به گزارش بانک اول در هفته ای که گذشت فلز زرد نزدیک به ۱٫۵ درصد به سرمایه گذاران سود رساند. این دومین هفته پیاپی است که طلا بازدهی هفتگی بالای یک درصد را به ثبت میرساند. با اینکه در روزهای اخیر شاخص دلار و همچنین نرخ اوراق قرضه در آمریکا به دلیل چشم انداز افزایش نرخ بهره توسط فدرال رزرو افزایش داشت، اما زور عوامل افزایشی در بازار طلا به عوامل کاهشی چربید؛ عوامل افزایشی مانند افزایش نرخ تورم و همچنین جنگ در اوکراین که تقاضا برای پناه گاه امن سرمایه را افزایش میدهد.
در حالی که بانکهای مرکزی بزرگ جهان از جمله فدرال رزرو در حال انجام اقدامات انقباضی برای مقابله با تورم کنونی هستند، بانک مرکزی اروپا در روز جمعه اعلام کرد که به برنامههای خود برای کاهش اقدامات حمایتی در دوره کرونا پایبند است. موضعی که نسبت به بانکهای مرکزی دیگر کمتر انقباضی است. موضعی که میتواند سبب ریزش قیمت طلا شود. دلیل اصلی این اتفاق از کانال دلار اتفاق میافتد که به دلیل انبساطی بودن سیاستهای پولی در حوزه یورو میتواند افزایش ارزش داشته باشد و این موضوع همواره به کاهش تقاضا برای طلا منجر میشود.
یکی دیگر از اتفاقاتی که فشار کاهشی به قیمت طلا وارد میکند احتمال بالای افزایش نیم درصدی نرخ بهره در نشست ماه میفدرال رزرو است. جان ویلیامز، رئیس فدرال رزرو نیویورک در گفتوگویی اعلام کرد که بانک مرکزی آمریکا با توجه به وضعیت کنونی باید افزایش نیم درصدی نرخ را در نشست بعدی لحاظ کند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید