پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

نحوه دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری (مرخصی زایمان) در سال ۱۴۰۰ + جزئیات

24 خرداد 1401
نحوه دریافت غرامت دستمزد ایام بارداری (مرخصی زایمان) در سال ۱۴۰۰ + جزئیات

به گزارش بانک اول ، مهدی شکوری، مدیرکل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در ارتباط اینترنتی با برنامه روی خط خبر شبکه خبر اظهار داشت: این دستورالعمل با هدف تسهیل و رضایتمندی هر چه بیشتر بیمه شدگان در شرایط اقتصادی و ایجاد معیشت بهتر برای خانواده‌ها و رفع دغدغه آنان اتخاذ شده است.  

وی افزود: در گذشته، چنانچه بیمه شده‌ای به مرخصی زایمان می‌رفت، از آن مدت، می‌توانست مبالغی را به صورت علی الحساب هر دو یا سه ماه دریافت و بعضا به پایان مهلت استراحت موکول کند.  

وی ادامه داد: این مورد، بر اساس تقاضای بیمه شده انجام می‌گرفت و بیمه شدگان درخواست خود را اعلام می‌کردند و واحد‌های اجرایی سازمان در آن مقطع، دستمزد ایام بارداری را پرداخت می‌کردند.  

شکوری گفت: در تصمیم جدید، این تکلیف برای سازمان تامین اجتماعی ایجاد شده است که ماهانه در وجه بیمه شدگان مشمول، پرداخت صورت گیرد و نیازی به درخواست نباشد.  

وی با بیان اینکه این دستورالعمل به واحد‌های اجرایی سازمان تامین اجتماعی ابلاغ شده است، گفت: نرم افزاری که به صورت علی الحساب پرداخت می‌شد در شرف نهایی شدن است و به محض تکمیل آن، زمینه اجرا به طور کامل فراهم می‌شود و اطلاع‌رسانی گسترده انجام خواهد گرفت.  

شکوری با اشاره به اینکه تمامی خدماتی که برای این بخش‌ها انجام می‌شود به صورت غیر حضوری است، گفت: بیمه شدگان به منظور استفاده از این خدمت، بایستی با مراجعه به سامانه خدمات غیر حضوری سازمان تامین اجتماعی به نشانی: es.tamin.ir مدارک خود را بارگذاری کنند.  

وی ادامه داد: مدارک مرتبط بیمه شدگان برای دریافت دستمزد ایام بارداری شامل؛ گواهی ولادت فرزند، شناسنامه مادر و گواهی پزشک یا بیمارستانی که زایمان در آن انجام شده است، می‌باشد.  

مدیر کل امور بیمه شدگان تامین اجتماعی افزود: سیستم به صورت هوشمند، مدارک بارگذاری شده بیمه شده را کنترل و احراز شرایط می‌کند و بعد از محاسبه مبلغ، غرامت دستمزد ایام بارداری را به شماره حسابی که بیمه شده اعلام کرده است به صورت ماهانه واریز می‌کند.  

وی با بیان اینکه بانوان عزیز مجاز هستند قبل از زایمان، به مدت ۳ ماه زودتر به مرخصی بروند، ادامه داد: همچنین برخی از مادران به لحاظ بیماری‌های خاصی که برایشان عارض می‌شود، ممکن است سلامت خود و فرزندشان در خطر باشد از اینرو به منظور پیشگیری از این اتفاق، فارغ از ۹ ماهی که در قانون تجویز شده است، می‌توانند بدون محدودیت، هر مدتی که نیاز به استراحت پزشکی دارند به مرخصی بروند.  

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی برای این افراد، جدا از آن ۹ ماه، پرداخت غرامت ایام بارداری در دوران بیماری را نیز پرداخت خواهد کرد.  

شکوری با بیان اینکه انجام تعهدات مرخصی زایمان ۹ ماهه برای سازمان تامین اجتماعی به صورت اجبار است، گفت: این مدت برای بیمه شدگان به صورت اختیاری است و بیمه شده در صورت تمایل می‌تواند ۶ ماه را انتخاب کند.  

وی گفت: غرامت دستمزد، جبران بخشی از مزد است و سازمان تامین اجتماعی طبق قانون و تکلیفی که دارد، دو سوم حقوق و مزایایی که کارفرما برای بیمه شده در نظر گرفته است را پرداخت می‌کند.  

مدیر کل امور بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی در خصوص شرایط احراز بیمه شدگان برای دریافت ماهانه دستمزد ایام بارداری گفت: بیمه شده بایستی حتما قبل از زایمان به مدت ۶۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد و در زمان زایمان نیز، ارتباط بیمه‌ای اش با کارفرما قطع نشده باشد.  

وی اظهار داشت: ساز و کار نظارتی این بخشنامه، به صورت کاملا هوشمند و سیستماتیک انجام می‌شود.  

شکوری گفت: در سال ۹۹، تعداد ۷۲ هزار بیمه شده زن از غرامت ایام بارداری استفاده کردند و مبلغ ۴۴۰ میلیارد تومان بابت آن پرداخت شد.  

وی افزود: همچنین طی ۴ ماه اخیر امسال، بالغ بر ۲۲ هزار سند غرامت برای بیمه شدگان صادر شده است که بالغ بر ۲۵۰ میلیارد تومان بار مالی داشته است./ایلنا

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها