شنبه, 15 اردیبهشت 1403 2024,May

وام مضاربه ای چیست ؟ و به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

24 خرداد 1401
وام مضاربه  ای چیست ؟ و به چه کسانی تعلق می گیرد ؟

به گزارش بانک اول بر اساس قواعد بانکداری اسلامی،  این وام به صادرکنندگان تجاری تعلق می گیرد و متعلق به وارد کنندگان نمی باشد.سود به دست آمده از این قرارداد بر اساس توافقات قبلی بین دو طرف قرار داد تقسیم می شود. بانک به عنوان سرمایه گذار در سود شریک می شود. وام مضاربه بانکی فقط شامل بخش بازرگانی نمی باشد و دیگر بخش های اقتصادی مانند کشاورزی، صنعت و معدن نیز از وام مضاربه بانکی سود می برند.

در تعریف بانکی این وام در واقع، بانک به عنوان مالک، سرمایه نقدی را در اختیار عامل که ممکن است شخص حقیقی و یا حقوقی باشد قرار می هد و این سرمایه به صورت یکجا و یا بر اساس نیاز به صورت تدریجی در اختیار استفاده کنندگان از این تسهیلات قرار می گیرد.

شرایط ثبت نام وام مضابه ای:

بعد از ثبت درخواست در بانک، حساب جاری، کارکرد آن، فعالیت شرکت، میزان تجربه، میزان سرمایه مورد نیاز و میزان سود تجارت شما مد نظر قرار می گیرد. اگر اقساط وام های قبلی را یر موعد پرداخت کرده باشید و کارکرد خوبی داشته باشید، بعد از 15 روز از موعد ثبت نام، مبلغ وام به حساب درخواست کننده وام واریز می شود.

بانک برای پرداخت وام، تمام شرایط موضوع مضاربه و اینکه آیا اصل سرمایه و سود مورد نظر در طول مضاربه قابل برگشت است و یا خیر را مورد بررسی قرار می دهد. بانک ها معمولا تا سقف 70% ارزش کارشناسی ملک مسکونی، 60% ملک اداری و 50% ملک تجاری را را به صورت وام به متقاضیان تعلق می دهند.

ثبت نام وام مضابه ای

مدارک مورد نیاز برای ثبت نام وام مضاربه ای:

  • درخواست متقاضی
  • پروانه کسب و مجوز های صنفی معتبر
  • اصل و تصویر شناسنامه
  • کپی سند مالکیت و یا اجاره نامه محل کسب
  • درخواست متقاضی
  • تصویر شناسنامه مدیران شرکت
  • مجوزهای صنفی معتبر
  • اساسنامه
  • اظهارنامه مالیاتی
  • اظهارنامه ثبت شرکت
  • آگهی تاسیس
  • مجوزهای صنفیمعتبر
  • آخرین تغییرات شرکت ذکر شده در روزنامه رسمی
  • صورت های مالی

 

مقررات اعطای وام مضاربه ای:

  • وام مضاربه ای باید به وسیله بانک به صورت نقدی و کامل و یا به دفعات در طی دوره های 3، 6، 9 و 12 ماهه در اخیار عامل حقیقی و یا حقوقی قرار گیرد.
  • معاملات مضاربه فقط در تجارت کالاهایی که خرید و فروش می گردند و احتیاج به تغییر ظاهری ندارند، تعلق می گیرد.
  • کالاهای موضوع مضاربه باید از کالاهای ضروری و مورد مصرف باشد.
  • مدت قرارداد حداکثر یک سال از زمان انعقاد تا زمان تسویه کامل موضوع قرارداد می باشد.
  • مضاربه برای واردات با بخش خصوصی قابل اجرا نمی باشد.
  • هزینه‌های قابل ‌قبول در مضاربه شامل قیمت خرید کالا، هزینه‌های حمل‌ و نقل کالا، بسته‌بندی کالا، انبارداری کالا، بیمه و حق ثبت سفارش کالا و هزینه‌های بانکی، حقوق گمرکی و سود بازرگانی، پرداخت سایر هزینه‌ها از جمله: بارگیری، تخلیه، جریمه انبارداری و… با مصالحه طرفین به عهده مشتری می باشد.

سود وام مضاربه

شرایط باز پرداخت و سود وام مضاربه:

سود وام مضاربه برای بانک های دولتی و خصوصی متفاوت می باشد و بانک های دولتی بین 15% تا 20% درصد و بانک های خصوصی بالای 20% سود می گیرند. البته بازرگانان به دلیل رقم بالای وام بانک های خصوصی بیشتر از این بانک های خصوصی استقبال می کنند.

مفهوم مضاربه:

براساس ماده 546 قانون مدنی، مضاربه قرارداد دو طرفه می باشد و شخص مالک سرمایه ای را در اختیار شخص عامل قرار می دهد تا با آن سرمایه تجارت داشته باشد و سود حاصل شده از این تجارت و یا نسبتی که بین دو طرف مشخص می شود بین آن ها تقسیم می شود.

قرار داد مضاربه ای چیست:

قرارداد مضاربه ای قراردادی است که بانک در واقع یکی از طرفین، سرمایه نقدی را دارد و در اختیار طرف دیگر برای تجارت قرار می دهد. هدف از این قرارداد مضاربه ای، تقسیم سود شراکت بین طرفین می باشد.

ضامن وام مضاربه ای:

قرارداد مضاربه بر اساس توافق طرفین در حکم اسناد لازم الاجرا و تابع مفاد آیین نامه اجرایی اسناد رسمی می باشد و اصلی ترین ضامن وام مضاربه ای خود قرارداد مضاربه بین طرفین می باشد.

بانک هم در این قرارداد برای اطمینان بیشتر از حسن اجرای قرارداد مضاربه ای و جلوگیری از خسارات احتمالی، از شخص عامل درخواست وثیقه و یا ضمانت به میزان کافی و یا به اندازه اصل و سود وام در نظر می گیرد.

اگر چنانچه ضامن وام مضاربه ای سفته باشد به میزان 100% تعهدات مالی مشتری، سفته دریافت می شود. در حالی که ضمانت وام مضاربه ای وثیقه ملکی باشد، به میزان تسهیلات پرداختی، وثیقه ملکی در رهن بانک قرار می گیرد.

 

اخبار مرتبط
در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴، دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند از مجموعه‌ای از وام‌های تحصیلی بهره‌مند شوند که در ابتدای هر ترم تحصیلی قابل درخواست هستند.
ثبت نام برای وام اجاره خانه ۱۴۰۳، از طریق سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن tem.mrud.ir​، صورت می گیرد. مستاجران، برای اینکه امکان ثبت نام در سامانه ثبت نام وام ودیعه مسکن و دریافت وام اجاره خانه را داشته باشند، همچون، ثبت نام در سامانه ثبت نام مسکن اولی ها​، لازم است دارای شرایط لازم باشند؛ از جمله اینکه متاهل یا سرپرست خانوار باشند، اجاره نامه آن ها رسمی بوده یا در سامانه ثبت معاملات و املاک کشور، ثبت شده و تاریخ انعقاد قرار داد اجاره آنها، تا پایان زمان ثبت نام وام ودیعه مسکن باشد.
شرکت‌های اعتبارسنجی باید امکان دریافت گزارش و امتیاز اعتباری را از طریق پلتفرم‌های مختلف مانند وب‌سایت و نرم‌افزار موبایل فراهم کنند و اشخاص بتوانند از تغییرات مهم در گزارش اعتباری و امتیاز اعتباری خود مطلع شوند؛ به طوری که تاثیر رفتارهای مثبت و منفی را بر امتیاز اعتباری خود به خوبی حس کنند. امروزه در بسیاری از کشورها، دریافت گزارش اعتبارسنجی به صورت آنلاین و در کمتر از چند ثانیه امکانپذیر است.
وام ودیعه مسکن فقط برای افرادی است که هیچ ملکی به نامشان نیست. به همین دلیل ارائه اجاره‌نامه، شرط اصلی پرداخت این وام اعلام شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها