به گزارش بانک اول هیات وزیران در جلسه ۱۲ مرداد ۱۴۰۱، در اجرای بند (ذ) تبصره (۸) قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور مبنی بر پرداخت مشوق ها، یارانه و یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی بخش کشاورزی توسط وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های تابعه، آیین نامه اجرایی این بند از قانون مذکور را به تصویب رساند.
براساس آیین نامه فوق، به وزارت جهاد کشاورزی و دستگاه های تابعه اجازه داده شده به منظور تأمین امنیت غذایی، افزایش صادرات محصولات کشاورزی، تحقق اهداف سرمایه گذاری و توسعه فعالیت های بخش خصوصی و تعاونی از محل منابع طرح های کمک های فنی و اعتباری و ردیف های متفرقه کشت دانه های روغنی و ارتقای ضریب خوداتکایی در تولید محصولات راهبردی کشاورزی، نسبت به پرداخت مشوق ها، یارانه و یارانه سود و کارمزد تسهیلات بانکی حسب مورد اقدام نماید.
به موجب آیین نامه مذکور، ذیحساب/ مدیر مالی واگذارنده اعتبار، اعتبارات این آیین نامه بابت یارانه تسهیلات و تسهیلات تلفیقی را در قالب قرارداد عاملیت پس از واریز به حساب خاص مؤسسه عامل و اعلام وصول آن، به هزینه قطعی منظور می نماید.
واگذارنده اعتبار مجاز است در ازای خدمات مؤسسه عامل که شامل موارد زیر می باشد، حداکثر تا یک درصد از اعتبارات تسهیلات پرداخت شده به متقاضیان را طبق قرارداد عاملیت منعقد شده، به مؤسسه عامل پرداخت نماید.
- بررسی، ارزیابی و توجیه مالی و اقتصادی طرح
- ارزیابی وثیقه ها و تضمین ها
- تنظیم قراردادها با بهره بردار و اعطای تسهیلات به صورت نظارت شده و مرحله ای
- نظارت بر مصرف وجوه و تسهیلات بانکی در طول اجرای طرح و وصول مطالبات
- ارایه گزارش های لازم به واگذارنده اعتبار و سایر مراجع ذی ربط
- اتصال و بارگذاری سامانه موسسه عامل به سامانه سیتا و واگذارنده اعتبار و پشتیبانی ارایه اطلاعات مورد نیاز به صورت به هنگام
سهم آورده متقاضیان و بهره برداران موضوع این آیین نامه در اجرای طرح های مربوط، با تشخیص واگذارنده اعتبار با توجه به نوع طرح و توان متقاضی، حداقــل ۲۰ درصد مجموع هزینه های سرمایه ثابت و در گردش طرح تعیین می گردد.
مشوق برای طرح های مرتبط با حوزه آب و خاک، شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی، تولیدکنندگان بذر محصولات زراعی (اعم از حقیقی و حقوقی) و طرح های دانش بنیان و فناور، سهم آورده متقاضی به حداقل ۱۰ درصد کاهش می یابد./ایرنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید