دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا

24 خرداد 1401
مصائب بازماندگان مستمری‌بگیران تامین اجتماعی در دوران کرونا

به گزارش بانک اول بیشترین آسیبی که افراد از کرونا دیدند، به خانواده‌هایی مربوط است که به‌دلیل کرونا فوتی داشتند. بر اساس اعلام آمار رسمی، کرونا در هجده‌نوزده ماه گذشته جان ۱۱۵هزار ایرانی را ستانده است و آمار تخمینی می‌گوید کووید۱۹ بیشتر علیه مردان بوده است؛ سرپرستان خانواده که به‌هرحال و در وضعیت فعلی بار اصلی هزینه‌های زندگی بر دوش آن‌هاست. تاکنون کمتر کسی پرسیده است عاقبت خانواده‌هایی که نان‌آور خانواده را در کرونا از دست می‌دهند، چه می‌شود.

مستمری‌بگیران و بازنشستگان تأمین اجتماعی نیز ازجمله افرادی هستند که آمار فوتی‌های ناشی از کرونا آن‌ها را هم بی‌نصیب نگذاشته است. بازماندگان این افراد نیز بعد از فوت و دریافت مستمری فوت‌شده با مشکلاتی همراه شدند. افزایش هزینه‌های زندگی، قطع بیمه و فاصله زمانی تا برقراری دوباره بیمه، شرایط را برای خانواده‌های مستمری‌بگیران سخت کرده است.

به‌گفته کارشناسان، نهاد‌ها و سازمان‌های غیردولتی باید نگاه ویژه‌ای به این خانواده‌ها داشته باشند.
دبیر انجمن صنفی کارگران خراسان‌رضوی دراین‌باره اظهار کرد: اکنون عموم خدمات تأمین اجتماعی به‌دلیل کرونا غیرحضوری است. کارگران، مستمری‌بگیران و بازنشستگان از طریق تلفن همراه می‌توانند خدمات مورد نیاز خود را انجام دهند.

ابوی گفت: مستمری‌بگیران قبل اینکه بازنشسته شوند، می‌توانند از طریق اپلیکیشن درخواست بازنشستگی‌شان را اعلام کنند که مسلما اقدام مناسبی برای شفاف‌سازی است. در گذشته که مراجعات حضوری زیاد بود، روند کار هم آهسته‌تر پیش می‌رفت.

به‌گفته این کارشناس، خانواده فوتی‌ها که در این مدت افزایش چشمگیری هم داشتند، باید غیرحضوری درخواست دهند تا در ۳ روز رسیدگی شود. گاهی پیش آمده که فهرست بیمه کارگر در سامانه برای مدتی ثبت نشده است و همین باعث می‌شود که دریافت مستمری فوت‌شده از سوی بازماندگانش زمان‌بر شود.مشکل دیگر این‌دسته افراد برای دریافت مستمری، کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در اداراتی مثل تأمین اجتماعی به‌دلیل شیوع کرونا و قرمزبودن وضعیت شهر‌ها بود. به‌دلیل اینکه کارگران نماینده‌ای در ستاد ملی کرونا ندارند و تصمیم‌گیرندگان هم درکی از موضوع ندارند، شرایط سخت می‌شود.
وی افزود: سازمان‌هایی مثل اداره کار و تأمین اجتماعی همچنان کمبود نیرو دارند و وقتی این طرح کاهش ۵۰درصدی نیروی کار در ادارات به‌دلیل کرونا اجرا می‌شود، به‌خودی‌خود کار مراجعه‌کننده و ارباب‌رجوع با وقفه انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: در دوران کرونا که واحد‌های صنفی تعطیل بودند و آمار مراجعه‌کنندگان برای دریافت بیمه بیکاری افزایش یافت، مسلما حجم کار افزایش پیدا کرد، اما از طرفی ظرفیت خدمات از سوی سازمان‌ها با کاهش نیروی کار کاسته شده است.اگر ستاد کرونای استان نمایندگانی از جامعه کارگری داشته باشد، این مسائل در جلسلات مطرح می‌شود و ستاد با درنظرگرفتن جزئیات، برای آن‌ها قانون وضع می‌کند.
به گفته وی، زمانی که کارگر و مستمری‌بگیر در قید حیات است، هنگام نام‌نویسی مشخصات خود و خانواده‌اش را ثبت می‌کند و نیازی نیست کارگر مشخص کند که حقوقش به چه کسی برسد. وقتی که فرد فوت می‌کند، به‌طبع حقوقش به همسرش می‌رسد./شهرارانیوز

اخبار مرتبط
محمدرضا ایران نژاد، اظهار کرد: برخی از بانک‌ها در سال‌های گذشته با کفایت سرمایه منفی مواجه بودند. او درباره اصلاح سیاست‌های ارزی و زیرساخت‌های تبادلات ارزی در برنامه هفتم پیشرفت گفت: بیش اظهاری در واردات و کم اظهاری در صادرات یکی از معضلات اقتصاد ایران در بیش از دو دهه گذشته است که در سال‌های گذشته، ارز ترجیحی انگیزه تجار را برای این کار بیشتر کرده است.
بخشنامه گمرک جمهوری اسلامی ایران موضوع شمول مالیات بر ارزش افزوده طی نامه شماره ۱۴۰۳/۱۲۶۷۸۴۱ مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۸ توسط مدیرکل دفتر واردات گمرک جمهوری اسلامی ایران ابلاغ شد
پیامدهای پیروزی گسترده ترامپ بر همه چیز از مهاجرت و دفاع گرفته تا اقتصاد و تجارت تأثیر خواهد گذاشت. سیاست “اول آمریکا”ی او، دوستان و دشمنان را وادار می‌کند که درباره ثبات اتحادهای آمریکا تجدیدنظر کنند. این وضعیت ممکن است به تغییرات ژئوپلیتیکی، افزایش تنش‌ها و حتی گسترش سلاح‌های هسته‌ای منجر شود.
هزینه تأمین برق به ازای هر کیلووات در ساعت در سال جاری از ابتدای مهرماه نسبت به سال گذشته ۳۸ درصد رشد داشته و متناسب با آن اکثر مشترکان پرمصرف شاهد افزایش ۳۸ درصدی تعرفه برق مصرفی هستند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها