به گزارش بانک اول حجت الله عبدالملکی در مراسم تجلیل از زنان کارگر گفت: مباحث و موضوعاتی که درباره حقوق و پرداخت مزد زنان کارگر مطرح است به سادگی قابل حل است، به گونه ای که درخواست کردیم حقوق دوران بارداری زنان را که بعد از مدت زمان مرخصی پرداخت می شد، اصلاح و به صورت ماهانه پرداخت شود.
وی گفت: برخی از آیین نامه ها و مواد قانونی نیازمند اصلاح در حوزه زنان کارگر است و درخصوص دستورالعمل مربوط به مشاغل زیان آور زنان که سی سال قبل به تصویب رسیده موادی باید اصلاح شود.
به گفته وزیر کار با همکاری تشکل ها طی 2ماه آینده جوانب کار دیده خواهد شد تا از این طریق مصوبه ها مورد پیگیری قرار گیرد و رعایت حقوق زنان کارگر به صورت ویژه تر مورد بررسی قرار گیرد تا اگر نقصی وجود دارد، برطرف شود.
عبدالملکی، امنیت شغلی کارگران را از جمله تاکیدات رئیس جمهور عنوان کرد و گفت: آیت الله رئیسی در جشنواره تقدیر از کارگران دستور دادند که به این مساله و قراردادهای سفید و کوتاه مدت کارگران رسیدگی شود. بازرسان باید امسال برنامه جدی و جدیدی برای بازرسی از فضای کار داشته باشند و به طور ویژه تر مباحث حوزه کارگری مورد بررسی قرار گیرد.
به گفته وی، رئیس جمهور در دیدار با کارگران اعلام کرده است که حقوق کارگران نباید عقب بیفتد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال با اشاره به وجود ۱۵ میلیون نفر بیمه شده تامین اجتماعی، گفت: این افراد با خانواده هایشان بیش از ۴۵ میلیون نفر را شامل می شوند که با کارگران غیر رسمی و بیمه نشده، نیمی از جامعه را به خود اختصاص داده اند؛ به همین دلیل توجه به مقوله کارگری به منزله نگاه کردن به بیش از نیمی از جمعیت کشور است.
عبدالملکی، کارگران را مهمترین عامل تولید دانست و گفت:گاها کارفرمایان توجه نمی کنند که از نیروی کار مراقبت کنند در حالی که اگر نیروی کار ماهر و ارزشمند دچار مشکل شود، تولید آسیب میبیند از این رو در خصوص ایمنی، سلامت و بهداشت محیط کار باید به آن به طور ویژه رسیدگی شود.
علی حسین رعیتی فرد معاون روابط کار وزیر کار نیز در این مراسم، با اشاره به نامگذاری روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای اظهار کرد: این عنوان برای صیانت از نیروی کار به خصوص بانوان اهمیت ویژه ای دارد و امسال شعار آن گفت و گوی اجتماعی و ارتقای ایمنی و بهره وری در حوزه کار است که همه باید به آن توجه جدی داشته باشند.
وی ادامه داد: در مراکز تولیدی زنان بسیاری مشغول کار هستند و در شیفت های شب نیز فعالند که در این زمینه کارفرمایان باید به کرامت زنان در جهت استحکام بنیان خانواده توجه کنند و بازرسان در سراسر کشور آمادگی دارند که اگر در کارگاهی، قانون کار رعایت نمی شود حضور یابند و مردم می توانند از طریق سامانه های وزارتخانه اطلاع دهند.
رعیتی فرد گفت: وزیر کار در ابتدای دولت بخشنامه ای برای کلیه دستگاه های تابعه و واحد های تولیدی سراسر کشور ابلاغ کرد که بر اساس آن، ماده ۲۷ کار، آیین نامه انضباط کار، ماده ۴۹ کار طبقه بندی مشاغل، ماده ۱۳۱ قانون کار تشکل یابی، ماده ۹۶ قانون کار و ایمنی در حوزه زنان و مردان کارگر مورد توجه قرار گیرد.
به گفته معاون وزیر کار، بازرسان موظفند مواد قانونی مرتبط با حوزه تخصصی زنان را در نظر بگیرند تا در مراکز تولیدی و صنعتی احجافی در حق زنان کارگر نشود./ایسنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید