به گزارش بانک اول ، اتاق اصناف ایران در اطلاعیهای به واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین در رابطه با قانون جدید مالیات بر ارزش افزوده، اعلام کرد که با توجه به لازمالاجرا شدن قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از ۱۳ دی ماه، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده طلا، جواهر و پلاتین از مشتریان دریافت شود.
سازمان امور مالیاتی در ابلاغیهای به اصناف، از واحدهای صنفی طلا، جواهر و پلاتین فروش خواسته تا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده را از مشتریان دریافت کنند.
بر اساس این ابلاغیه، قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده از تاریخ ۱۳ دی ۱۴۰۰ از سوی سازمان امور مالیاتی کشور لازمالاجرا اعلام شده و با توجه به جزء ۲ بند «ب» ماده (۲۶) این قانون در خصوص عرضهکنندگان کالا و خدمات طلا، جواهر و پلاتین مقرر است “اجرت ساخت، حقالعمل و سود فروشنده کالاهای موضوع این بند، مشمول مالیات و عوارض با نرخ ۹ درصد خواهد بود. ”
سید نظام الدین موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اطلاعیه اتاق اصناف گفت که از ۱۳ دی ماه و بر اساس قانون مصوب مجلس، مالیات بر ارزش افزوده از اصل قیمت طلا، جواهر و پلاتین حذف می شود.
ابراهیم محمد ولی، رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر گفت: در اوایل سال جاری مجلس گذشته مصوب کرد که ارزش افزوده را از اصل طلا بردارد و بالاخره با رایزنی هایی که شد نمایندگان مجلس و سازمان صنعت و معدن و سازمان دارایی متوجه شدند که اجرای ارزش افزوده با این روش ایراد و اشکال زیادی دارد چراکه طلا برای مردم سرمایه است و ابزار کار اعضای صنعت طلا است.
او در ادامه افزود: در نتیجه در مجلس گذشته این ۹ درصد ارزش افزوده از اصل طلا برداشته شد و بعد از مدت ها دولت قبلی ۶ ماه پیش ابلاغیه آن را صادر کرد؛ سازمان امور مالیاتی برای اجرا ۶ ماه فرجه دارد تا زیرساختهای حذف مالیات را تامین کند و ۶ ماه آن در ۱۳ دی ماه به پایان می رسد.
او در ادامه در خصوص تاثیر این طرح بر بازار طلا گفت: مالیات بر ارزش افزوده داد و ستد و چرخ تولید را در بازار طلا کند کرده بود و می توان گفت با برداشته شدن آن هزینه ای از روی دوش طلا و مردم به عنوان مصرف کننده برداشته خواهد شد و احتمال داده می شود استقبال برای طلا بیشتر شود و هزینه مردم برای خرید طلا پایین تر خواهد آمد.
محمدولی در ادامه افزود: زمانی که استقبال برای خرید طلا افزایش یابد چرخ تولید خواهد چرخید و رونق به بازار باز خواهد گشت و حتی اگر کرونا در کل دنیا از بین برود و ارتباط با کشورها برقرار شود صنعت طلای کشور می تواند در بحث صادرات نیز وارد شود که ارز آوری کند و اشتغال بیشتری نیز ایجاد کند.
عبادلله محمدولی رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت طلا و جواهر در پاسخ به این پرسش مبنی بر این که حذف مالیات بر اصل قیمت طلا چه تاثیری بر روند قیمت این طلای زرد خواهد گذاشت؛ گفت: حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بر روی بازار طلا تاثیر خواهد گذاشت نه بر روی قیمت آن، در واقع ۹ درصد مالیات که از ارزش کل گرفته می شده است شامل ارزش اجرت و مواد اولیه می شده است و در نهایت باعث می شده است که رقم ۹ درصدی را فروشندگان به عنوان ارزش افزوده به رقم نهایی طلا اضافه کنند که قیمت فروش طلا بالاتر می رفته است و امروز که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان قیمت هر گرم طلا است ارزش افزوده آن را اگر ۱۰ درصد در نظر بگیریم ۱۳۰ هزار تومان می شده است و حال اگر این مالیات بر ارزش افزوده تنها بر اجرت گرفته شود رقم مالیات بر ارزش افزوده آن ۱۷ هزار تومان تخمین زده می شود و میتوان گفت در نتیجه حذف مالیات از اصل قیمت طلا بازار ما کمی رونق می گیرد.
وی در ادامه گفت: بنده روز گذشته اعلام کرده بودم که حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بر بازار اثر خواهد گذاشت و انگیزه مردم برای خرید طلا افزایش پیدا خواهد کرد و این گفته بنده به معنای کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت این فلز زرد نبوده است.
وی در ادامه گفت: قیمت نهایی محصول که به دست مشتری می رسد کاهش پیدا خواهد کرد؛ قیمت طلا در تمام کشورهای دنیا از اونس جهانی تبعیت می کند و براساس پول ملی هر کشوری محاسبه می شود و در بازار ما نیز به دلیل ارزش پایین ریال قیمت این فلز گران بها کمی بالا است ولی در نهایت حذف مالیات بر اصل قیمت طلا بر روی قیمت تمام شده این محصول تاثیر مثبت می گذارد و ارزش ذاتی طلا سر جای خود باقی می ماند و تنها از اجرت مالیات گرفته خواهد شد که در نهایت باعث می شود بازار طلا کمی رونق گیرد.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش وضعیت تقاضا در حال حاضر در بازار طلا به چه شکل است؛ گفت: با توجه به این که وضعیت اقتصادی جامعه ما ضرورت می کند مردم به دنبال تامین کالاهای اساسی باشند و خرید طلا و ورود به بازار طلا در اولویت پانزدهم تا بیستم باشد در نتیجه تقاضا در بازار ما ۷ تا ۸ سالی است که خیلی ضعیف است و این ضعف تا زمانی که فرج و گشایشی در اقتصاد کشور راه بیافتد بر بازار حاکم خواهد بود و تا زمانی که این گشایش رخ ندهد مردم زیاد اقبالی به خرید زر و زیور ندارند و اگر به بازار ما ورود می کنند برای گرفتن سود از نوسانات و اخذ ارزش افزوده است.
حبرآنلاین
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید