به گزارش بانک اول از ۱۲ مهرماه سال گذشته انجام رجیستری گوشی باید در مبادی ورودی و به صورت حضوری انجام میشد که باعث کاهش چشمگیر واردات مسافری آیفون شد اما تشکیل صفهای طولانی و معطلی فراوان موجب اعتراضات زیادی از سوی مسافران شد و گمرک ایران نیز به دلیل ازدحام جمعیت با مشکلاتی در این رابطه مواجه شد که در مجموع در شرایط کرونایی موجود امکان رعایت کامل پروتکل های بهداشتی فراهم نبود. بنابراین از اول دیماه رجیستری به صورت غیرحضوری انجام شد که بر این اساس ثبت اطلاعات و مشخصات گوشی تلفن همراه در بدو ورود انجام میشد. اما طبق اعلام انجمن واردکنندگان موبایل، خلأهای قانونی در شیوه جدید رجیستر موبایل مسافری، راه قاچاقچیان را هموار کرد و چند روز بعد از غیرحضوری شدن رجیستری، خرید و فروش پاسپورت به قدری زیاد شده که قیمت آن از پنج میلیون به دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در نهایت در شب گذشته به ۲۰۰ هزار تومان رسید.
در نهایت مهرداد جمال ارونقی، معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران نیز اذعان کرد که در جریان ورود گوشی های همراه مسافر و رجیستری غیرحضوری که از ابتدای دی ماه اجرایی شد، رصد ورود گوشیهای همراه مسافران ایرانی، اتباع و همچنین از طریق پست بعضا با تشخیص گمرک ایران در رابطه با جریان تجاری آن همراه بوده است؛ بنابراین مقرر شد گوشی های اتباع خارجی تا یک ماه از تاریخ ورود آنها رجیستر نشود و معافیت و ارز ۴۲۰۰ تومانی گوشیهای پستی نیز حذف شد. در همین رابطه انجمن واردکنندگان موبایل، تبلت و لوازم جانبی، از لغو رجیستری ۳۴۰۰ دستگاه تلفن همراه از طریق سوء استفاده تجاری از رویه مسافری خبر داده بود که به نظر میرسد حالا قرار است در این رابطه تجدید نظر شود. ابراهیم درستی درباره تجدید نظر در لغو رجیستری گوشیهای مسافری گفت: حدود ۴۰۰۰ گوشی از طریق اتباع یا با پاسپورت به کشور وارد شد که در این رابطه بعد از برگزاری جلسات به این نتیجه رسیدیم وضعیت کسانی که با یک پاسپورت، یک گوشی در سال وارد کردند مجدداً بررسی شود تا حق کسی تضییع نشود. اما اگر کسی با یک پاسپورت در یک سال پیش از یک گوشی وارد کرده خلاف قانون بوده است.
گوشیهای ممنوع شده فقط ۵ درصد در بازار سهم دارند
وی همچنین درباره وضعیت بازار موبایل گفت: قیمت گوشی بر مبنای قیمت دلار نوسان دارد اما در حال حاضر کمبودی در این بازار وجود ندارد و قیمتها نیز افزایش چندانی نداشته است.
البته به گفته این مقام صنفی، طی هفتههای اخیر واردات برخی گوشیها که طبق نظر سازمان مقررات با تلفنهای ضروری ارتباط برقرار نمیکنند، تا زمان ساماندهی محدود شد، اما این گوشیها فقط پنج درصد بازار را تشکیل میدهد و اثر چندانی بر قیمت ندارد.
مدتی قبل بحث هایی در رابطه با ممنوعیت واردات برخی مدل های پرتقاضای گوشی از جمله شیائومی به دلیل مشکلاتی مانند عدم مسیریابی صحیح شماره های اضطراری مطرح شده بود.
رکود بر بازار موبایل حاکم است
رئیس اتحادیه فروشندگان صوتی و تصویری و تلفن همراه در ادامه با بیان اینکه نباید جو روانی در بازار ایجاد شود، اظهار کرد: به طور کلی شرکتهای وارد کننده ممکن است در نابسامانیهای بازار دخیل باشند، اما مغازهداران در قیمتها دخیل نیستند. به هر حال اکنون بر مبنای قیمت ارز، ثبات بر بازار موبایل حاکم است و تلفن همراه به وفور در بازار وجود دارد.
قیمت موبایل متناسب با نرخ ارز
وی با اینکه افزایش قیمت غیر متعارف در بازار موبایل وجود ندارد، تصریح کرد: اولین چیزی که بر قیمت گوشی اثرگذار بوده، قیمت دلار است. البته در حال حاضر رکود بر بازار حاکم و قدرت خرید مردم کم است که بر قیمتها تاثیر دارد.
بیشتر تجهیزات صوتی و تصویری خودرو در داخل کشور تولید میشود
درستی همچنین درباره وضعیت تولید و واردات اقلام صوتی، تصویری و غیره که در خودرو استفاده میشود، اظهار کرد: درصد زیادی از باندها، آمپلی فایرها و قطعات آنها در کشور قابل تولید است و درصد کمی از آنها از طریق واردات تامین می شود.
ایسنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید