به گزارش بانک اول کارگران روزهای زیادی است که فریاد افزایش دستمزد به سر دادهاند تا با بالا رفتن مزد با توجه به نرخ تورم قیمت کالاها بتوانند روزهای زندگی خود را بگذرانند رئیس کمیته دستمزد میگوید کارگران امکانات رفاهی را سالهاست از زندگی حذف کردهاند به سفر و گردش نمیروند و از آموزش دست کشیدهاند و در بحث سلامت و پزشکی هم فقط زمانی که درد امانشان را ببرد به درمان فکر میکنند.
نمایندگان یک صدا ترمیم دستمزد کارگران را فریاد زدند
در نیمهی شهریور بود که نمایندگان کارگران و تشکلهای صنفی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و چند تن از نمایندگان مجلس در طبقه دهم ساختمان مرکزی وزارتخانهای که حالا وزارت مردم نام دارد جلسهای برای مطرح کردن مشکلات و خواستههای جامعه کارگری و بازنشستگی برگزار کردند تا با کمک هم بتوانند وضعیت به وجود آمده برای کارگران را سر و سامان بدهند.
در آن جلسه تمام مشکلات کارگران که دیگر آنقدر بازگو شده که همه آنها را میدانند و خانوادههای کارگری از نزدیک لمسشان میکنند بیان شد اما بر پر رنگترین و با اهمیتترین مسئلهای که قشر زحمتکش جامعه با آن رو به رو هستند یعنی عدم همخوانی دستمزد دریافتی و هزینههای زندگی تاکید بسیار شد و همهی نمایندگان کارگری یک صدا مشکل معیشت را فریاد زدند.
حل شدن مشکل پایین بودن دستمزد به نسبت سبد معاش که بهتر است نام آن را بحران دستمزد بگذاریم میتواند به برطرف شدن بخشگستردهای از مسائل دیگر کارگران کمک کند با این حال میبینیم که با وجود درخواست و پیگیری نماینده کارگران برای برگزاری جلسهیفوری رسیدگی و ترمیم دستمزد به نیمهی مهر ماه رسیدهایم و هنوز که هنوز است این جلسه برگزار نشده و باید دید در چند هفته آتی که پیش رو داریم این اتفاق خواهد افتاد یا خیر.
جلسه فوری برای ترمیم دستمزد کارگران برگزار شود
علی خدایی نماینده کارگران در شورای عالی کار با اشاره به لزوم تشکیل جلسهی فوری برای ترمیم دستمزد کارگران گفت: امروز دستمزد دریافتی کارگران حداکثر ۳۶ درصد از هزینه یک خانوادهی معمولی کارگری را پوشش میدهد و کارگران میخواهند هرچه سریعتر نشست شورای عالی کار درباره رسیدگی به وضع معیشت کارگران و بررسی راهکار ترمیم قدرت خرید کارگران تشکیل شود.
نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره اینکه آیا میتوان به افزایش مجدد دستمزد در نیمهی دوم سال امیدی داشت بیان کرد: وظیفه ما خواستن است و ما تحت هر شرایطی خواستار این افزایش هستیم. در واقع ما باید قدرت خرید از دست رفته کارگران را ترمیم کنیم. دولت آقای رئیسی هم با شعار حمایت از محرومین سرکار آمدند. تیم ایشان بارها اعلام کردند که به دنبال ترمیم معیشت مردم هستند.
خدایی با بیان اینکه ترمیم دستمزد کارگران میتواند از راههای مختلفی باشد تصریح کرد: افزایش قدرت خرید کارگران هم میتواند ازطریق افزایش دستمزد اتفاق بیفتد و هم راهکارهایی که دوستان پیشنهاد دادند. آنچه ضروری است و باید اتفاق بیفتد و اگر انجام نشود دچار بحران خواهیم شد، بیتفاوتی نسبت به خواستهی کارگران و عدم جبران قدرت خرید آنهاست. در سالهایی که نرخ تورم بسیار افزایش یافته بهترین سیاست این است که در میانهی سال افزایش دستمزد داشته باشیم.
وی افزود: ما درخواست خود را مطرح کردیم و آقای عبدالملکی هم در جلسهای که با نمایندگان کارگران داشتند قول برگزاری جلسهی شورای عالی کار را دادند اما زمانی تعیین نشده است. البته چند وقتی است که طرف مقابل ما در مقابل درخواست تشکیل جلسهی شورای عالی کار مقاومت میکند و نهادهای قانونی که باید بر اجرای قانون نظارت کنند تا به امروز واکنشی نشان ندادهاند.
دستمزد کارگران باید بازنگری شود
توفیقی، رئیس کمیته دستمزد شورای عالی کار درباره بازنگری در دستمزد کارگران گفت: جلسات شورای عالی کار طبق قانون حداقل ماهی یکبار باید تشکیل شود. سه ماه است که نمایندگان ما به طور دائم درخواست خود را برای تشکیل جلسه به دبیرخانه میفرستند و حتی در جلسهای که اخیرا فعالان کارگری با وزارت کار داشتند در مورد این موضوع صحبت شده است. متاسفانه در این شش ماه شاید دو جلسه تشکیل شده و آن هم خارج از مبحث ترمیم دستمزد کارگران بوده است.
عضو کمیته دستمزد شورای عالی کار تصریح کرد: در حال حاضر آقای خدایی به شدت پیگیر تشکیل جلسه شورای عالی کار برای بازنگری و ترمیم دستمزد کارگران در میانه سال هستند.
وی گفت: ما در کانون عالی و تشکلهای سه گانهای که با هم همکاری داریم ماهانه در حال محاسبه سبد معیشت خانوارهستیم. در حال حاضر در ایدهآلترین شرایط، دستمزد دریافتی میتواند ۳۳ تا ۳۸درصد معاش را پوشش دهد.
حال باید دید تلاش نمایندگان کارگری برای سنتشکنی و برگزاری جلسه فوقالعاده ترمیم دستمزد کارگران در نیمه دوم سال نتیجه میدهد یاطرف مقابل آنها آنقدر دست دست میکند تا به روزهای سرد زمستان و زمان اصلی برگزاری جلسه رسیدگی به موضوع دستمزدکارگران برسیم.
باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید