یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

تعیین تکلیف حساب مازاد بانکی چیست؟/ چرا باید حساب‌های مازاد را تعیین تکلیف کرد؟

24 خرداد 1401
تعیین تکلیف حساب مازاد بانکی چیست؟/ چرا باید حساب‌های مازاد را تعیین تکلیف کرد؟

به گزارش بانک اول در ادبیات بانکی حساب مازاد یا حساب راکد به حساب سپرده‌ای گفته می‌شود که مشتری در یکی از بانک‌ها افتتاح کرده اما در ۲ سال آخر بدون گردش باقی مانده است. البته مدت زمان راکد بودن با توجه به نوع هر حساب بانکی فرق می‌کند؛

حساب‌های قرض‌الحسنه بدون گردش مالی برای مدت ۳ سال

حساب سرمایه‌گذاری کوتاه مدت برای مدت ۲ سال

حساب‌های جاری برای مدت یک سال

شامل طرح تعیین تکلیف حساب راکد می‌شوند. در مرحله آخر هم اگر مشتری برای حساب راکد خود کاری نکند، حساب او مازاد تشخیص داده می‌شود و برای تعیین تکلیف از صاحب حساب می‌خواهند به شعبه بانک مراجعه کند.

حداقل موجودی در حساب‌های راکد چقدر است؟

برای اینکه حساب مازاد اعلام شود، باید مبلغ موجودی از یک رقمی کمتر باشد.

موجودی حساب قرض‌الحسنه کمتر از 10 هزار تومان

موجودی حساب سپرده کوتاه مدت کمتر از 20 هزار تومان

موجودی حساب جاری کمتر از 40 هزار تومان

حساب راکد و مازاد محسوب می‌شوند. بانک‌ها هم موظف شده‌اند آنها را به عنوان حساب راکد گزارش کنند. در صورتی که صاحب حساب بیشتر از یک حساب قرض الحسنه یا جاری و سپرده بانکی در همان بانک داشته باشد هم بانک حساب کم‌کارتر را مازاد تشخیص می‌دهد.

چرا باید حساب‌های مازاد را تعیین تکلیف کرد؟

یک نکته دیگر هم وجود دارد که بانک حساب بانکی شما را مشمول تعیین تکلیف حساب مازاد می‌کند. طبق بخشنامه بانک مرکزی، هر فردی تنها می‌تواند صاحب یکی از انواع حساب‌های مختلف بانکی باشد. یعنی در بهترین حالت هر شخص می‌تواند یک حساب جاری مشترک، یک حساب جاری انفرادی، یک حساب کوتاه‌مدت عادی مشترک، یک حساب کوتاه‌مدت عادی انفرادی، یک حساب قرض‌الحسنه مشترک و یک حساب قرض‌الحسنه انفرادی باز کند.

برای همین هم بانک‌ها موظف شده‌اند هر ۶ ماه یکبار، حساب‌های راکد خود را گزارش بدهند. بعد از شناسایی حساب‌های راکد، به صاحبان حساب‌های راکد بانکی از طریق پیامک اطلاع‌رسانی می‌شود تا به این شکل حساب‌های مازاد را ببندند.

اگر برای تعیین تکلیف به بانک مراجعه نکنیم؟

برای تعیین تکلیف حساب مازاد، بانک‌ها از مشتری می‌خواهند در تاریخ معینی برای تعیین وضعیت حساب به شعبه مراجعه کنند، اما اگر صاحب حساب در مدت تعیین شده به بانک نرود، بانک این اختیار را دارد که بعد از 30 روز از اطلاع‌رسانی نسبت به مسدود کردن آن و واریز وجه به حسابی با همان ماهیت اقدام کنند.

اخبار مرتبط
گفتنی است صاحبان مشاغلی که از تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات‌ها استفاده می‌کنند، از مزایای عدم مراجعه به ادارات و قرار گرفتن در فرایند طولانی تشخیص و رسیدگی،عدم نیاز به نگهداری اسناد و مدارک و دفاتر، امکان تقسیط مالیات در بازه‌های زمانی بیشتر و عدم نیاز به تکمیل جداول درآمد و هزینه (اظهارنامه) برخوردار می‌شوند.
این شرکت همچنین بار دیگر تاکید کرده که تمام شهروندان باید در هنگام سوخت‌گیری به مسائل ایمنی توجه کنند، کارت‌های هوشمند سوخت موجود در جایگاه‌های عرضه سوخت صرفاً برای سوخت‌گیری موارد اضطراری در نظر گرفته شده است و بهتر است شهروندان با رعایت دقت و نکات ایمنی، از کارت سوخت شخصی خود استفاده و از در اختیار گذاشتن کارت سوخت شخصی خود به دیگران جدا خودداری کنند.
به کمک این طرح دیگر نیازی به حمل کارت‌های فیزیکی و نگرانی گم شدن یا فراموش کردن آنها نیستید. نسخه ‌های الکترونیکی کارت ‌ها از امنیت به مراتب بالاتری نسبت به کارت‌ های فیزیکی برخوردارند. ضمنا این طرح برای مردم هزینه‌ای ندارد و حتی با حذف کارت‌های فیزیکی، هزینه‌های دریافت و تعویض کارت‌های جدید را نیز کاهش می‌دهد.
سامانه خودنویس به صورت برخط با درگاه ملی مجوزها در ارتباط است و اعتبار جواز کسب مشاوران املاک با هر بار ورود به سامانه خودنویس بررسی شده و فقط مشاورین املاک دارای جواز کسب فعال امکان استفاده از خودنویس را خواهند داشت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها