دوشنبه, 24 اردیبهشت 1403 2024,May

معافیت علی الحساب مالیاتی شامل چه اشخاص و مشاغلی می شود؟

24 خرداد 1401
معافیت علی الحساب مالیاتی شامل چه اشخاص و مشاغلی می شود؟

به گزارش بانک اول نمایندگان در نشست علنی امروز (پنج شنبه، 5 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال 1401 کل کشور، با بند (ذ) تبصره (6) ماده واحده لایحه بودجه 1401 موافقت کردند.

همچنین به دنبال پیشنهاد شمس‌الدین حسینی اصلاحاتی در این بند اعمال شد که این نماینده در توضیح پیشنهاد خود گفت: در این بند هدف دولت احیای علی‌الحساب مالیاتی بر روی برخی مشاغل است. در واقع برخی فعالیت‌ها از این علی‌الحساب معاف هستند که شامل بانک‌ها و بورس می‌شود اما بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه بازرگانی از قلم افتاده است هر چند تا سال 92 این دو نیز شامل این معافیت می‌شدند بنابراین همان طور که خدمات بانکی و بورسی از این علی‌الحساب مستثنی می‌شوند بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه بازرگانی نیز باید از آن مستثنی شوند.

بنابراین گزارش در ادامه نمایندگان با 144 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 216 نماینده حاضر در مجلس با این پیشنهاد موافقت کردند.

در بند اصلاحی بند (ذ) تبصره (6) ماده واحده آمده است: اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل گروه اول موضوع آیین­نامه اجرائی ماده(95) قانون مالیاتهای مستقیم مکلفند در هر مورد که بابت خدمات دریافتی(به استثنای کارمزد پرداختی به بورس­ها، بازارهای خارج از بورس و کارمزد معاملات و تسویه اوراق بهادار و کالا در بورس­ها و بازارهای خارج از بورس، بانک‌ها، بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و شرکت‌های بیمه بازرگانی صندوق تعاون و مؤسسات اعتباری غیربانکی مجاز، تسهیلات اعطایی بانک‌ها و تعمیر و تکمیل یک واحد مسکونی، خدمات مشمول مالیات بر درآمد حقوق و اسناد خزانه و یا اوراق تسویه که بابت بدهی دولت به اشخاص داده می­شود و همچنین سایر خدماتی که به تشخیص سازمان امور مالیاتی ظرف یک­ماه پس از ابلاغ این قانون اعلام می­شود) وجوهی را به هر عنوان(اعم از نقدی و غیرنقدی) مجموعاً بیش از مبلغ پنج میلیون(5.000.000) ریال بابت هر خدمت پرداخت می‌کنند دو درصد(2%) آن را به عنوان ‌علی‌الحساب مالیات مؤدی(دریافت‌کنندگان وجوه‌) کسر و تا پایان ماه بعد به حساب تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور واریز نماید.

آیین‌نامه اجرایی ماده (95) قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر است:

1- دارندگان کارت بازرگانی (واردکنندگان و صادرکنندگان)

2- صاحبان کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و بهره‌برداران معادن دارای جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری از وزارتخانه ذیربط

3- صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر

4- صاحبان بیمارستان‌ها، زایشگاه‌ها و کلینیک‌های تخصصی

5- صاحبان مشاغل صرافی

6- فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه ذیربط.

اخبار مرتبط
شیف همچنین هشدار می‌دهد که سیاست‌های فدرال رزرو می‌تواند ضد تولیدکننده باشد و بی‌ثباتی اقتصادی بیشتری را به وجود آورد. او معتقد است که فشارهای رکودی ممکن است فدرال رزرو را مجبور کند نرخ بهره را کاهش دهد و دوباره اقدام به تسهیل کمی (QE) کند که نتیجه آن، بدتر شدن تورم خواهد بود.
امروزه بانک‌ها پیش از هر اقدامی برای پرداخت وام به مشتریان خود، از آن‌ها رتبه اعتبارسنجی درخواست می‌کنند و اگر رتبه اعتبارسنجی فرد بالا باشد به او وام می‌پردازند،
حداقل حقوق متاهلین در ناحیه شهری و مناطق غیرعملیاتی که در فروردین ۱۴۰۳، معادل ۷ میلیون و ۹۹۰ هزار تومان است که با مصوبه مجلس، به حداقل ۹ میلیون ۵۷۳ هزار تومان خواهد رسید.
با تصویب قوانین جدید مبنی بر الزام ارسال صورت‌حساب‌های الکترونیکی به سامانه مودیان سازمان امور مالیاتی، انتخاب نرم‌افزار مناسب برای این منظور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها