یکشنبه, 9 اردیبهشت 1403 2024,April

کدام دارایی ها با وجود کاهش نرخ دلار هنوز هم ارزنده خواهند بود؟

24 خرداد 1401
کدام دارایی ها با وجود کاهش نرخ دلار هنوز هم ارزنده خواهند بود؟

به گزارش بانک اول محمد حشمتی کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی  در پاسخ به این پرسش می گوید: با وجود ریسک توافق، اگر هم قرار باشد دارایی خریداری شود، باید دارایی هایی را خریداری کرد که حباب منفی دارند.

او  توضیح داد: انتشار اخبار مثبت از مذاکرات هسته‌ای، انتظارات کاهشی برای قیمت دلار را در پی داشته و این انتظارات موجب چرخش استراتژی سرمایه‌گذاران از دارایی‌محوری به سمت نقد بودن شده هست. ولی کماکان در بین دارایی‌های سرمایه‌ای هنوز هم دارایی‌هایی هستند که حتی با وجود احتمال کاهش دلار، باز هم ارزنده محسوب می‌شوند.

در شکل زیر دارایی‌های سرمایه‌ای رو مشاهده می‌کنید که هرکدام با یک نرخ دلار قیمت‌گذاری شده‌اند. این شکل به ما می‌گوید کدام‌ دارایی ها ارزان و کدام‌ دارایی ها گران معامله می‌شوند.


بعلاوه شکل گویای نکات دیگری نیز می باشد. مثلا با افزایش حدودا ۴٠ درصدی قیمت کارخانه ای خودرویی مثل پژو پارس و کاهش ٢٠ درصدی قیمت بازاریی آن، این خودرو در قیمت مناسب به تعادل می‌رسد و این نکته ضرورت آزادسازی قیمت خودرو را متذکر می‌شود.

در این صورت، هم خودرو با دلار واقعی قیمت‌گذاری می‌شود و خودروساز به سوددهی می‌رسد و هم مصرف‌کننده با کمال میل حاضر است این قیمت تعادلی را بپردازد.

کمبود عرضه باعث ایجاد حباب حدودا ١۵ درصدی در خودروی داخلی شده است.

خودروی خارجی هم علاوه بر کمبود عرضه به دلیل تعرفه‌های گمرکی با دلار ۴٠ تومانی قیمت‌گذاری شده است.

نکته‌ی دیگر: طبق این شکل هرگاه دلار بالای ٣٢ تومان تثبیت شود، آنگاه می‌توان گفت، در بازار مسکن، رشد همراه با رونق، استارت می‌خورد.

در مورد بخش مهجور مانده یعنی سهام هم که همه چیز گویاست.

اخبار مرتبط
بازار امروز شاهد عقب نشینی قیمت طلا و سکه نسبت به روز گذشته است.
قیمت اسکناس دلار در مرکز مبادله در کانال ۴۴ هزار تومان، قیمت حواله دلار در کانال ۴۱ هزار تومان و قیمت یورو هم در کانال ۴۷ هزار تومان پیشروی کردند. به عقیده معامله‌گران با کاهش تنش در منطقه، قیمت‌ها از روند صعودی دست کشیدند و ریزش بازار را به ۴ دلیل اشباع خرید در بازار، از دست رفتن حمایت‌های مهم نرخ دلار و سکه، دیپلماسی فعال اقتصادی دولت با سفر وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی به عربستان و تذکر مجلس به بازارساز جهت حضور فعالانه‌تر در بازار می‌دانند.
در سال‌های اخیر شاهد افزایش ورود و عرضه دلار تقلبی در بازار ایران بوده‌ایم. این موضوع چالش‌های زیادی را برای مردم و فعالان اقتصادی به‌وجود آورده است.
سخنگوی مرکز مبادله طلا و ارز ضمن تکذیب این ادعا، طرح این شائبه‌ها را از سوی کسانی دانست که از این حواشی سود می‌برند. بانک مرکزی از سال گذشته برای ساماندهی بازار طلا و سکه اقدام به حراج سکه کرد که تاکنون 10مرحله از این حراج انجام شده است. در حراج‌های ابتدایی تنها ربع سکه عرضه می‎شد اما کمی بعد نیم‌سکه و سکه تمام نیز در این حراج‌ها عرضه شد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها