جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

۱۰ روش برای کاهش استرس و پس‌انداز پول به سبک زندگی مینیمالیستی

24 خرداد 1401
۱۰ روش برای کاهش استرس و پس‌انداز پول به سبک زندگی مینیمالیستی

سبک زندگی مینیمالیستی چیست؟

به گزارش بانک اول زندگی مینیمالیستی یعنی زندگی کردن با ساده‌ترین و ضروری‌ترین وسایل. به عنوان مثال بعضی از مینیمالیست‌ها فقط وسایلی را در خانه‌ی خود قرار می‌دهند که واقعا به آن نیاز دارند و زندگی بدون این وسایل برایشان ممکن نیست. آن‌ها با این روش پول زیادی پس‌انداز می‌کنند و هزینه‌ی زندگی آن‌ها بسیار کم می‌شود. علاوه‌براین، وقت کمی برای تمیز کردن گوشه و کنار منزل صرف می‌کنند.

تجربه کردن مینیمالیسم و اجرای آن در زندگی، یک فرایند ادامه‌دار است. به مرور زمان شما راه‌های بهتری برای زندگی کردن با وسایل کم پیدا می‌کنید و مینیمالیسم به شیوه‌ی خودتان را دنبال می‌کنید.

مینیمالیسم را از کجا شروع کنیم؟

بیشتر ما در زندگی وسایل زیادی داریم و دور و اطراف ما پر از چیزهایی است که ممکن است سال‌ها استفاده نکرده باشیم. در این شرایط شاید فکر کنید که شروع مینیمالیسم کار سختی باشد. اما افراد زیادی در سراسر دنیا از یک جایی در زندگی تصمیم گرفتند سبک زندگی مینیمالیستی را دنبال کنند و تجربیات خود را در قالب وبلاگ‌ها و کانال‌های یوتیوب با بقیه به اشتراک می‌گذارند. هر کسی که بخواهد، از هر جایی می‌تواند مینیمالیسم را شروع کند.

برای شروع ابتدا وسایلی را که در زندگی برای شما ضروری هستند مشخص کنید. در فهرست بعدی نام وسایلی را بنویسید که استفاده‌ای از آن‌ها نمی‌کنید و سال‌هاست سراغشان نرفته‌اید. وقتی تصمیم می‌گیرید سبک زندگی مینیمالیستی را دنبال کنید در واقع ذهنیت خود را تغییر می‌دهید تا زندگی متمرکزتری داشته باشید. ابتدا ممکن است با برنامه‌ریزی کردن برای منابع مالی خودتان شروع کنید و بعد سراغ مرتب کردن خانه بروید.

مرتب کردن خانه و دور ریختن وسایل اضافه اولین قدمی است که برای شروع زندگی به سبک مینیمالیستی می‌توانید بردارید. اما ممکن است عادت کردن به روش جدید برایتان سخت باشد. برای همین لازم است چند نکته را جایی یادداشت کنید و هر روز به خودتان یادآوری کنید. با روش‌های مختلف باید سعی کنید عادت‌های جدید پیدا کنید و این عادت‌ها را حفظ کنید.

بسیاری از ما وسایل زیادی دوروبرمان داریم و حتی ممکن است پول زیادی را صرف خرید وسایل غیرضروری کنیم. قدم مهم دیگری که می‌توانید برای این راه بردارید این است که برنامه‌ریزی مالی دقیقی داشته باشید و طبق برنامه پیش بروید. داشتن برنامه و پایبند بودن به آن، هزینه‌های اضافه برای خرید وسایل بیهوده را حذف می‌کند. شاید باور نکنید ولی این کار به مرور زمان باعث کاهش استرس  و اضطراب می‌شود.

برای برنامه‌ریزی مالی و تعیین بودجه برای بخش‌های مختلف زندگی، می‌توانید از اپلیکیشن‌های مخصوص استفاده کنید که دسترسی سریع و راحتی به برنامه‌ریزی مالی شما می‌دهند. در غیر این صورت می‌توانید روی کاغذ هم برنامه‌ی خود را تنظیم کنید.

اگر قصد دارید این سبک زندگی را شروع کنید، نکاتی که در ادامه می‌گوییم، می‌توانند کمک‌کننده باشند.

 

۵ نکته‌ برای شروع مینیمالیسم

وقتی در ابتدای مسیر هستید و به‌ تازگی قصد دارید این سبک زندگی را امتحان کنید، مهم است که از کم شروع کنید. برای شروع روش‌های زیادی وجود دارد ولی یکی از ساده‌ترین نمونه‌ها، تغییر دادن عادات خرید است. برای نمونه نکات زیر را دنبال کنید تا شروع موفقی داشته باشید.

۱. باکیفیت بخرید ولی کم و به‌اندازه

شاید فکر کنید که با داشتن سبک زندگی مینیمالیستی، از لذت خرید کردن محروم می‌شوید اما این طور نیست. در سبک زندگی مینیمالیستی هم، خرید می‌کنید و به‌اندازه‌ی قبل از خرید کردن لذت خواهید برد. اما تنها نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که خرید هدفمند داشته باشید. در واقع هر چیزی که می‌خرید باید هدف و کاربرد مهمی داشته باشد. علاوه‌براین، هنگام خرید باید کیفیت را بیشتر از کمیت مد نظر قرار دهید.

مثلا فرض کنید که به یک جفت کفش پیاده‌روی نیاز دارید. ممکن است در بازارها بچرخید و دو کفش ارزان بپسندید و تصمیم بگیرید هر دو را بخرید. در سبک زندگی مینیمالیستی در چنین شرایطی باید بهترین و باکیفیت‌ترین کفش را خریداری کنید ولی فقط یک جفت کفش بخرید. مطمئن باشید که هر چقدر بیشتر برای کیفیت یک محصول هزینه کنید، مدت بیشتری می‌توانید از آن استفاده کنید.

این کار مزیت‌های زیادی دارد از جمله اینکه کمد وسایل شما را خلوت‌ نگه می‌دارد. علاوه‌بر‌این محصولات باکیفیت‌تر که مدت بیشتری دوام می‌آورند، برای حفظ محیط زیست بهتر‌اند.

شاید در نگاه اول قیمت بالاتر محصولات باکیفیت، شما را منصرف کند اما در طولانی‌مدت، با خرید وسایل باکیفیت در هزینه‌های خودتان به میزان قابل‌توجهی صرفه‌جویی می‌کنید. در واقع به‌جای اینکه چندین بار وسایل ارزان بخرید، یک بار برای وسیله‌ای باکیفیت هزینه می‌کنید. ضمنا مقدار وسایل اضافه و دورریختنی شما هم کاهش پیدا می‌کند.

۲. فیلم‌ها و کتاب‌ها را دیجیتالی کنید

اگر از علاقه‌مندان به کتاب و فیلم باشید حتما بخش زیادی از کمد وسایل و کتابخانه‌ی شما به نگهداری فیلم‌هایی که دیده‌اید و کتاب‌هایی که خوانده‌اید اختصاص یافته است. امروزه به لطف پیشرفت‌های فناوری می‌توانید نسخه‌ی دیجیتال هر چیزی را داشته باشید. با دیجیتال کردن کتاب‌ها و فیلم‌هایی که دارید، مقدار زیادی فضای اضافه در خانه خواهد داشت. کتاب‌های فیزیکی را کنار بگذارید و از نسخه‌های دیجیتال استفاده کنید. یکی از مزایای استفاده از نسخه‌های دیجیتال این است که همیشه و به‌سرعت در دسترس شما هستند.

این کار هزینه‌های شما را هم کمتر می‌کند چون معمولا خرید نسخه‌های فیزیکی کتاب و فیلم، هزینه‌ی بالاتری دارد. ضمنا با خرید کتاب دیجیتال به جای کتاب فیزیکی، کمک بزرگی به حفظ محیط زیست می‌کنید.

اگر از آن دسته افرادی هستید که دوست دارید کتاب‌ها را در دست بگیرید و ورق زدن آن‌ها را حس کنید و معمولا میانه‌ی خوبی با نسخه‌های دیجیتال ندارید، بهترین جایگزین برای خرید کتاب، عضویت در کتابخانه‌های محلی و استفاده از منابع ارزشمند کتابخانه است. در کتابخانه می‌توانید کتاب و مجله بخوانید و هزینه‌ی اضافه بابت خرید آن‌ها پرداخت نکنید.

۳. وسایل اضافه را کنار بگذارید

یکی از مهم‌ترین بخش‌های مینیمالیسم، کنار گذاشتن وسایلی است که به آن‌ها نیازی ندارید. برای شروع این کار و مرتب کردن به‌هم‌ریختگی‌های محیط، ابتدا وسایلی را که برایتان لازم و ضروری هستند مشخص کنید. در فهرست دیگری وسایل اضافه را که استفاده نمی‌کنید بنویسید. با نگاه به این فهرست می‌توانید تصمیم بگیرید که چطور به مرور زمان از وسایل اضافه دست بکشید و به کلی از شر آن‌ها خلاص شوید. وسایلی را که ارزشی به زندگی شما اضافه نمی‌کنند و استفاده‌ای ندارند کنار بگذارید و به روش‌های مختلف آن‌ها را حذف کنید.

اگر هنوز قابل استفاده هستند به کسانی که آن را نیاز دارند بدهید و اگر قابل استفاده نیستند، آن‌ها را دور بریزید.

 

۴. وسایل چندبارمصرف بخرید

وقتی شروع به مرتب کردن وسایل خانه می‌کنید بررسی کنید که کدام وسایل اضافه، قابلیت استفاده‌ی مجدد دارند. علاوه‌بر‌این، باید از ابتدا موقع خرید کردن، چیزهایی بخرید که چندبارمصرف باشند. مثلا به جای خرید آب‌معدنی کوچک، یک بطری یا قمقمه‌ی شیشه‌ای یا استیل باکیفیت تهیه کنید و هر بار که می‌خواهید بیرون بروید، قمقمه را آب کنید و از بیرون آب نخرید. شاید ابتدا مجبور باشید یک قمقمه گران بخرید ولی هزینه‌های شما برای خرید آب کاهش پیدا می‌کند و از آن مهم‌تر، پلاستیک کمتری وارد محیط زیست می‌شود.

بعضی از کافه‌ها هم امکان خوبی در اختیار مشتریان می‌گذارند برای اینکه هر کسی فنجان خودش را برای سرو قهوه به کافه ببرد. این کافه‌ها معمولا برای این مشتری‌ها تخفیف ویژه‌ای در نظر می‌گیرند. با این کار مصرف ظرف‌ها و لیوان‌های یک‌بارمصرف را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهید.

۵. برای هر چیزی جای مشخصی در نظر بگیرید

برای هر کدام از وسایل خود یک جای مشخص در نظر بگیرید. این کار باعث می‌شود که خیلی زود وسایلتان را پیدا کنید و دقیقا بدانید که چه دارید و چه ندارید. برای مرتب کردن وسایل از سبدها، باکس‌ها و نظم‌دهنده‌های مختلف استفاده کنید. اگر برای وسیله‌ای جا ندارید، بهتر است یک بار دیگر در مورد آن وسیله فکر کنید. شاید اصلا داشتن آن ضرورتی نداشته باشد.

بعد از مرتب کردن وسایل و تعیین جای هر کدام، خودتان را ملزم کنید که بعد از هر بار استفاده، آن وسیله را سر جایش بگذارید. این کار به نظم و ترتیب بیشتر خانه و کاهش استرس کمک می‌کند.

 

۵ نکته برای کاهش هزینه‌ها با کمک مینیمالیسم

شروع کردن مینیمالیسم یک چیز است و دنبال کردن آن یک چیز دیگر. بسیاری از افراد، قدم در این راه می‌گذارند ولی نمی‌توانند ثابت‌قدم باشند. برای اینکه ثبات قدم داشته باشید و زندگی معناداری را تجربه کنید از چند نکته‌ی زیر کمک بگیرید. این نکته‌ها به شما کمک می‌کنند صرفه‌جویی کنید، وقت خود را بیهوده تلف نکنید و استرس را کاهش دهید.

۱. برای کسب تجربه سرمایه‌گذاری کنید

یکی از مهم‌ترین آموزش‌های مینیمالیسم این است که کسب تجربه را به جای خریدن وسایل جدید، در اولویت قرار دهید. بعضی از افراد برای تجربه‌هایی که در سفرها یا در دوره‌های آموزش به دست می‌آورند ارزش بیشتری قائل‌اند تا وسایل جدیدی که طبق مد روز می‌خرند. مشخص کنید که کجا ایستاده‌اید و پول خود را صرف تجربه‌های ارزشمند کنید.

مینیمالیسم باعث کاهش هزینه‌های زندگی می‌شود. در نتیجه پول بیشتری برای کسب تجربه‌های خاص خواهید داشت. مثلا به‌جای خرید یک لباس تازه که نیازی هم به آن ندارید، یک پیک‌نیک آخرهفته‌ای با اعضای خانواده ترتیب بدهید. با این روش، هزینه‌های زندگی شما کم می‌شود و زمان کمتری را روی کارهایی می‌گذارید که فقط هزینه دارند.

۲. چند وقت یک‌بار حساب‌های خود را رسیدگی کنید

هر چند وقت یک‌ بار وقت بگذارید و به حساب و کتاب‌ها رسیدگی کنید. عادت‌های خرج کردن خود را بررسی کنید و معایب و مشکلات آن را پیدا کنید. همیشه مخارج اضافه‌ای را که باعث می‌شوند جای زیادی در خانه‌ی شما اشغال شود یا به رویدادها و مراسمی بروید که انرژی شما را هدر می‌دهند، حذف کنید. به مرور زمان با حذف کردن مخارج اضافه متوجه می‌شوید که زندگی بدون چیزهایی که زمانی فکر می‌کردید اگر نباشند زندگیتان مختل می‌شود، چقدر راحت‌تر خواهد بود.

۳. هزینه‌های بی‌هدف و بیهوده را حذف کنید

خرید چیزهای غیرضروری شاید برای یک بار، هزینه‌ی زیادی نداشته باشد ولی اگر دائما تکرار شود، در طول یک سال مبلغ بسیار زیادی می‌شود. وقتی مخارج خود را یادداشت کنید و چند وقت یک‌ بار آن‌ها را بررسی کنید، متوجه می‌شوید که بیشتر از همه، پول شما در کجا صرف می‌شود.

مثلا بعضی از افراد عادت دارند هر بار یک ماگ جدید می‌بینند، آن را بخرند. به مرور زمان خانه‌ی شما پر از ماگ و فنجان می‌شود در حالی که فقط به یک ماگ نیاز دارید. وقتی حساب‌وکتاب خود را بررسی کنید و متوجه شوید که هر ماه یک ماگ جدید خریده‌اید، پی‌ می‌برید که همین خرج به‌ظاهر کم و ساده، اگر دائما تکرار شود چقدر زیاد می‌شود. ضمن اینکه با این خرید کردن، چیزی به شما اضافه نمی‌شود جز اینکه مجبورید دائما جایی برای نگهداری وسایل خود پیدا کنید.

۴. چیزهایی که نمی‌توانید کنترل کنید، رها کنید

رها کردن چیزهایی که نمی‌توانیم کنترل کنیم، راحت به نظر می‌رسد ولی در عمل، کار سختی است. برای شروع سعی کنید روی چیزهایی تمرکز کنید که دوست دارید و از داشتن آن لذت می‌برید. وقتی اولویت‌ها را برای خودتان پیدا کردید، انرژی خود را روی این اولویت‌ها متمرکز کنید.

برای چیزهایی که دارید اولویت قائل شوید و همین تمرکز کردن روی داشته‌ها باعث می‌شود که دنبال بیشتر داشتن و بیشتر خریدن نروید. مثلا به جای اینکه دائما لباس جدید بخرید، لباس‌های قبلی را استفاده کنید و باورهای غلط در مورد نپوشیدن لباس تکراری را دور بریزید.

۵. قدردان داشته‌های خود باشید

قدردانی را امتحان کنید و روی چیزهای مثبت تمرکز کنید. به جای فکر کردن به چیزهایی که ندارید، روی داشته‌های خود تمرکز کنید و قدردان آن‌ها باشید. به جای اینکه در شبکه‌های اجتماعی، داشته‌های دیگران را ببینید و حسرت بخورید، زندگی خود را بررسی کنید و چند مورد از داشته‌های خود را روی کاغذ بیاورید. وقتی تمرکز ما روی زندگی دیگران باشد، داشته‌های خود را فراموش می‌کنیم. نوشتن و قدردان بودن بابت آن‌ها، باعث می‌شود که فراموششان نکنیم.

قدردان بودن بابت داشته‌ها، یک تمرین ذهنی عالی برای داشتن یک زندگی مثبت است و کمک می‌کند تا روزتان را با انرژی بیشتری شروع کنید.  قدردانی از داشته‌ها باعث می‌شود که فشار و استرسی برای بیشتر داشتن و بیشتر خریدن را روی ذهن خود احساس نکنید و در واقع، سبکبال‌تر و رهاتر باشید.

حرف آخر

مدتی طول می‌کشد تا به سبک زندگی مینمالیستی عادت کنید اما مطمئن باشید که ارزش امتحان کردن دارد و خیلی زود نتایج مثبت آن را می‌بینید. وقتی به زندگی خودتان نظم و سامان بدهید، استرس شما برای چیزهای کوچک، کمتر می‌شود. به مرور زمان متوجه می‌شوید که هزینه‌های زندگی بسیار کمتر شده و موقع تصمیم‌گیری، راحت‌تر هستید.

مینیمالیسم هر چیزی را که نمی‌خواهید برای آن وقت و انرژی و پول صرف کنید، از زندگی حذف می‌کند. بسیاری از بخش‌های زندگی تحت تأثیر مینیمالیسم قرار می‌گیرند؛ هزینه‌های زندگی، خانه و محل کار و حتی روابط با دیگران.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها