به گزارش بانک اول مصوبات اولین جلسه شورای عالی جهادسازندگی توسط رئیس جمهور ابلاغ شد که در آن توجه ویژه به اقتصاد و اشتغال روستائی شده است.
تعیین سهم روستا و عشایر در تولید ناخالص ملی و افزایش سهم منابع بودجه سنواتی و اعتبارات بانکی متناسب با نیاز واقعی، تهیه دستورالعمل شاخص های شناسایی و پهنه بندی مناطق محروم و آیین نامه اعطای تسهیلات تکلیفی و اعتبارات بانکی به این مناطق از مصوبات این شوراست.
برای اشتغال زایی نیز تحقق 500 هزار شغل سالانه در روستاها و مناطق محروم با احیای 2 هزار واحد اقتصادی راکد و نیمه فعال ، اجرای 300 هزار طرح اجتماع محور خرد و خانگی، ایجاد پانصد 500 فروشگاه و بازارچه تولیدات روستایی وعشایری، اجرای 2 هزار طرح دانش بنیان و صنایع خلاق روستایی با هدف ایجاد 10 هزار شغل، اجرای 2500طرح وپروژه تولیدی وخدماتی درقالب برنامه نه گانه تنوع بخشی به فعالیت های اقتصادی عشایر با افزایش 15درصدتولیدات و ایجاد 30هزار فرصت شغلی در این شورا مصوب شده است.
همچنین از دیگر مصوبات این شورا احداث سالانه 110 هزار نیروگاه کوچک مقیاس (پنج کیلو واتی) تولید برق خورشیدی، تامین پنل های خورشیدی به منظور پوشش کامل برق رسانی به جامعه عشایری به میزان 110هزار دستگاه پرتابل استاندارد توسط وزارت نیرو، تدوین سازوکار پذیرش املاک مسکونی - تجاری، اراضی، ماشین آلات و تجهیزات، مزارع و ... به عنوان وثایق و ضمانت های بانکی، تدوین الگو و نرم افزار توانمندسازی و مهارت افزایی مردم و فعالان اقتصادی حوزه روستا و مناطق محروم ، تامین زیرساخت لازم شامل آب، حمل و نقل، معادن، بازار و نظایر آن جهت ایجاد زنجیره ارزش لازم، تعیین متولی سیاستگذاری، برنامه ریزی، راهبری و نظارت بر امور توسعه روستایی توسط دبیرخانه شورای عالی است.
طی این مصوبات سازمان برنامه و بودجه نیز موظف است در تدوین قانون برنامه پنجساله هفتم ، حوزه محرومیت زدایی، روستا را به عنوان یک بخش مجزا در فصول، جداول و تبصره های لایحه بودجه درج نموده و سهم بودجه روستاییان و عشایر را بر اساس درصد جمعیت آنان از جمعیت کشور تهیه و تدوین نماید.
ایجاد مرکز کنترل و پایش روستا و مناطق محروم و نیز درگاه واحد ارائه خدمات روستایی، تهیه فهرست اقدامات و وظایف قابل واگذاری به گروه های مردمی توسط دستگاههای اجرایی، ایجاد پایگاه برخط تعاملی به منظور ثبت اقدامات نهادها و دستگاه های اجرایی و فعالیت های متشکل و غیرمتشکل مردمی حوزه های محرومیت زدایی، روستا و عشایر، معرفی الگوهای موفق در عرصه پیشرفت و محرومیت زدایی نسبت به برگزاری سالانه رویداد و جایزه ملی "حاج عبدالله والی" نیز در این جلسه شورای عالی جهاد سازندگی تصویب شده است.
ارائه برنامه جامع توانمندسازی و حمایت از هسته های محلی و داخل روستا، پایش میدانی بحرانهای فرهنگی و هویتی و شناسایی مسائل و آسیب های اجتماعی مرتبط در روستا، حاشیه شهرها و مناطق محروم، تولید و پخش با کیفیت برنامه های آگاهی بخش، امید آفرین و هویت ساز در حوزه روستا، عشایر و مناطق محروم توسط سازمان صدا و سیما، اقدام لازم برای بازگشت دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدارس و شناسایی افراد فاقد شناسنامه در کشور را اعم از مهاجر، ایرانی و یکی از والدین غیرایرانی شناسایی و برای صدور شناسنامه افراد واجد شرایط از سایر مصوبات این شوراست.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید