جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

مغازه دارها چقدر باید مالیات بدهند؟

23 آذر 1402
مغازه دارها چقدر باید مالیات بدهند؟

در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل مالیات کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای یک سال می‌پردازند.

به گزارش بانک اول دولت سیزدهم با حمایت از اصناف و صاحبان مشاغل مالیات ستانی عادلانه را در پیش رو گرفته است و در دو سال متوالی طی آمارهای سازمان امور مالیاتی مالیات این قشر حدود ۷ درصد کل مالیات است این در حالی است که مالیات نیمی از مشاغل نیز صفر برآورد شده است یعنی اینکه عملا سازمان مالیاتی بابت عملکرد یک سال آنها هیچ گونه مالیاتی دریافت نمی‌کند.

سهم مالیات صاحبان مشاغل و اصناف در تولید ناخالص داخلی ۲۰ تا ۳۰ درصد است، با این اوصاف سهم آنها از درآمد مالیاتی فقط هفت درصد است.

در حال حاضر حدود ۹۰ درصد از صاحبان اصناف و مشاغل مالیات کمتر از ۱۰ میلیون تومان برای یک سال می‌پردازند.

بر اساس آخرین گزارش از سازمان امور مالیاتی کشور، مالیات ٢٠ درصد از اصناف بین صفر تا پنج میلیون تومان و حدود ١٠ درصد بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان، ١٢ درصد بین ١٠ تا ۳۰ میلیون تومان و تنها ۸ درصد از اصناف ۳۰ میلیون تومان به بالا مالیات پرداخت کردند. بر این اساس، امسال بیش از ۵۰ درصد (حدود چهار میلیون) از مشاغل، مالیات صفر و حدود ۴۰ درصد نیز مالیات زیر بیست میلیون تومان پرداخت کرده‌اند.

متوسط پرداخت مالیات اصناف ۵ میلیون تومان است

طبق داده های سازمان امور مالیاتی کشور، متوسط مالیات پرداختی صاحبان مشاغل و اصناف حدود پنج میلیون تومان، پزشکان و دندانپزشکان به‌طور متوسط در سال ۳۵ میلیون تومان، مالکان نمایشگاه‌های اتومبیل و نمایندگی شرکت‌های خودرو ۱۶ میلیون تومان، دفاتر اسناد رسمی ۱۴ میلیون تومان است.

همچنین طبق این گزارش، بنگاه‌های املاک ۱۰ میلیون تومان، مالکان رستوران‌ها و طلافروشان مالیات ۹ میلیون تومان و سایر اصناف از جمله وکلا، لوازم یدکی خودرو، هنرمندان، فروشندگان سیگار و تنباکو، کیف و کفش، لوازم‌خانگی، فرش و موکت، لوازم صوتی و تصویری، لوازم التحریر، مسافرخانه‌ها و انوان نان‌های سنتی مالیاتی بین یک تا هشت میلیون تومان در سال بوده است.

سازمان امور مالیاتی کشور در دولت سیزدهم جلسه های مختلفی با اصناف و مشاغل مختلف برگزار کرده است که در این نشست ها شخص رییس سازمان امور مالیاتی کشور حضور پیدا کرده و به مشکلات و دغدغه های مالیاتی فعالان اقتصادی پاسخ گفته است.

همچنین از سوی این سازمان در بازارها، مساجد و اتاق اصناف برای تسهیل در پرداخت مالیات، میزهای خدمت برپا شده است که در آن اقدام به رسیدگی سوالات صاحبان مشاغل در خصوص قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، متناسب سازی اینتا کدها، مالیات نرخ سود فعالیت‏ها، استرداد مالیات بر ارزش افزوده، بخشودگی جرایم و تقسیط بدهی‏ها و نظایر آن پرداخته شده است.

سهم ۷ درصدی اصناف از پرداخت مالیات در ۸ ماه امسال

سازمان امور مالیاتی در دولت سیزدهم با شفافیت و تاکید بر شناسایی ۲.۷ میلیون مودی جدید و بستن گلوگاه های فرار مالیاتی موفق به وصول درآمدهای مالیاتی شده است بر اساس آخرین گزارش در هشت ماهه امسال بالغ بر ۴۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که بیش از مجموع وصولی مالیات سال ۱۴۰۱ (حدود ۴۷۰ هزار میلیارد تومان) است.

در هشت ماهه سال‏جاری بالغ بر ۴۹۰ هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (حدود ۳۱۰ هزار میلیارد تومان) رشد ۵۸ درصدی و نسبت به بودجه مصوب تحقق ۹۸ درصدی را نشان می دهد.

سهم اصناف از مالیات کشور چقدر است؟

رشد درآمدهای مالیاتی بدون وارد آمدن فشار بر بخش مشاغل و کارکنان بخش دولتی و خصوصی صورت گرفته به طوری که در ۸ ماهه سال‏جاری سهم مالیات مشاغل ۷ درصد از کل وصولی در حدود ۳۶ هزار میلیارد تومان و سهم مالیات کارکنان بخش خصوصی و عمومی ۱۰ درصد از کل وصولی، ۴۹ هزار میلیارد تومان می باشد. همچنین طی دو سال گذشته از بار مالیاتی بخش تولید نیز به میزان ۷ واحد درصد کاسته شده است یعنی از ۲۵ به ۱۸ درصد رسیده است.

پیش از دولت سیزدهم مالیات بر اساس چانه‌زنی و به‌صورت علی‌الراس محاسبه می‌شد که اشکالات فراوانی داشت و بر اساس درآمد واقعی افراد نبود و اغلب مودیان از این روش پرداخت مالیات گله‌مند بودند اکنون در این دولت با تکیه بر اطلاعات و آمارهای دقیق از وضعیت کسب و کار اصناف مالیات ها بر اساس درآمد افراد مورد محاسبه قرار می گیرد.

ایرنا

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها