به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا ؛ بر اساس قانون مالیات خانههای خالی مصوب آذرماه سال گذشته، اگر واحد مسکونی در شهرهای بالای ۱۰۰ هزار نفر بیش از ۱۲۰ روز خالی از سکنه باشد، مشمول مالیات میشود و به ازای هر ماه بیش از زمان مذکور، ماهانه مشمول مالیاتی بر مبنای مالیات بر درآمد اجاره به شرح ضرایب سال اول معادل شش برابر مالیات متعلقه، سال دوم معادل ۱۲ برابر مالیات متعلقه و سال سوم به بعد معادل ۱۸ برابر مالیات متعلقه خواهد شد.
وظیفه شناسایی خانههای خالی بر عهده وزارت راه و شهرسازی از طریق سامانه املاک و اسکان گذاشته شد و این وزارتخانه با راهاندازی سامانه املاک و اسکان نسبت به ثبت اطلاعات سکونتی افراد اقدام کرد و کسانی که در مهلت تعیین شده نتوانستند این اطلاعات را ثبت کنند، خانه آنها به عنوان خاله خالی به سازمان امور مالیاتی از سوی وزارت راه و شهرسازی معرفی شد.
مالکان خانه های خالی بخوانند/اگر نمیخواهید دادگاهی شوید باید اعتراض کنید
در نهایت سازمان امور مالیاتی در دی ماه سال گذشته فهرستی از اطلاعات خانههای خالی و مالیات آنها منتشر کرده بود که براساس آن معادل ۵۶۸ هزار خانه خالی شناسایی و همچنین اعلام شد که صاحبان خانههای خالی حداکثر تا پایان مرداد ماه برای پرداخت مالیات فرصت دارند.
ولی درآخر به دلیل اعتراض بعضی مالکان از افرادی که عدم پذیرش داشتند تقاضا شد با ورود به سامانه سازمان مالیاتی به نشانی www.my.tax.gov.ir عدم پذیرش خود را اعلام کنند تا با هدایت به سامانه راه و شهرسازی اطلاعات خود را اصلاح کنند.
فرایند مالیاتی از دهم اغاز میشوند
در این راستا، احمد آخوندی، معاون مدیرکل دفتر حسابرسی سازمان امور مالیاتی به ایسنا توضیح داد: سازمان امور مالیاتی مهلتی برای اصلاح اطلاعات به وزارت راه و شهرسازی داده است که تا دهم شهریورماه ادامه دارد. بعد از اینکه سازمان اطلاعات را دریافت کرد، موارد را بررسی کرده و پس از ان فرایند مالیاتی آغاز میشود.
وی افزود: البته توجه به این نکته ضروری است که امکان ثبت اعتراض برای مالکان از بعد از دهم شهریور هم وجود دارد،ولی افراد باید توجه کنند که اگر اعتراض خود را بعد از دهم شهریورماه ثبت کنند، پرونده آن ها وارد فرایند مالیاتی شده و اعتراضات در فرایند دادرسی بررسی میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید