پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

صدور کارت ملی هوشمند در5 ماه

24 خرداد 1401
صدور کارت ملی هوشمند در5 ماه

به گزارش بانک اول سیف الله ابوترابی با بیان اینکه برخی متقاضیان کارت هایی که از سال ۹۷ یا ۹۸ ثبت نام کرده اند تا کنون کارت ملی به دست آنها نرسیده، افزود: تا قبل از پایان سال ۹۶ و آغاز سال ۹۷، بدنه کارت وارد می شد، در آن زمان کارت ۱۵ روزه صادر می شد و در آن زمان دو و نیم میلیون کارت در ماه  صادر شد، اما به دلیل مشکلاتی مثل تحریم و تامین اعتبار ارزی برای انتقال وجه به خارج از کشور، به تولید داخلی روی آوردیم.

 

وی افزود: گرچه در حال حاضر بدنه کارت هوشمند ملی با تولید داخل تامین می شود، اما مواد اولیه آن پلی کربنات و  وارداتی است و همچنین تراشه این کارت در کشور تولید نمی شود. 

ابوترابی  ادامه داد: چاپخانه دولتی ناگزیر است که مواد اولیه را وارد و در داخل کشور تولید بدنه کند و تلاش زیادی هم شده که معادل خارجی تولید شود و بنا بود که چاپخانه دولتی ماهیانه، حداقل یک میلیون کارت را به ما تحویل دهد و این درحالی است که سازمان ثبت احوال ظرفیت صدور دو و نیم میلیون کارت را در ماه دارد.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور با بیان اینکه این سازمان متولی جمع آوری اطلاعات و صدور کارت است، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون، تحویل بدنه کارت بر عهده چاپخانه دولتی است و شاید خودشان هم در این زمینه مشکلاتی داشته باشند.

او در توضیح حضور شرکت دانش بنیان برای حل این مشکل گفت: شرکت های مختلفی برای حل این مشکل در زمینه صدور کارت هوشمند ملی و تولید تراشه آن طرح موضوع کردند، اما چاپخانه دولتی نتوانست درخواست آنها را تایید کند، چون بر اساس قانون، متولی صدور اوراق بهادار مشخص شده است.

 

ابوترابی تاکید کرد: در سال های گذشته قبل از تولید داخلی کارت هوشمند ملی، کارت با تراشه کامل وارد و صادر می شد، اما با مشکلات پیش آمده، نتوانستیم کارت ها را به موقع صادر کنیم، در عین حال افرادی که برای گرفتن کارت ثبت نام کرده اند می توانند با ارائه برگه رسید از خدمات دولتی برخوردار شوند.

5 میلیون قطعه کارت هوشمند ملی تولید داخل صادر و به متقاضیان تحویل داده شد

وی  افزود: تاکنون بیش از ۶۲ میلیون نفر که متقاضی دریافت کارت هوشمند ملی هستند، ثبت نام کرده اند و برای ۵۱ میلیون و ۷۵۰ نفر از ایرانیان واجد شرایط (افراد بالای ۱۵سال) کارت هوشمند ملی صادر شده  است.

وی گفت: در حال حاضر بیش از۱۰ میلیون نفر متقاضی دریافت کارت هوشمند ملی در نوبت دریافت این کارت هستند و حدود چهار میلیون نفر هم که شرایط دریافت این کارت را دارند هنوز برای ثبت نام و گرفتن آن اقدام نکرده اند این در حالی است که ۶۵ میلیون نفر ایرانی واجد شرایط دریافت کارت هوشمند ملی هستند.

ابوترابی با بیان اینکه تا کنون پنج میلیون کارت هوشمند ملی تولید داخل تحویل متقاضیان شده، اضافه کرد: کارت هوشمند ملی تولید داخل، مشابه نمونه خارجی است و همه نکات ایمنی و فنی در تولید آن رعایت شده و چاپخانه دولتی متولی تولید آن است.

وی : کارت هوشمند ملی با هدف تسهیل فرآیند شناسایی، تصدیق هویت و حفظ امنیت اطلاعات فردی هر شهروند برای ورود به فضای مجازی، مبادله‌ خدمات الکترونیکی و استفاده در مجامع اداری ارائه شده و دارای تراشه‌ الکترونیکی است که اطلاعات هویتی شهروندان از جمله اطلاعات شناسنامه‌ای، عکس، اثر انگشت، کد پستی و کلید انجام امضای دیجیتال را به‌ صورت امن و محافظت ‌شده در حافظه‌ خود ذخیره دارد.

ابوترابی  تاکید کرد: با توجه به مسائل فنی و امنیت خاص و خدماتی که در فضای الکترونیکی برای این کارت در نظر گرفته شده، همچنین  با توجه به کاربردهای مختلف آن می توان، گفت که کارت هوشمند ملی مهمترین سند برای احراز هویت است و دستگاه های مختلف با ارتباط با پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال می توانند برای خدمات مورد نظر خود احراز هویت افراد را انجام دهند.

سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور افزود: کارت هوشمند ملی برای احراز هویت افراد با استفاده از کارت، پین کد و اثر انگشت احراز هویت را انجام می دهد و هر جا که لازم باشد احراز هویت انجام و هویت افراد راستی آزمایی می شود و از طریق اتصال به پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور این کار صورت می پذیرد.

صدور کارت هوشمند ملی به عنوان کلید ورود به دولت الکترونیک که موجب توزیع عادلانه فرصت‌ها، کاهش بسیاری از هزینه‌های دولت و مردم خواهد شد و همچنین کارت هوشمند ملی مهمترین کارت هویتی افراد است و افراد باید برای دریافت این کارت، خود به مراکز اعلام شده مراجعه کنند زیرا اثر انگشت آنها به منظور احراز هویت اخذ می‌شود.  در این کارت‌ها امضای الکترونیکی نیز درنظر گرفته شده است که باید توسط خود افراد ثبت شود.

برای همه ایرانیان واجد شرایط کارت هوشمند ملی صادر می شود و این افراد می توانند برای دریافت کارت هوشمند ملی به ادارات پست، ثبت احوال و دفاتر پیشخوان در سراسر کشور مراجعه کنند.

ایرنا

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها