پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

سیاست های انبساطی پولی و مالی چیست؟

24 خرداد 1401
سیاست های انبساطی پولی و مالی چیست؟

به گزارش بانک اول وقتی که شرایط کشور از لحاظ اقتصاد در وضعیت رکود، بیکاری، کمبود تولید یا تورم دچار نوسات شود، دولت می‌تواند از طریق سیاست‌هایی به طور موقت مشکلات و نوسانات موجود را سامان دهد. از جمله این سیاست‌ها، سیاست مالی و پولی است که به آن سیاست تثبیت اقتصادی نیز گفته می‌شود. در این گزارش می‌خواهیم سیاست انبساطی پولی و مالی را مورد بررسی قرار دهیم.

سیاست انبساطی مالی: دولت برای گذر موقت از رکود و بیکاری به وجود آمده در کشور از بانک مرکزی به منظور حفظ ارزش و حجم پول موجود از بانک مرکزی کمک می‌گیرد. در این قسمت دولت با افزایش کاهش حجم پول موجود در کشور (انبساطی) مثل چاپ پول، برای تولیدکنندگان و جوانان جویای کار انگیزه ایجاد می‌کند. این کار موقتا می‌تواند شرایط کشور را از حالت بحرانی خارج کند.

سیاست انبساطی پولی: دولت برای مدیریت کلان اقتصاد کشور از سیاست‌های پولی استفاده می‌کند. وقتی کشور درگیر کمبود اشتغال، نبود انگیزه برای تولیدکنندگان و رکود می‌شود، دولت با افزایش مخارج کشور و کاهش مالیات، تولید کنندگان را به تولید تشویق و ایجاد اشتغال می‌کند.

در واقع، تفاوت سیاست پولی و مالی در این است که در سیاست مالی از بانک مرکزی کمک گرفته می‌شود اما در سیاست پولی، مخارج و مالیات به نسبت شرایط موجود تغییر می‌کند./باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها