چهارشنبه, 5 دی 1403 2024,December

سیاست های انبساطی پولی و مالی چیست؟

24 خرداد 1401
سیاست های انبساطی پولی و مالی چیست؟

به گزارش بانک اول وقتی که شرایط کشور از لحاظ اقتصاد در وضعیت رکود، بیکاری، کمبود تولید یا تورم دچار نوسات شود، دولت می‌تواند از طریق سیاست‌هایی به طور موقت مشکلات و نوسانات موجود را سامان دهد. از جمله این سیاست‌ها، سیاست مالی و پولی است که به آن سیاست تثبیت اقتصادی نیز گفته می‌شود. در این گزارش می‌خواهیم سیاست انبساطی پولی و مالی را مورد بررسی قرار دهیم.

سیاست انبساطی مالی: دولت برای گذر موقت از رکود و بیکاری به وجود آمده در کشور از بانک مرکزی به منظور حفظ ارزش و حجم پول موجود از بانک مرکزی کمک می‌گیرد. در این قسمت دولت با افزایش کاهش حجم پول موجود در کشور (انبساطی) مثل چاپ پول، برای تولیدکنندگان و جوانان جویای کار انگیزه ایجاد می‌کند. این کار موقتا می‌تواند شرایط کشور را از حالت بحرانی خارج کند.

سیاست انبساطی پولی: دولت برای مدیریت کلان اقتصاد کشور از سیاست‌های پولی استفاده می‌کند. وقتی کشور درگیر کمبود اشتغال، نبود انگیزه برای تولیدکنندگان و رکود می‌شود، دولت با افزایش مخارج کشور و کاهش مالیات، تولید کنندگان را به تولید تشویق و ایجاد اشتغال می‌کند.

در واقع، تفاوت سیاست پولی و مالی در این است که در سیاست مالی از بانک مرکزی کمک گرفته می‌شود اما در سیاست پولی، مخارج و مالیات به نسبت شرایط موجود تغییر می‌کند./باشگاه خبرنگاران

اخبار مرتبط
در جلسه امروز (سه شنبه) شورای عالی فضای مجازی، پس از بحث و بررسی، اعضا ضمن تاکید بر اهمیت حکمرانی قانونمند در فضای مجازی به رفع محدودیت‌های دسترسی به برخی سکوهای پرکاربرد خارجی شامل واتساپ و گوگل‌پلی، با اجماع رای مثبت دادند.
گفتنی است صبح امروز هاشمی، وزیر ارتباطات با تأیید اینکه جلسه شورای عالی فضای مجازی امروز برگزار می‌شود، افزود: خبرهای مربوط به شورای عالی فضای مجازی و تصمیم گیری هایی که در خصوص فیلترینگ انجام می‌شود، بعدازظهر امروز منتشر می‌شود.
براساس ماده واحده قانون سرباز قهرمان، قهرمانان ورزشی ما در بازی‌های المپیک، جهانی و آسیای از خدمت سربازی معاف هستند و در این لایحه اصلاحی که امروز در کمیسیون اجتماعی بررسی شد، تلاش شده در راستای حمایت از ورزشکاران ملی و بین‌المللی، علاوه بر خودشان یا یکی از فرزندانشان یا همسرشان (برای ورزشکاران زن) از خدمت سربازی معاف شوند.
در دوره اصلاحات قیمت بنزین هر سال به نسبت تورم موجود افزایش یافت. قیمت بنزین از ۱۶۰ ریال در سال ۱۳۷۶، در سال ۱۳۸۳ به ۸۰۰ ریال رسید و این به معنای رشد ۵ برابری قیمت بنزین در دوران ریاست جمهوری سید محمد خاتمی است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها