جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

کدام قرارداد اجاره ای مورد پذیرش برای وام ودیعه است ؟

24 خرداد 1401
 کدام قرارداد اجاره ای مورد پذیرش برای وام ودیعه است ؟

به گزارش بانک اول ستاد مقابله با کرونا که سال گذشته برای کمک به خانوارهای اجاره نشین دستور اعطای وام ودیعه مسکن از محل اعتبارات کرونایی را صادر کرده بود؛ امسال نیز این دستور را با افزایش نرخ اجاره بها تمدید کرد. به طوری که وام ودیعه ۵۰ میلیون تومانی در شهر تهران به ۷۰ میلیون تومان، وام ودیعه ۳۰ میلیون تومانی کلان شهرها به ۴۰ میلیون تومان و وام ودیعه ۱۵ میلیون تومانی سایر شهرها به ۲۵ میلیون تومان افزایش یافت.

قراردادهای مورد پذیرش برای وام ودیعه مسکن

ارائه قرارداد اجاره از ملزومات دریافت وام ودیعه مسکن است اما همه قراردادهای اجاره در سامانه قابل تایید نیست.

قراردادهای اجاره‌ای که برای دریافت وام ودیعه مسکن ۱۴۰۰ در سامانه بارگذاری می‌شود حتما لازم است مربوط به ۶ ماه نخست امسال باشد.

در این سامانه همچنین قراردادهای دستی که بین مالک و مستاجر تنظیم شده مورد پذیرش نخواهد بود و باید قراردادها در سامانه املاک کشور ثبت شده و دارای کد رهگیری باشد.

یکی دیگر از مشخصه‌های قراردادهای اجاره میزان ودیعه توافق شده در قرارداد است. هرچند بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونا میزان وام در تهران، کلان شهرها و سایر شهرها اعلام شده است اما در صورتی که مبلغ ودیعه توافق شده در قرارداد کمتر از مبلغ در نظر گرفته شده در شهر مورد اشاره باشد؛ می‌تواند در میزان دریافتی وام ودیعه مسکن اثرگذار باشد.

از دیگر ملزومات قرارداد آن است که امضاکننده قرارداد سرپرست خانوار بوده و متاهل باشد. بنابراین افراد مجرد و غیرسرپرست خانوار مشمول نخواهند بود و اگر قرارداد اجاره به نام این افراد باشد؛ از سیستم حذف خواهند شد.

مهلت ثبت نام و بارگذاری مدارک در سامانه نیز تا پایان شهریور ماه خواهد بود و افرادی که پس از این تاریخ اقدام به ثبت نام کنند؛ نامشان در لیست دریافت‌کنندگان وام ودیعه قرار نخواهد گرفت.

 

 
 
 

به جز قرارداد اجاره، شناسنامه، کارت ملی و گواهی سابقه سکونت در شهر محل تقاضا نیز لازم است. افراد می‌توانند برای گواهی سابقه سکونت، جواز کسب، گواهی تولد متقاضی در شهر مزبور، گواهی تحصیل فرزندان و گواهی اشتغال در مراکز دولتی و خصوصی را ارائه دهند.

داشتن ضامن برای چه افرادی الزامی نیست؟

وام ودیعه مسکن از طریق بانک‌های عامل اعلام شده از سوی بانک مرکزی به جز بانک مسکن اعطا خواهد شد. برای دریافت این تسهیلات که با سودی ۱۲ درصدی به دریافت‌کنندگان اعطا می‌شود؛ لازم است متقاضیان دو ضامن با کسر حقوق داشته باشند.

البته شرایط بانک‌ها برای اخذ تضامین کمی متفاوت است به طوری که برخی از بانک‌ها به جای دو ضامن با گواهی کسر از حقوق یک ضامن دارای گواهی کسر از حقوق و یک ضامن با جواز کسب می‌پذیرند.

به طور مثال بانک ملی و بانک پارسیان با شرایط سهل تری در خصوص تضامین عمل کرده و ضامن دارای جواز کسب نیز مورد پذیرش قرار می‌دهند.

برخی بانک‌ها نیز در صورت داشتن دو ضامن دارای گواهی کسر از حقوق و با حقوق مکفی، دیگر از متقاضی سفته دریافت نمی‌کنند.

همچنین متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن در صورتی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و یا بهزیستی باشند؛ الزامی به داشتن ضامن ندارند و می‌توانند بدون ضامن نسبت به دریافت وام اقدام کنند.

اخبار مرتبط
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها