پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

فرمول محاسبه سود و اقساط وام بانکی

24 خرداد 1401
فرمول محاسبه سود و اقساط وام بانکی

به گزارش بانک اول . این روزها وام‌های زیادی مثل «خرید کالا»، «ازدواج»، «مسکن»، «تعمیرات مسکن»، «خودرو»، «وام نقدی» و…  تحت نام‌ها و طرح‌های زیادی در شبکه بانکی کشور به متقاضیان داده می‌شود. مردم هم برای گرفتن این نوع وام‌ها تنها به پرسیدن عدد «سود وام» اکتفا می‌کنند و از فرمول محاسبه سود وام بانکی سر در نمی‌آورند. یا این‌که خیلی از بانک‌ها سود پلکانی از مشتری‌هایشان می‌گیرند و بیشتر وام‌گیرنده‌ها از محاسبه سود پلکانی وام بانکی یا محاسبه اقساط ماهانه وام چیزی نمی‌دانند.

فرمول قدیم محاسبه سود و اقساط وام بانکی

به قراردادهای مالی بانک‌ها که با نرخ ثابتی از سود به مشتریان ارائه می‌شوند، عقود مبادله‌ای می‌گویند. مثلا اگر شما به بانک می‌روید و درخواست وام می‌کنید، متصدی بانک در همان لحظه اول به مشتری می‌گوید سود این وام 15درصد خواهد بود. اما خیلی‌ها حتی با وجود اطلاع از درصد سودی که بابت وام گرفته شده باید بدهند، به طور دقیق نمی‌دانند محاسبه سود و اقساط وام بانکی به چه شیوه‌ای انجام می‌شود یا در نهایت در ازای تسهیلاتی که گرفته‌اند، چقدر به بانک پول پس می‌دهند. بانک‌ها برای حساب‌وکتاب انواع وام‌های بانکی، فرمول محاسبه سود وام بانکی را به دو صورت قدیم و جدید انجام می‌دهند.

برای محاسبه فرمول قدیم نیاز به این اطلاعات دارید؛ مقدار وام (مبلغی که از بانک تسهیلات می‌گیرید)، سود وام (درصدی که بانک به عنوان سود وام ازتان می‌گیرد)، مدت به ماه (زمان بازپرداخت وام یا تعداد اقساطی که بانک برای مشتری تعیین می‌کند). شیوه محاسبه سود وام بانکی با فرمول قدیم هم به این شکل خواهد بود: صورت کسر : مبلغ وام * درصد سود * (تعداد کل اقساط + 1) مخرج کسر عدد ۲۴۰۰. عددی که به دست می‌آید، مبلغ سودی است که باید علاوه بر مبلغ وام، به بانک پرداخت کنید. اگر هم دنبال محاسبه اقساط ماهانه وام بانکی خودتان هستید؛ راهش این است که اصل مبلغ وام را با مبلغ سود جمع ببندید و تقسیم بر تعداد اقساط پرداختی کنید.

فرمول جدید محاسبه اقساط و سود وام بانکی

 تفاوت بین فرمول جدید و قدیم محاسبه اقساط و سود وام بانکی ناچیز است و لازم نیست ذهن‌تان را خیلی درگیر فرمول جدید یا قدیم کنید.

در تسهیلاتی با بازپرداخت 3ساله و کمتر از آن تفاوت این دوفرمول به قدری ناچیز است که می‌توان نادیده‌اش گرفت. نکته بعدی هم این‌که متوسط دوره بازپرداخت تسهیلات بانکی کشور سه سال است. یعنی بخش زیادی از وام‌های شبکه بانکی ایران، دوره بازپرداخت سه ساله یا 36ماهه دارند. به خاطر همین هم اگر وام بانکی شما تعهد زمانی 3ساله دارد، عملا تفاوتی نمی‌کند محاسبه سود و اقساط وام بانکی با فرمول جدید محاسبه شود یا قدیم. پس فراموش نکنید مهم‌ترین اولویت هر وام‌گیرنده‌ای باید گرفتن وامی با درصد سود پایین‌تر و مدت بازپرداخت طولانی‌تر باشد .

نکته: وام‌های قرض‌الحسنه سازوکار متفاوتی نسبت به فرمول‌های گفته شده در بالا دارند و با کارمزدهای صفر تا 4درصد به متقاضیان داده می‌شوند. شیوه حساب کردن آن هم با فرمول محاسبه سود وام بانکی تفاوت دارد و برای همین هم بسیاری از مشتریان تصور می‌کنند سود کارمزد 4درصد بانکی بیشتر از مقدار واقعی محاسبه می‌شود.

اخبار مرتبط
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.
وام مسکن ایثارگران مختص جانبازان بالای 25 درصد، آزادگان، خانواده شهدا و مفقودالاثران است که بدون نیاز به چک و ضامن و با ارائه سند می توانند تسهیلات قرض‌الحسنه با بازپرداخت 20 ساله دریافت کنند.
مسئول اداره رفاه دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشجویان سنوات قبل که در نیم‌سال‌های گذشته از وام‌های دانشجویی بهره‌مند شده‌اند، نیازی به ثبت و ارائه مجدد سند تعهدنامه دانشجویی ندارند.
با تصویبنامه هیات وزیران درخصوص اصلاح ماده ۳ اصلاحی آیین نامه تسهیلات خرید یا ساخت مسکن آزادگان، جانبازان و خانواده شهدا، سقف وام مسکن ایثارگران به ۷۵۰ میلیون تومان افزایش یافت.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها