به گزارش بانک اول از ابتدای شروع کرونا هیچ وقت دارویی که مستقیما برای درمان این بیماری باشد وجود نداشت و همه دنیا از داروهای جایگزین برای مبتلایان استفاده میکردند. حالا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد ۷۳مقاله مختلف را بررسی کردند تا به این نتیجه برسند که داروهای مختلف کرونا بر میزان مرگ و میر و مدت بستری چه تاثیری داشته است؟ این گروه از محققان که عضو کمیته ساماندهی تحقیقات کووید-۱۹ هم هستند اعلام کرده اند که تنها دسته دارویی ضد التهاب شامل هیدروکورتیزون، گلشیسین، پنتوکسی فیلین، دگزامتازون و باریسیتینیب) بر کاهش میزان مرگ و میر تاثیر دارد.
همچنین نتایج دیگر این بررسی حاکی از این بود که تنها دو دسته داروهای ضد انگل (شامل ایورمکتین، هیدروکسی کلروکین و کلروکین) و ضد التهاب (شامل هیدروکورتیزون، کلشیسین، پنتوکسی فیلین، دگزامتازون و باریسیتینیب) میتوانند مدت زمان بستری را به میزان قابل توجهی کاهش دهند. البته پژوهشگران این مطالعه میگویند: این نتیجه از اطلاعات موجود مقالات کارآزمایی بالینی در داروهای موجود بوده است و با توجه به کم بودن تعداد مقالات در بعضی از داروها، نمیتوان نتیجه گیری قطعی و درستی داشت و نیاز است این مطالعه به صورت پیوسته و با نتایج مقالات جدید به روزرسانی شود.»
امین بهادران، یک پزشک اورژانس کرونا درباره این اطلاعات اینطور اضافه میکند: «طبق شواهد مادر بیمارستانهای سانتر گرونای ش هر اصفهان، تنها دارویی که در هفته دوم بیماری و فاز التهابی آن میزان مرگ و میر بیماران را به طرز قابل توجهی کاهش داد، داروهای ضدالتهاب شامل کورتونها (دگزامتازون، هیدروکورتیزون و -) میشود که گاه به طرز معجزه آمیزی اکسیژن خون را افزایش میداد. ما استفاده زیادی از ضد انگلها یا داروهای دیگر نام برده در این تحقیق نکردیم.
اوایل از هیدروکسی کلروکین استفاده کردیم، اما بعدا نتایج جهانی نشان دهنده تاثیر نداشتن آن بود و به همین دلیل هیدروکسی کلروکین را از لیست داروهایمان خارج کردیم.» او همچنین اضافه میکند که برخلاف تصور، مصرف آنتی بیوتیکها برای بیماری کرونا هیچ تاثیر مثبتی ندارد.
محققان مشهدی در این بررسی، مقالات مورد بررسی را از سایتهای معتبر علمی پیدا کرده اند، ولی برخی از نتایجی که به آن رسیده اند با نتایج سازمان بهداشت جهانی متناقض است. برای مثال همین یک ماه پیش محققان «سازمان جهانی بهداشت» تحقیقی منتشر کردند که نشان میداد تقریبا هشت درصد از بیماران تحت درمان با هیدروکسی کلروکین و کمی بیش از هفت درصد بیمارانی که رمدسیویر دریافت کردند، در بیمارستان فوت کردند. هیدروکسی کلروکین همان دارویی بود که در اوایل همه گیری کرونا توسط ترامپ رئیس جمهور وقت آمریکا و دیگران به عنوان درمان بالقوه کووید-۱۹ معرفی شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید