یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

مصوبه عجیب پیش‌فروش خودرو / خودروسازان زیر بار قانون جدید می‌روند؟

24 خرداد 1401
مصوبه عجیب پیش‌فروش خودرو / خودروسازان زیر بار قانون جدید می‌روند؟

به گزارش بانک اول، براساس مصوبه جدید شورای رقابت «در زمان پیش‌فروش خودرو، سهمی از قیمت خودرو که پیش‌پرداخت آن انجام شده مشمول هیچ‌گونه تورم احتمالی نمی‌شود و فقط بقیه سهم باقی‌مانده مشمول تورم بخشی احتمالی است.»

اما این مصوبه به چه معناست؟ در طرح پیش‌فروش خودرو، متقاضیان باید مبلغی از قیمت خودرو را به‌عنوان قیمت اولیه پرداخت کنند. اما قیمت نهایی خودرو در طرح‌های پیش‌فروش مشخص نیست و زمان تحویل (اصولا یک سال بعد) مشخص می‌شود.

از طرف دیگر با توجه به تورم بالا در اقتصاد ایران، قیمت نهایی خودرو در زمان تحویل آن افزایش قابل توجهی دارد و افراد مجبورند قیمت روز خودرو را به خودروساز بپردازند. اما در مصوبه جدید شورای رقابت این مشکل به نوعی حل می‌شود.

مصوبه جدید علیه خودروسازان؟

به‌عنوان مثال اگر پیش‌پرداخت یک خودرو در زمان ثبت‌نام ۳۰ درصد از قیمت فعلی خودرو باشد، زمان تحویل هم ۳۰ درصد از قیمت نهایی خودرو محسوب می‌شود. برای مثال قیمت یک ۲۰۶ در زمان ثبت‌نام ۱۵۰ میلیون تومان است و فرد ۵۰ میلیون به‌عنوان پیش‌پرداخت واریز کرده است. این یعنی ۳۰ درصد قیمت خودرو پرداخت شده است.

 

اگر در زمان تحویل خودرو، قیمت  ۲۰۶ در کارخانه به ۳۰۰ میلیون تومان رسیده باشد، فرد نباید مابه‌التفاوت ۲۵۰ میلیونی مبلغ پیش‌پرداخت و قیمت روز خودرو را بپردازد. بلکه یک سوم قیمت روز خودرو از آن کم می‌شود و فرد مابقی آن را می‌پردازند.

برخی معتقدند که این مصوبه شورای رقابت یک امتیاز مهم برای خریداران خودرو است. اما احتمالا برای خودروسازان چندان خوشایند نباشد. چون برخی معتقدند یکی از دلایل تاخیر خودروسازان در تحویل خودروهای پیش‌فروش شده این است که آنها منتظرند قیمت خودرو افزایش پیدا کند. اما با این مصوبه هر تاخیری به ضرر خودروسازان تمام می‌شود. چون پیش‌پرداخت اولیه مشمول تورم نمی‌شود.

به همین دلیل برخی می‌گویند این مصوبه جدید شورای رقابت، تاخیرهای مکرر خودروسازان در تحویل خودروهای پیش‌فروش شده را کاهش می‌دهد.

البته این شورا اعلام کرده که این مصوبه فقط مربوط به خودروهایی است که به صورت انحصاری از سوی این شورا مشمول قیمت‌گذاری هستند و بقیه خودروها را شامل نمی‌شود. همچنین  برپایه این مصوبه، خودروسازان در خصوص خودروهایی که قیمت آن تعیین نشده حق پیش فروش ندارند./تجارت‌نیوز

اخبار مرتبط
در واقع به نظر می رسد مهم‌ترین تاثیر اصلاح قیمت و کاهش شکاف قیمتی بین کارخانه و بازار کم شدن جذابیت بازار خودرو برای دلالان باشد. زمانی که قیمت کارخانه و بازار نزدیک به هم باشد، انگیزه برای خرید خودرو از کارخانه با هدف فروش در بازار آزاد و کسب سود کاهش می‌یابد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش حجم تقاضای غیرواقعی شود.
جریان جریمه رانندگی و اشتباهات صورت گرفته در پی خطای انسانی یا وجود پلاک مخدوش ها از جمله مواردی است که نگرانی و دغدغه و شکایت شهروندان را در پی داشته است.
نکته مهم این است که محصولات این برند مزایا و معایب خاص خود را دارند. شما می‌توانید با بررسی این مزیت‌ها و عیب‌ها ارزش خرید این دو ماشین را مشخص کنید. همراه ما باشید تا در ادامه به طور کامل این موضوع را بررسی کنیم.
گران شدن 30 درصدی خودروهای داخلی دوباره بحث شرایط واردات خودروهای خارجی و تفاوت قیمت آنها را زنده کرده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها