به گزارش بانک اول محمد حشمتی کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی در پاسخ به این پرسش می گوید: با وجود ریسک توافق، اگر هم قرار باشد دارایی خریداری شود، باید دارایی هایی را خریداری کرد که حباب منفی دارند.
او توضیح داد: انتشار اخبار مثبت از مذاکرات هستهای، انتظارات کاهشی برای قیمت دلار را در پی داشته و این انتظارات موجب چرخش استراتژی سرمایهگذاران از داراییمحوری به سمت نقد بودن شده هست. ولی کماکان در بین داراییهای سرمایهای هنوز هم داراییهایی هستند که حتی با وجود احتمال کاهش دلار، باز هم ارزنده محسوب میشوند.
در شکل زیر داراییهای سرمایهای رو مشاهده میکنید که هرکدام با یک نرخ دلار قیمتگذاری شدهاند. این شکل به ما میگوید کدام دارایی ها ارزان و کدام دارایی ها گران معامله میشوند.
بعلاوه شکل گویای نکات دیگری نیز می باشد. مثلا با افزایش حدودا ۴٠ درصدی قیمت کارخانه ای خودرویی مثل پژو پارس و کاهش ٢٠ درصدی قیمت بازاریی آن، این خودرو در قیمت مناسب به تعادل میرسد و این نکته ضرورت آزادسازی قیمت خودرو را متذکر میشود.
در این صورت، هم خودرو با دلار واقعی قیمتگذاری میشود و خودروساز به سوددهی میرسد و هم مصرفکننده با کمال میل حاضر است این قیمت تعادلی را بپردازد.
کمبود عرضه باعث ایجاد حباب حدودا ١۵ درصدی در خودروی داخلی شده است.
خودروی خارجی هم علاوه بر کمبود عرضه به دلیل تعرفههای گمرکی با دلار ۴٠ تومانی قیمتگذاری شده است.
نکتهی دیگر: طبق این شکل هرگاه دلار بالای ٣٢ تومان تثبیت شود، آنگاه میتوان گفت، در بازار مسکن، رشد همراه با رونق، استارت میخورد.
در مورد بخش مهجور مانده یعنی سهام هم که همه چیز گویاست.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید