پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

چگونه اعتبار سنجی بانکی را افزایش دهیم؟ / آیا سابقه اعتباری قابل جبران است؟

14 اسفند 1402
چگونه اعتبار سنجی بانکی را افزایش دهیم؟ / آیا سابقه اعتباری قابل جبران است؟

چگونه اعتبار سنجی کنیم؟ آیا اعتبار سنجی رایگان است یا هزینه دارد؟ این‌ها سوالاتی است که امروزه برای متقاضیان خدمات و تسهیلات بانکی پیش‌می‌آید؛ زیرا بانک‌ها و حتی شرکت‌های خصوصی برای پرداخت تسهیلات از مشتریان خود رتبه اعتبارسنجی درخواست می‌کنند. اگر بخواهیم به زبان ساده‌تری این موضوع را بیان کنیم باید بگوییم رتبه اعتبارسنجی نشانه خوش حسابی و یا بدحسابی فرد باتوجه‌به سوابق مالی او است. سامانه‌های اعتبارسنجی براساس اطلاعاتی که از قبل در بانک مرکزی ثبت شده است این رتبه را مشخص می‌کنند. رتبه اعتبار سنجی بین ۰ تا ۹۰۰ است و هرچه این عدد به ۹۰۰ نزدیک‌تر باشد یعنی رتبه اعتباری فرد بهتر است.

به گزارش بانک اول بانک‌ها طبق سیاست‌ها و قوانین خود تعیین می‌کنند که به چه رتبه‌های وام تعلق می‌گیرد و چه رتبه‌های فاقد شرایط دریافت وام هستند.

اما احتمالا بپرسید شرکت‌ها و حتی بانک‌ها بر اساس چه چیزهایی اعتبارسنجی را انجام می‌دهند؟ در ادامه با فاکتورهای تعیین کننده آن بیشتر آشنا خواهید شد.

۹ فاکتور اساسی در اعتبار سنجی بانکی

باید بگوییم اعتبارسنجی بر اساس موارد بسیار زیادی ارزیابی می‌شود از این موارد می‌توانیم به:

  1. اطلاعات فردی و هویتی شخص در شبکه بانکی ایران (باتوجه‌به آخرین به‌روزرسانی)
  2. عدم پرداخت تسهیلات
  3. دیر پرداخت‌ تسهیلات
  4. ارائه گزارش تسهیلات و وام‌هایی که از بانک‌های مختلف دریافت شده است.
  5. وضعیت ضامن بودن فرد در قراردادهای مختلف
  6. بدهی‌ها به ادراه گمرکات
  7. بدهی به ادراه مالیات
  8. بدهی به قوه قضائیه
  9. بدهی به صندوق رفاه دانشجویی

بنابراین باید بگوییم اگر در یکی از موارد گفته شده در بالا پرداخت انجام نشود رتبه اعتبارسنجی شما پایین می‌آید.


چرا اعتبارسنجی انجام دهیم؟

از آنجایی که اعتبارسنجی باتوجه‌به اطلاعات بانکی، سوابق مالی، سوابق بازپرداخت وام افراد انجام می‌شود، مزایای زیادی برای بانک‌ها، اشخاص حقیقی و حتی حقوقی دارد. یکی از مزیت‌های آن افزایش سرعت و دقت است. زیرا در گذشته کارشناسان بانک‌ها و موسسات دولتی هر روزه مشغول بررسی مدارک متقاضیان و ضامنین آن‌ها بودند. این موضوع هم باعث اتلاف وقت کارشناسان می‌شد و هم اینکه احتمال خطا در تعیین اعتبار فرد بسیار بالا بود.

اما خوشبختانه در حال حاضر این کار توسط هوش مصنوعی و با دقت بسیار بالا در چند ثانیه انجام می‌شود. بانک‌ها در حال حاضر می‌توانند با رضایت کاربر و دریافت اطلاعات او در کوتاه‌ترین زمان رتبه اعتباری فرد را مشخص کنند و پیشنهادات خود را برای پرداخت وام و تسهیلات به وی ارائه دهند.

مزیت اعتبار سنجی بانکی حقوقی یا شرکت‌ها این است که در کوتاه‌ترین زمان و با توجه به سوابق مالی خود وام مورد نیاز را از بانک دریافت می‌کنند.

اما شاید بپرسید پس مزیت اعتبار سنجی برای افراد حقیقی چیست؟ یا اعتبار سنجی بانکی حقیقی چه مزیتی دارد؟ باید بگوییم متقاضیان حقیقی دریافت وام دیگر نیازی به جمع آوری مدارک مختلف ندارند زیرا می‌توانند به راحتی مدارک مورد نیاز را اعم از مانده حساب، ریز تراکنش‌ها، سرمایه‌های منقول، غیرمنقول و غیره را با توجه به نیاز بانک به آن ارائه دهند. همچنین افراد حقیقی می‌توانند پیش از اینکه ضامن فردی شوند از خوش حسابی و یا بدحسابی فرد اطمینان حاصل کنند و با خیال راحت درخواست ضمانت را قبول یا رد کنند.
اکنون که فهمیدید منظور از اعتبار سنجی بانکی چیست؟ احتمالاً بگویید خب کجا و چگونه اعتبار سنجی بانکی انجام دهید،

سامانه اعتبار سنجی بانکی

متاسفانه در حال حاضر هیچ سامانه واحدی برای این کار وجود ندارد. بلکه سامانه‌های متعددی هستند که اعتبار سنجی را انجام می‌دهند.


اعتبار سنجی رایگان بانکی

یکی از سوالاتی که باعث شد هم اکنون شما در این صفحه باشید این است که چگونه اعتبار سنجی رایگان بانکی انجام دهیم؛ باید بگوییم متاسفانه در هیچ سامانه‌ای امکان اعتبارسنجی رایگان وجود ندارد و باید مانند سایر خدمات بانکی برای آن کارمزد پرداخت شود.
 

جزئیات رتبه بندی اعتبار سنجی

رتبه اعتبار سنجی در هر سامانه به شکل متفاوتی نشان داده می‌شود که در جدول زیر با هریک از آن‌ها اشاره خواهیم کرد:

حد بالای امتیاز حد پایین امتیاز درجه ریسک ریسک
۹۰۰ ۶۸۰ A1 خیلی پایین
۶۷۹ ۶۶۰ A2 خیلی پایین
۶۵۹ ۶۴۰ A3 خیلی پایین
۶۳۹ ۶۲۰ B1 پایین
۶۱۹ ۶۰۰ B2 پایین
۵۹۹ ۵۸۰ B3 پایین
۵۷۹ ۵۶۰ C1 متوسط
۵۵۹ ۵۴۰ C2 متوسط
۵۳۹ ۵۲۰ C3 متوسط
۵۱۹ ۵۰۰ D1 بالا
۴۹۹ ۴۸۰ D2 بالا
۴۷۹ ۴۶۰ D3 بالا
۴۵۹ ۴۴۰ E1 خیلی بالا
۴۳۹ ۴۲۰ E2 خیلی بالا
۴۱۹ ۰ E3 خیلی بالا


اعتبارسنجی بانک مرکزی رایگان

پیش‌تر گفتیم که برای رتبه‌‌بندی اعتبار سنجی تنها یک سامانه واحد وجود ندارد؛ بلکه سایت‌ها و اپلیکیشن‌‌های متعددی این کار را انجام می‌دهند. اما اگر شما قصد دارید رتبه خود را از سامانه اعتبار سنجی بانک مرکزی دریافت کنید، باید بگوییم که در حال حاضر در سیستم اعتبار سنجی کشور سامانه تحت عنوان سامانه اعتبارسنجی بانک مرکزی وجود ندارد.

اعتبار سنجی بانکی با کد ملی

همانطور که برای دریافت خدمات مختلف بانکی به کد ملی فرد نیاز دارید برای دریافت رتبه اعتبارسنجی نیز به آن احتیاج دارید و بدون کد ملی اعتبارسنجی امکان‌پذیر نیست. بنابراین باید گفت داشتن کد ملی یکی از الزامات در سیستم اعتبارسنجی است و اطلاعاتی از قبیل نام و نام خانوادگی، تاریخ تولد و غیره هیچ گونه کاربردی در فرایند اعتبار سنجی ندارد.

آیا سابقه اعتباری قابل جبران است؟

اگر بازپرداخت تسهیلات را به موقع انجام داده باشید و سابقه چک برگشتی، بدهی و غیره را ندارید سابقه اعتباری شما مثبت است و جای نگرانی نیست. اما اگر اقساط را به‌موقع یا اصلاً پرداخت نکرده‌اید یا اینکه چک برگشتی دارید، باید معوقات و سایر بدهی‌ها را تسویه و اقساط آتی به‌موقع پرداخت کنید، شما می‌توانید فقط با این کار سابقه اعتباری خود را جبران (مثبت) کنید.

مسدودی حساب‌های بانکی نیز یکی از دلایل اصلی افت رتبه اعتباری می‌باشد، به همین دلیل رفع مسدودی حساب بانکی یکی از الزامات این موضوع است.

چگونه اعتبار سنجی بانکی را افزایش دهیم؟

اگر می‌خواهید درجه اعتباری سنجی مثبتی داشته باشید، حتماً موارد زیر را رعایت کنید:

  • عدم تأخیر در بازپرداخت اقساط تسهیلات
  • پایبندی به تعهدات مالی خود در بانک‌ها، سازمان مالیاتی، گمرک و غیره
  • عدم درخواست‌های زیاد به شعب بانک‌ها به منظور دریافت وام
  • عدم دریافت وام‌های با اقساط بیش از حد توان مالی
  • پیش از ضمانت فرد از خوش حسابی او اطمینان حاصل کنید. برای این کافی است شماره موبایل و کدملی فرد را در اپلیکیشن ساد۲۴ وارد کنید ورتبه اعتبار سنجی او را مشاهده کنید.

سخن آخر

رتبه اعتبار سنجی نشانه خوش حسابی یا بدحسابی افراد در سیستم بانکداری کشور است، این رتبه بین ۰ تا ۹۰۰ می‌باشد و هرچه این رتبه به ۹۰۰ نزدیک باشد، رتبه اعتباری بهتر است.

اخبار مرتبط
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.
سید محمد هادی سبحانیان با صدور بخشنامه‌ای، نحوه بخشودگی جرایم موضوع ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان و جریمه‌های موضوع بند (ب) ماده ٣٦ و ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده دوره زمستان ١٤٠٢ و بهار ١٤٠٣ را تشریح کرد. مطابق مفاد این بخشنامه، به استناد ماده ۲۲ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، در صورتی که عدم انجام تکالیف قانون مذکور خارج از اختیار مودی بوده باشد، جرایم موضوع این ماده تا ۱۰۰ درصد بخشیده می‌شود.
فیش حقوقی فرهنگیان یکی از مهم‌ترین موضوعات برای معلمان و کارکنان آموزش و پرورش است. در این مطلب، نحوه ورود به سامانه my.medu.ir، جزئیات اطلاعات موجود در فیش، مشکلات احتمالی و راهکارهای رفع آن‌ها را به‌طور کامل توضیح داده‌ایم تا فرهنگیان بتوانند با سهولت بیشتری به اطلاعات حقوقی خود دسترسی پیدا کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها