محدودیت های مسدود شدن حساب بانکی
به گزارش بانک اول از جمله این محدودیت ها می توان به موارد زیر اشاره نمود :
۱) عدم افتتاح هرگونه حساب و صدور کارت بانکی جدید
۲) مسدود کردن وجوه کلیه حساب ها و کارت های بانکی وهر مبلغ متعلق به صادر کننده که تحت هر عنوان نزد بانک یا موسسه اعتباری داردبه میزان کسری مبلغ چک به ترتیب اعلامی از سوی بانک مرکزی
۳) عدم پرداخت هرگونه تسهیلات بانکی یا صدور ضمانت های ارزی یا ریالی
۴) عدم گشایش اعتبار اسنادی ارزی یا بانکی
بنابراین بعد از این محدودیت ها افراد جهت رفع مسدودی حساب بانکی خود اقدام می کنند. بر اساس تبصره ۳ماده۴ قانون اصلاح جدید صدور چک که به عنوان ماده ۵ مکرر الحاق شده است؛ در هریک از موارد زیر بانک مکلف است مراتب را در سامانه یکپارچه بانک مرکزی اعلام کند تا فوراً و به خط (آنلاین) از چک رفع سوء اثر شود.
رفع مسدودی حساب بانکی
مواردی که در صورت رخ داد از حساب رفع مسدودی می شود:
۱) واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری نزد بانک محال علیه :
واریز کسری مبلغ چک به حساب جاری نزد بانک محال علیه و ارایه درخواست مسدودی مبلغ واریز شده که در این صورت بانک مکلف است ضمن مسدود کردن مبلغ مذکور تا زمان مراجعه دارنده چک و حداکثر به مدت یک سال ،ظرف مدت ۳ روز واریز مبلغ را ب شیوه ای اطمینان بخش و قابل استناد به اطلاع دارنده چک برساند.
۲) ارایه لاشه چک به بانک محال علیه:
صاحب حساب بعد از پرداخت وجه چک به ذی نفع و دریافت لاشه چک ،آن را برای رفع مسدودی به شعبه ارائه می دهد.
۳) ارائه رضایت نامه رسمی: (تنظیم شده در دفاتر اسناد رسمی ) از دارنده چک یا نامه رسمی ازشخص حقوقی دولتی یا عمومی غیر دولتی که دارنده چک بوده است.
۴) ارائه نامه از مراجع قضایی یا ثبتی ذی صلاح مبنی بر اتمام عملایت اجرایی در خصوص چک
۵) ارائه جکم قضایی مبنی بر برائت ذمه صاحب حساب در خصوص چک: این بند در مواردی است که حکم دادگاه مبنی بر برائت ذمه صادر کننده باشد.
۶) سپری شدن مدت سه سال از تاریخ صدور گواهینامه عدم پرداخت: مشروط به عدم طرح دعوای حقوقی یا کیفری در خصوص چک توسط دارنده.
دقت شود که سه سال به معنای مروز زمان طرح دعوا نمی باشد و مدت سه سال در رابطه با رفع سوء اثر می باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید