به گزارش بانک اول مستاجران که معمولا از طبقه ضعیفتر جامعه هستند بعداز 4 سال فشار شدید ناشی از تورم اجاره ها، با خبری مثبت مواجه شده اند، به طوریکه مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، گفت که در حال حاضر کف بازار نرخهای اجاره بین 10 تا 15 درصد کاهش داشته است به طوری که در برخی از مناطق جنوبی تهران ما شاهد کاهش نرخ اجاره بها تا 20 درصد هم هستیم.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران، افزود: به هیچ عنوان آمارهای بانک مرکزی در رابطه با اعلام نرخهای بازار اجاره را قبول ندارم. مشخص نیست این آمارها بر اساس چه دادههایی اعلام میشوند. زمانی که دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا سیاست تعیین نرخ اجاره مبنی بر افزایش 25 درصدی نرخ اجاره را تعیین کردند، در همان زمان بانک مرکزی با اعلام افزایش نرخ سی درصدی باعث شد که این بازار به یک باره با افزایش 50 درصدی نرخ روبه رو شود. نمیدانم هدف بانک مرکزی از اعلام و ارائه آمارهای مبنی بر افزایش 50 درصدی نرخ اجاره در آبان ماه چیست؟ امیدواریم دولت و وزارت راه و شهرسازی سیاستهای درستی در قبال اعلام چنین آمارهایی به کار گیرند.
بعضی کارشناسان معتقدند که بیش اعلام کردن قیمت املاک و مستغلات ازسوی بانک مرکزی با هدف ایجاد رانت برای بانک ها انجام می شود زیرا هزاران ملک در اختیار دارند و در صورتی که قیمت های بالاتری اعلام شود، ارزش دارایی های بانک ها زیاد شده و فساد و ناکارآمدی خود را پنهان می کنند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
ضمن احترام. به نظر بنده. این خبر که پس از اعلام آمار غلط بانک مرکزی اجاره بهای مسکن50%افزایش یافت صحیح نمی باشد. و در صورت صحت خبر. یعنی .که بانک مرکزی بدلیل ایجاد رانت جهت بانکها که مالک بسیاری از واحدهای مسکونی هستند. پس نقش سازمان بازرسی کل کشور چیست؟ قوه قضائیه چه نقشی دارد؟ اگر اینگونه باشد، دولت چرا واکنشی انجام نداده؟ در صورت عدم پاسخی مناسب. از سوی بانک مرکزی و دیگر نهادهای پیگیر. شائبه درست بودن خبر و بی عملی نهاد های نظارتی ، به اذهان متبادر میشود که اقدامی هماهنگ بوده. که در پی آن منافعی مشترک داشته اند که مردم را هر چه بیشتر. فقیر و فقیرتر کنند. که خود خیانتی بزرگ به مردم ایران است. و سزای آنان فقط اعدام است.و پیام ان گسترش فساد در حد وسیع و گسترده است.که بسی جای تامل دارد!