پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

اگر پولی را به اشتباه کارت به کارت کنیم چه می توان کرد؟

24 خرداد 1401
اگر پولی را  به اشتباه کارت به کارت کنیم چه می توان کرد؟

به گزارش بانک اول گاهی شاهد این موضوع بودیم که برخی افراد به ما می‌گویند اشتباها مبلغی پول به حسابشان واریز شده یا این که برعکس شخص مستاصلی را در بانک می‌بینیم که در اثر بی‌توجهی، پولی را به حساب فرد دیگری واریز نموده است.اگر می‌خواهید بدانید در این شرایط چطور باید پول خود را پس بگیرید؟ مطلب زیر را بخوانید:

پس گرفتن پول اشتباه کارت به کارت شده

شما ابتدا می‌بایست به یکی از شعب بانکی که در آن حساب دارید مراجعه نموده، سپس با شرح موضوع، متصدی باجه با ردگیری حسابی که پول به آن واریز شده است، شما را به شعبه بانکی که پول را به آنجا واریز کرده‌اید ارجاع می‌دهد و آن‌جا نیز با برقراری تماس تلفنی، از فردی که پول اشتباها به حسابش واریز شده می‌خواهند که پول را به حساب شما برگرداند.

اگر فردی که پول به حسابش واریز شده ادعا کند که پول حق قانونی او بوده است چه پیش می‌آید؟

طبق ماده‌ ۳۰۱ از قانون مدنی ایران باید گفت: چنانچه فردی چیزی را که استحاق دریافت آن را نداشته، عمدا یا به اشتباه دریافت نماید، بایستی طبق قانون آن چیز را به مالکش تسلیم نماید.

همچنین طبق ماده‌ ۳۰۳ از قانون مدنی، چنانچه شخصی مالی را که مستحق گرفتن آن نبوده است را دریافت نماید، ضامن اصل مال و منافع آن می‌باشد.

همچنین طبق ماده‌ ۲۶۵ از قانون مدنی، چنانچه شخصی چیزی را به دیگری بدهد، در حالی که آن را قرض نکرده باشد، می‌تواند آن را استرداد نماید.

در این صورت اگر مبلغ کمتر از بیست میلیون تومان بوده باشد، شما با مراجعه به شورای حل اختلاف می‌بایست دادخواست مطالبه وجه داده تا پرونده پیگیری شود.

هیچ مدت زمان مشخصی برای استرداد وجه شما نمی‌شود تعیین کرد چرا که این راه پس گرفتن پول کارت به کارت کاملا بستگی به حجم کاری مقام رسیدگی کننده دارد.

این نکته نیز قابل ذکر است که در محکمه شما باید مدیون نبودن خود و اشتباه در انتقال وجه را به اثبات برسانید.

راه پس گرفتن پول کارت به کارت از کارتی که به سرقت رفته است

گاهی نیز ممکن است که این اتفاق از سوی شما رخ ندهد و کارت شما به سرقت برود یا اینکه توسط هکرها، هک و مبلغی از آن خارج شود.

در این حالت شما می‌توانید با طی مراحل قبلی حساب شخص خاطی را مسدود کرده و با شکایت از طریق دادسرا حکم بازداشت سارق را دریافت کرده و پرونده را به مرحله اجرای قانونی برسانید.

در اغلب موارد کلاهبرداران و سارقان این مبالغ را به حساب شخص ثالثی واریز می‌کنند که در این صورت شما می‌توانید پس از پیگیری و ردیابی این شخص ثالث با حکم قضایی حساب وی را مسدود نموده و اجازه هرگونه خروج پول از حساب وی را بگیرید تا تکلیف در دادگاه مشخص شود.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها