بخش صنعت و معدن کاشان یکی از مهمترین بخشهای این منطقه به شمار میآید و سهم بزرگی از سرمایهگذاری اقتصادی را نیز به خود اختصاص داده است. بهگونهای که در حال حاضر بیش از 1000 واحد صنعتی فعال در این شهرستان به چشم میخورد. این واحدهای صنعتی و تولیدی کوچک و بزرگ بستر مناسبی را برای اشتغال جوانان و فارغالتحصیلان دانشگاهی فراهم آورده است.
در این مقاله قصد داریم درباره نقش صنایع بزرگ کاشان در کاریابی کاشان و ایجاد اشتغال این منطقه صحبت کنیم. اگر شما هم به این موضوع علاقهمندید پیشنهاد میکنیم ادامه مقاله را از دست ندهید.
صنایع بزرگ کاشان چه نقشی در کاریابی کاشان و ایجاد اشتغال این منطقه ایفا میکنند؟
همانطور که گفته شد صنایع و تولیدات مختلف کاشان، به ایجاد اشتغال جوانان کمک بسیاری میکنند. از جمله این صنایع که فرصتهای شغلی مختلفی پدید آوردهاند، میتوان به منطقه ویژه اقتصادی کاشان، صنعت نساجی، صنعت گردشگری و صنایع و معادن فراوان کاشان اشاره کرد. در ادامه توضیح خواهیم داد که هرکدام از این صنایع چگونه به کاریابی کاشان و ایجاد اشتغال منطقه کمک میکنند. (نیازمندی های کاشان را ببینید.)
منطقه ویژه اقتصادی
منطقه ویژه اقتصادی کاشان در قسمت شمال غربی استان اصفهان و 30 کیلومتری شهرستان کاشان واقع شده است. راهاندازی منطقه ویژه اقتصادی کاشان یکی از مهمترین طرح های راهبردی شهرستان کاشان محسوب میشود که میتواند جهشی بزرگ در اشتغال و تولید شمال استان اصفهان ایجاد نماید. این طرح که از آن بهعنوان زیرساختی برای توسعه صنعت منطقه یاد میشود، مکانی مناسب برای پیشرفت صنعتهای مهم شهرستان کاشان از جمله تولید گلاب و عرقیات، فرش، چینی و تولید لولههای گالوانیزه و فولادی به وجود آورده است. در نتیجه نقش موثری در افزایش سرمایه گذاری، ایجاد اشتغال، کاریابی کاشان و توسعه تجارت داخلی و خارجی ایفا میکند.
قطب صنعت نساجی
فرهنگ صنعتی این منطقه به نزدیک یک قرن پیش بازمیگردد و از قدمت بالایی برخوردار است. بهگونهای که در سال 1313 اولین کارخانه ریسندگی در این منطقه آغاز به کار نمود و در دهههای 1340 و 1350 نیز کارخانههای مخمل، ابریشم و راوند فعالیت خود را آغاز کردند. در حال حاضر نیز از کاشان بهعنوان دومین قطب نساجی بهویژه در زمینه فرش ماشینی یاد میشود. طبق آمار منتشر شده حدود 70 درصد از تولید فرش کشور به منطقه کاشان تعلق دارد که با پیشرفت تکنولوژی توانسته در بازار اقتصاد کشور و حتی جهان، تحولاتی را ایجاد نماید.
در نتیجه باتوجه به توضیحات گفته شده، در صنعت نساجی کاشان نیز فرصت مناسبی برای سرمایهگذاری در بخش اشتغال وجود دارد. در کارخانهها و کارگاههای تولیدی نساجی کاشان، جوانان بسیاری میتوانند در بخشهای مختلف به فعالیت بپردازند.
صنایع بزرگ کاشان
یکی دیگر از بخشهایی که نقش موثری در کاریابی کاشان دارد، بخش صنعت است. همانطور که پیشتر گفته شد در کاشان صنایع مختلفی همچون ریسندگی، فرش ماشینی، نخ، بافندگی، پارچه رومبلی، چینیسازی، سایت مدرن خودروسازی، کاشیسازی، ملامینسازی، انواع قالب فلزی، ابزارآلات صنعتی، لوله چدنی، مفتول مسی، انواع میلگرد، ورق گالوانیزه، انواع باسکول و قطعات خودرو وجود دارد. کاشان با داشتن این واحدهای صنعتی بسیار و گوناگون به یکی از مهمترین قطبهای صنعتی ایران تبدیل شده است.
وجود این صنایع بسیار باعث رونق بخش صنعت کاشان شده است. بهطوریکه صدها واحد کوچک و بزرگ صنعتی و تولیدی و شهرکها و مناطق صنعتی مختلفی در این منطقه ایجاد شدهاند. این تعداد محیط صنعتی به نیروی کار تحصیلکرده و متخصص فراوانی نیز نیاز دارند. در نتیجه جوانان و فارغالتحصیلان محلی میتوانند در این مکانها مشغول به کار شوند.
معادن فراوان کاشان و نقش آنها در اشتغال منطقه
معادن مختلف کاشان هم میتوانند نقش قابلتوجهی در ایجاد اشتغال و کاریابی کاشان داشته باشند. معادن این منطقه به چهار دسته تقسیم میشوند. از جمله مواد معدنی معادن طبقه یک میتوان به موادی مانند سنگ آهک، سنگ گچ، خاک رس معمولی، پوکه معدنی و صدف دریایی اشاره کرد. این معادن در کاشان از غنای خوبی برخوردار هستند و باید به آنها توجه ویژهتری داشت. بهعنوان نمونه میتوان به خاک رس کاشان اشاره کرد که به آن توجه چندانی نمیشود، اما میتوان بر اساس آن بهترین کارخانههای آجر و سفال را طراحی و اجرا نمود.
مواد معدنی معادن طبقه دو در این منطقه بسیار وسیع و گسترده هستند و خود به چند زیرگروه تقسیمبندی میشوند. از جمله این موارد میتوان به طلا، آهن، قلع، جیوه، میکا، گرافیت، نیتراتها، فسفاتها، کربناتها، سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی مانند الماس و زمرد، انواع سنگهای تزیینی و نما، انواع زغالسنگها و مواد معدنی قابل استحصال از آنها اشاره کرد. معادن طبقه دو هم در منطقه کاشان از اهمیت بالایی برخوردارند. بهگونهای که با وجود مشکلات ملی و منطقهای اگر دولت بهصورت صحیح اطلاعرسانی کند، سرمایهگذاران داخلی و خارجی مجذوب این معادن میگردند. از جمله این منابع میتوان به معادن مس، آهن، طلا و کبالت اشاره کرد. مواد معدنی معادن طبقه سه هم شامل کلیه هیدروکربورها بهاستثنای زغالسنگ میشوند. معادن طبقه چهار هم کلیه مواد پرتوزا مانند اورانیوم و رادیوم را در بر میگیرد. معادن طبقه سه بهصورت گسترده در کاشان وجود دارند؛ اما در مورد معادن طبقه چهار، منابع کافی برای تایید یا عدم تایید آنها در دست نیست.
همانطور که مشاهده گردید معادن فراوانی با کاربردهای گوناگون در منطقه کاشان وجود دارد. با بهرهبرداری درست از این منابع میتوان به ایجاد اشتغال در این منطقه کمک بسیاری کرد. در نتیجه معادن بزرگ کاشان نیز نقش موثری در کاریابی کاشان و ایجاد فرصتهای شغلی خواهند داشت.
صنعت گردشگری کاشان
یکی دیگر از صنایع بزرگ این منطقه که نقش موثری در کاریابی کاشان و ایجاد اشتغال دارد، صنعت گردشگری است. هرساله گردشگران داخلی و خارجی بسیاری به این منطقه میآیند و از آثار تاریخی و فرهنگی آن دیدن میکنند. زیرساختهای موردنیاز برای معرفی شهر و حضور و اقامت گردشگران در منطقه کاشان هم روزبهروز مهیاتر میگردد. در شهر و منطقه کاشان، آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی بسیاری وجود دارد و با نگاهی ویژه میتوان این منطقه را در کنار شهرهایی چون اصفهان و شیراز، به قطب گردشگری تبدیل نمود.
در نتیجه صنعت گردشگری با رونق بخشیدن به بازدید از مکانهای تفریحی، گردشگری، هتلها و بازارهای سنتی و مدرن به کاریابی کاشان و ایجاد اشتغال در این منطقه کمک بسیاری کرده است و تعداد زیادی از جوانان و فارغالتحصیلان در صنعت بزرگ گردشگری این منطقه، مشغول به فعالیت شدهاند.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله درباره کاریابی کاشان و نقش صنایع بزرگ کاشان در ایجاد اشتغال این منطقه صحبت کردیم. همانطور که مشاهده کردید ظرفیت های مختلف این منطقه از جمله منطقه ویژه اقتصادی، صنعت نساجی، شهرکها و کارخانههای بزرگ صنعتی، معادن و صنعت گردشگری به ایجاد اشتغال این منطقه کمک بسیاری کردهاند. در سالهای اخیر با سرمایه گذاری داخلی و خارجی در این بخشها، اشتغالزایی، افزایش چشمگیری داشته است و با توسعه این صنایع میتوان برای آینده نیز چشمانداز مناسبی را متصور شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید