جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

حواله پایا چیست؟ چطور انجام می‌شود؟

16 مهر 1401
 حواله پایا چیست؟ چطور انجام می‌شود؟

به گزارش بانک اول با کمک حواله پایا می‌توان برای تعداد بالایی از افراد پول واریز کرد. در واقع در این فرآیند با ثبت شماره شبا، بانک در زمانی مشخص، وجه مورد نظر را به حساب افراد یا شرکت‌ها واریز می‌کند. بانک‌های حساب‌های مبدأ و مقصد در زمان جابه‌جایی پول می‌توانند یکسان یا متفاوت باشند. بنابراین با کمک پایا می‌توان وجه را علاوه بر چرخش میان حساب‌های یک بانک، در سیستم بین بانکی هم جابه‌جا کرد. به‌عنوان مثال در زمان پرداخت حقوق ماهانه، کارفرما باید شماره شبا همه کارمندان را در بانک ثبت کند تا در تاریخ مورد نظر حقوق همه افراد پرداخت شود. همچنین تسویه اقساط ماهانه، پرداخت سود سهام و اوراق بهادار یا واریز سود دیگر انواع سرمایه گذاری هم با سیستم پایا بسیار آسان خواهد بود. در واقع برای واریز وجه‌های متعدد به جای آن‌که چندین بار به بانک مراجعه کنید، می‌توانید با کمک پایا و ثبت شماره شبا همه پرداختی‌ها را به یک‌باره انجام دهید. ناگفته نماند که به واریز مستقیم در اصطلاح مخفف شده «وم» گفته می‌شود.

برداشت مستقیم پایا چگونه است؟

امکان برداشت مستقیم که در اصطلاح به آن «بم» می‌گویند هم، با کمک سامانه پایا وجود دارد. با تأیید مشتری بانک می‌تواند مبلغ‌های متفاوت و مشخص از حساب افراد یا سازمان‌ها برداشت کند و این مبالغ را به حساب مشتری واریز کند. بانک مبدأ در فرآیند انتقال وجه می‌تواند با بانک مشتری یکی باشد یا نباشد. برداشت وجه در حواله پایا با توافق پرداخت‌کننده و دریافت‌کننده انجام می‌شود. این توافق‌نامه باید به صورت مکتوب ثبت شده باشد. در واقع باید هر دو طرف، یعنی بستانکار و بدهکار این قرارداد را در یکی از شعبه‌های بانک امضا کنند. از کاربردهای برداشت پول با کمک این حواله می‌توان به پرداخت قبوض خدمات شهری، تسویه شهریه‌های مدارس و دانشگاه، حق بیمه، مالیات، اقساط تسهیلات و… اشاره کرد.

سقف وجه قابل انتقال و میزان کارمزد در سیستم پایا

سقف مبلغ قابل انتقال در سامانه پایا از ۱۵ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است. فرقی نمی‌کند که بانک مبدأ با مقصد یکی باشد یا نباشد؛ در هر صورت سقف این مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان است. این سیستم هم به صورت حضوری و هم به صورت آنلاین فعال است. در واقع همان‌طور که می‌توانید به جای خرید حضوری سفته از مزیت امکان خرید سفته الکترونیکی بانک‌ها استفاده کنید، در زمان استفاده از خدمات پایا هم می‌توانید به‌جای مراجعه به شعبه از سامانه الکترونیکی پایا استفاده کنید. لازم به‌ذکر است که در هر دو حالت سقف جابه‌جایی تغییری نخواهد کرد.

 استفاده از سامانه الکترونیک در زمان‌هایی که باید تعداد قابل توجهی وجه را جابه‌جا کنید و در عین حال میزان مبلغ هرکدام کم است، بسیار کاربرد دارد. چون علاوه بر راحتی انتقال، در مجموع کارمزد پایینی از حساب کسر خواهد شد. مثل بیشتر خدمات دیگر بانکی، انتقال وجه با حواله پایا هم مشمول کارمزد می‌شود. البته بعد از آذر ۹۹ برای این فرآیند کارمزد تعریف شد و تا قبل از این تاریخ انجام آن کاملاً رایگان بود.

 در حال حاضر یک‌صدم درصد مبلغ انتقال یافته را باید به‌عنوان کارمزد بانک درنظر بگیرید. ناگفته نماند که حداقل کارمزد این فرآیند ۲۰۰ تومان و سقف آن ۲.۵۰۰ تومان است. بنابراین اگر در زمان انتقال وجه با پایا، مقدار یک‌صدم درصد بیشتر یا کمتر از این بازه باشد، در نهایت مقدار کسرشده تخمین زده می‌شود تا بین این دو عدد قرار گیرد.

فرآیند انتقال وجه با سیستم پایا در چه ساعاتی انجام می‌شود؟

یکی از تفاوت‌های اصلی انتقال وجه از طریق حواله پایا با کارت‌به‌کارت، عدم جابه‌جایی وجه در لحظه است. در واقع اگر سیستم پایا را برای برداشت و واریز انتخاب کنید و در ساعات کاری این انتقال را انجام دهید، نه به صورت آنی بلکه در همان روز پول به حساب می‌نشیند. اما اگر این فرآیند بعد از ساعات کاری یا در روزهای تعطیل انجام شود، پول در اولین ساعت‌های کاری روز بعد به حساب مقصد منتقل می‌شود. در کل چرخه انتقال پایا در طول روز به چهار دسته تقسیم و این فرآیند در حوالی این ساعات شروع می‌شود. چرخه اول حدود ۴ صبح، دوم ۱۰:۴۵، سوم ۱۴:۴۵ و چرخه چهارم حوالی ۱۷:۴۵ عصر است.

حواله پایا چه تفاوتی با سیستم ساتنا دارد؟

سیستم‌های پایا و ساتنا هر دو مخصوص انتقال وجه با مبالغ بالا در شبکه بین بانکی هستند. این دو سیستم برای انتقال وجه فضایی امن ایجاد کرده‌اند تا مشتریان به راحتی بتوانند فرآیند جابه‌جایی پول را انجام دهند. باوجود شباهت‌های بسیار در واریز و برداشت، حواله ساتنا و پایا تفاوت‌های کوچکی هم دارند .

سقف قابل انتقال

اگر با حواله ساتنا قصد جابه‌جایی وجه را دارید، یادتان باشد که طی بخش‌نامه بانک مرکزی، حداقل پول برای انتقال با این سامانه باید ۵۰ میلیون تومان باشد. بنابراین کمتر از این مقدار را نمی‌توانید ساتنا کنید، چون این سامانه به قصد جابه‌جایی‌های کلان تعبیه شده است.

مدت زمان و نحوه جابه‌جایی پول

یکی دیگر از تفاوت‌های حواله پایا با ساتنا، در مدت زمان و نحوه انتقال پول است. در واقع در سیستم ساتنا تمامی واریزها به صورت جداگانه انجام می‌شود. به محض درخواست به بانک مرکزی و همچنین بانک مقصد، بین ۲ ثانیه تا ۲۰ دقیقه زمان لازم است تا وجه در حساب مقصد بنشیند. درحالی‌که پول با سامانه پایا در بازه زمانی مشخصی منتقل شود. همچنین واریز و برداشت وجه با پایا دیگر مثل ساتنا تک‌تک نیست و به صورت دسته‌ای است.

مزیت استفاده از حواله پایا

انتقال وجه با سامانه پایا چند مزیت کلی دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

این انتقال با شماره شبا انجام می‌شود. بنابراین امکان اشتباه در انجام فرآیند تقرباً به صفر می‌رسد. اما به هرحال اگر خطا و مشکلی پیش آید، با شماره پیگیری حواله و اطلاعات بانک مبدأ و مقصد و همچنین میزان مبلغ می‌توانید استعلام بگیرید.

انتقال پایا یک فرآیند بین بانکی است. بنابراین در زمان جابه‌جایی نیازی به یکی بودن بانک مبدأ و مقصد نیست. در زمان انتقال پول به جمع کلانی از افراد این مزیت بسیار کاربرد دارد. مثلاً برای پرداخت حقوق یا واریز سود سهام این ویژگی بسیار پررنگ می‌شود.

همچنین کسانی که از تسهیلات بانک‌های مختلف استفاده کرده‌اند، در زمان پرداخت اقساط می‌توانند به سراغ سامانه پایا بروند. با کمک این سامانه دیگر نیازی به مراجعه حضوری افراد به همان شعبه‌های ارائه‌دهنده تسهیلات نیست. در واقع مشتری می‌تواند از هر حساب در هر بانکی اقساط خود را پایا کند.

انتقال در تمام ساعات شبانه‌روز با سامانه پل

در این مطلب در مورد حواله پایا صحبت کردیم و آن را با ساتنا مقایسه کردیم. اما این دو حواله تنها راه انتقال بین بانکی نیستند. بلکه سامانه پل هم یکی از روش‌های دیگر جابه‌جایی پول محسوب می‌شود که بزرگ‌ترین مزیت آن امکان انتقال در تمام ساعات شبانه‌روز است. در واقع برخلاف پایا که جابه‌جایی وجه تنها در چرخه‌های زمانی تعریف‌شده امکان‌پذیر بود، سامانه پل محدودیتی در زمان انتقال ندارد. در ضمن میزان کارمزد این روش انتقال هم نسبت به حواله پایا کمتر است

سوالات متداول

۱ـ حواله پایا چیست؟

پایا یکی از روش‌های انتقال پول در شبکه بانکی است که با کمک آن می‌توان جابه‌جایی‌های متعدد با مبلغ‌های مختلف را انجام داد.

۲ـ سقف وجه قابل انتقال در پایا چقدر است؟

با کمک حواله پایا می‌توان تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان در شبکه بانکی پول جابه‌جا کرد.

۳ـ میزان کارمزد در فرآیند جابه‌جایی پول با کمک سامانه پایا چقدر تعیین شده است؟

میزان کارمزد فرآیند پایا برابر با یک‌صدم درصد پول منتقل شده است. البته مبلغ کارمزد کسرشده باید حداقل ۲۰۰ تومان و حداکثر ۲.۵۰۰ تومان باشد.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات