دوشنبه, 17 اردیبهشت 1403 2024,May

چرا پاداش پایان خدمت بازنشستگان پرداخت نشده است؟

24 خرداد 1401
چرا پاداش پایان خدمت بازنشستگان پرداخت نشده است؟

به گزارش بانک اول در کشور تعداد قابل توجهی بازنشسته از دو قشر تامین اجتماعی و کشوری و لشکری وجود دارد که حقوق‌بگیر هستند. این حقوق در سال‌های متوالی همراه با افزایش درصدی در بودجه‌ها، تا حدودی با تورم پیش رفته است.

سال گذشته بود که بازنشستگان کشور با طرحی به نام همسان‌سازی حقوق‌ها از جانب سازمان برنامه و بودجه کشور با افزایش بیش از ۵۰ درصدی حقوق‌ها رو به رو شدند که تا حدودی این موضوع موحب رضایت آن‌ها قرار گرفت اما در امتداد این طرح، برخی از بازنشستگان از جمله قشر تامین اجتماعی با تبعیض روبه‌رو شدند.

تعلل در پرداخت پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۹۹

محمدباقر نوبخت، رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه سوم مرداد در نامه‌ای به خزانه‌داری کل کشور، دستور افزایش و تخصیص اعتبارات هزینه عمومی دستگاه‌های اجرایی صرفاً بابت پرداخت مانده مطالبات پاداش پایان خدمت بازنشستگان تا پایان سال ۱۳۹۹ را صادر کرد.

۱۲ مرداد ۱۴۰۰ سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌های سراسر کشور ۲۹ استان به مبلغ ٧٣۴ میلیارد و ۴١١ میلیون تومان برای پاداش بازنشستگان سال ۹۹ پرداخت کردند.

 

بر خلاف اینکه نوبخت به عنوان رئیس وقت برنامه و بودجه از پرداخت سنوات پایان خدمت بازنشستگان سال ۹۹ تا اتمام دولت دوازدهم خبر داده بود اما این امر تنها به مبلغ ۷۳۴ میلیارد تومان آن هم در چندین استان محقق شده است.

این در حالی است که تعداد قابل توجهی از بازنشستگان نهادها و وزارتخانه ها، از عدم پرداخت سنوات پایان خدمت خود خبر می‌دهند.

سنوات پایان خدمت بازنشستگان هنوز پرداخت نشده است

موحد، بازنشسته وزارت جهاد کشاورزی که در سال گذشته بازنشسته شده است در این مورد گفت: پیگیری‌های بسیاری از وزارت جهاد کشاورزی و همچنین نهادهای مربوط انجام داده‌ایم و حتی برای اعتراض با تعداد قابل توجهی از بازنشستگان سال ۹۹ که سنوات، مزایا و سایر حقوق بازنشستگی را دریافت نکرده ‎ند، مقابل وزارت جهاد کشاورزی تجمع کردیم اما هنوز پاسخی برای عدم دریافت این حقوق نگرفته ایم.

سازمان برنامه و بودجه متولی، پاداش پایان خدمت بازنشستگان ۹۹

این موضوع را بنا به مسئولیت برنامه و بودجه از این نهاد پیگیر شدیم که پاسخی در این زمینه دریافت نکردیم و به نظر می‌رسد سر مسئولان سازمان برنامه و بودجه به تنظیم بودجه ۱۴۰۱ شلوغ است و فعلا پاسخی برای این موضوع ندارند!

هرچند بعد از انتصاب رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه کشور بازنشستگان کشوری و لشکری در نامه‌ای به رئیس جدید این نهاد و همچنین رئیس‌جمهور خواستار پرداخت سنوات پایان خدمت خود که رقمی برای هر بازنشسته بالغ بر ۳۷۸ میلیون تومان بوده است، شدند.

 

با گشت و گذار در گروه های این قشر که در شبکه های اجتماعی مختلفی تشکیل شده است، مطالبه جدی و به جای این افراد یعنی دریافت سنوات پایان خدمت مشهود است. تلاش این قشر برای دریافت حقوق به حق خود از هرنهاد نیز از جمله مواردی است به چشم می‌خورد.

 

تعلل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها

هرچند تنها سه ماه از روی کار آمدن دولت جدید می‌گذرد و رئیس سازمان برنامه و بودجه از شیوه جدید مدیریت منابع و مصارف در بودجه ۱۴۰۱ خبر می‌دهد اما باید یادآور شد که طبق ادعای نوبخت بودجه این حوزه (سنوات بازنشستگان ۹۹) تامین شده و می‌بایست تا کنون توسط سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان‌ها پرداخت می‌شد.

مشکل بازنشستگان ارگان‌های دولتی بعد از همسان‌سازی‌های نصف و نیمه، سنوات پایان خدمتی که تا حدودی پرداخت نشده به موارد دیگری از جمله نارضایتی در امتیازدهی و رتبه‌بندی در بازنشستگی‌هاست.

تاخیر در پرداخت حقوق بازنشستگان سال ۱۴۰۰

یکی دیگر از مشکلاتی که این روزها دامنگیر بازنشستگان کشوری است، عدم پرداخت حقوق افراد تازه ترک خدمت کرده است که تا حدود پنج ماه نیز می‌شود.

مشفق، یکی از بازنشستگان سال ۱۴۰۰ می‌گوید: اردیبهشت نامه پایان خدمت و بازنشستگی خود را از آموزش و پرورش گرفته و بازنشسته شدم اما تا کنون که هفتمین ماه سال است حقوقم را دریافت نکرده‌ام.

اتفاق مشابه برای چند بازنشسته بانکی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و چند نهاد دیگر هم درحال وقوع است.

چیزی حدود شش میلیون بازنشسته در کشور وجو دارد که باید مورد توجه نهاد قرار بگیرد. این افراد سابقه همه دستگاه‌ها و تجربیات غنی یک جامعه بوده و تامین رفاه لازم و همچنین به موقع آن ها از اولویت های دستگاه ها باید باشد.

امید بر آن است که طی روزهای آتی اظهارنظرات جدید و خبرهای خوشی از سوی سازمان برنامه و بودجه کشور و صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری و تامین اجتماعی در خصوص پرداخت سنوات پایان خدمت بازنشستگان، همسان‌سازی و همچنین پرداخت به موقع حقوق آنها به گوش برسد.

 باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار مرتبط
رییس سازمان امور مالیاتی با انتشار اصلاحیه ماده (۲) آیین نامه اجرایی موضوع ماده ۹۵ قانون مالیات های مستقیم، از افزایش دو برابری نصاب گروه بندی صاحبان مشاغل خبر داد.
بر اساس حکم تبصره ۷ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزها، همه مجوزهای قدیمی و کاغذی باید، تبدیل به مجوزالکترونیکی (شناسه‌ یکتا) شوند و کسب وکارهایی که شناسه یکتا نداشته باشند، به لحاظ قانونی فاقد مجوز محسوب می شوند.
درک این عادت‌ها اهمیت سواد مالی را روشن می‌کند و بینش‌های ارزشمندی را به هر کسی که به دنبال بهبود رفاه اقتصادی خود است ارائه می‌دهد.
كشورهای جديدی مانند كانادا، نيوزيلند، استراليا كه ۱۵۰ سال پيش وضعيت قابل توجهی نداشتند، اكنون كشورهایی توسعه‌يافته و ثروتمند هستند. تفاوت در رفتارهایی است كه در طول سال‌ها فرهنگ و دانش نام گرفته است. وقتی كه رفتارهای مردم كشورهای پيشرفته و ثروتمند را تحليل می‌كنيم، متوجه می‌شويم كه اكثريت غالب آنها از اصول زير در زندگی خود پيروی می‌كنند:

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها