به گزارش بانک ول از مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (تتا)، «آرش عسکری» مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت در مراسم رونمایی از امکان خرید توصیفی بر اساس ویژگیهای کالا و درج شناسه کالای متناظر با آن که در سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) اجرایی شده، گفت: در راستای تسهیل فرآیندهای خرید کوچک و متوسط و با توجه بازخوردهای دریافتی از کاربران سامانه تدارکات الکترونیکی دولت، اکنون امکان ثبت درخواست های خرید بر اساس ویژگی ها و مشخصات فنی کالا و اعلام شناسه کالا متناظر با کالای خریداری شده در سامانه ستاد فراهم شده است.
وی افزود: کاربر خریدار می تواند در هنگام خرید، شرح کالای مورد درخواست خود را به همراه ویژگی های آن درج کرده و تامین کنندگان بر اساس ویژگیهای درخواست شده، نسبت به ارائه پیشنهادات خود در قالب کاتالوگ کالا اقدام کنند و برای کالاهایی که الزام به دریافت شناسه کالا دارند، شناسه کالای متناظر با کالای ارائه شده را نیز به خریدار ارائه و سپس دستگاه خریدار با بررسی پیشنهادات متناسب با درخواست خود و با انتخاب از بین آنها، خرید خود را محقق کنند.
عسکری ادامهداد: در فرآیند خرید توصیفی جدید که بر اساس ویژگی های کالا است، دو حالت متصور است؛ در حالت نخست، کالای درخواستی خریدار بر اساس ویژگیهای انتخابی کاتالوگ، دارای شناسه کالای متناظر بوده و درج آن در سامانه الزامی است. در این فرآیند پس از ثبت درخواست توسط خریدار، تامینکنندگان باید در زمان ارائه پاسخ یا در زمان امضای فرم سفارش (قرارداد)، شناسه کالا را درج کنند. اما در حالت دوم، کالای درخواستی خریدار الزام به درج شناسه کالا ندارد و شناسه کالا بهصورت اختیاری درج میشود.
وی با بیان اینکه در حالت دوم، ۲ امکان وجود دارد، اضافهکرد: نخست اینکه، خریدار بر اساس درخواست خرید توصیفی، شرح کالای مورد نظر خود را به همراه ویژگیهای آن در سامانه ثبت میکند و تامین کنندگان بر اساس ویژگی های درخواست شده، نسبت به ارائه پاسخ اقدام میکنند؛ بنابراین خرید بر اساس توصیف و بدون درج ایران کد یا شناسه کالا محقق میشود. دوم، اینکه خریدار بر اساس درخواست خرید توصیفی، شرح کالای مورد نظر خود را به همراه ویژگیهای آن در سامانه ثبت میکند و تامین کنندگان در زمان ارائه پاسخ، ایرانکد کالای مدنظر را درج میکنند؛ بنابراین خرید بر اساس توصیف و با درج ایران کد محقق میشود.
مدیر سامانه تدارکات الکترونیکی دولت با تاکید بر اهمیت خرید توصیفی،بعضی از مهمترین امکانات و تسهیلات موجود در خرید توصیفی را برشمرد که از آن جمله، امکان مشاهده و تکمیل کاتالوگ و مشاهده کالای مورد نیاز توسط کاربران، تسهیل جستوجوی کالا توسط کارپرداز، تسهیل در پاسخ به نیاز توسط تامینکننده، تطابق درخواست خریدار با شناسه کالای ثبت شده در خرید قابل اشاره است./ایرنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید