پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

5 مورد از مهمترین شروط مندرج در قباله ازدواج

30 خرداد 1403
5 مورد از مهمترین شروط مندرج در قباله ازدواج

شروط ضمن عقد نکاح یا شرایط عقدنامه ازدواج : در ادامه این بخش ما همراه تا با شروط ضمن عقد آشنا شوید.

شرط توافق دو طرف برای ازدواج

به گزارش بانک اول شرط توافق دو طرف برای ازدواج، یکی از شروط ضروری و اساسی در قرارداد ازدواج است. این شرط بیانگر توافق دو طرف برای ازدواج است که به معنای پذیرش شرایط و مقررات قرارداد ازدواج می‌باشد. به عبارت دیگر، هر دو طرف باید به صورت مشروط و با توافق در مورد شرایط و مقررات قرارداد ازدواج توافق کنند.

در شرایط مختلف، شرایط و مقررات قرارداد ازدواج ممکن است متفاوت باشد. برخی از شروط و مقرراتی که ممکن است در قرارداد ازدواج در نظر گرفته شود
از طرف دیگر، قوانین مربوط به ازدواج در هر کشور ممکن است متفاوت باشد و برخی از شرایط مذکور در قرارداد ازدواج در برخی کشورها ممکن است غیرمجاز باشند. بنابراین، قبل از تهیه قرارداد ازدواج، لازم است که مقررات مربوط به قرارداد ازدواج در کشور مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

شرط تنصیف اموال

شرط تنصیف اموال (Mahr) یکی از شروط ضمن عقد نکاح است که به مبلغی اشاره دارد که شوهر برای همسر خود در نظر می‌گیرد. این شرط مالی می‌تواند به عنوان یک پاداش یا هدیه برای همسر در نظر گرفته شود و هدف آن از دیدگاه اسلامی، برای تقویت روابط زوجی و کاهش ریسک طلاق است.

شرط تنصیف اموال در قانون اسلامی اجباری است و باید توسط شوهر به همسر پیشنهاد شود. همچنین، میزان این شرط باید براساس توانایی مالی شوهر و توافق دو طرف تعیین شود. اگر مبلغ تعیین شده به دلایلی نتواند پرداخت شود، همسر می‌تواند به دادگاه بروند و از شوهر خود خواستار پرداخت مبلغ مشخص شده در شرط تنصیف اموال شود.

با این حال، در برخی جوامع، شرط تنصیف اموال به عنوان یک شرط اختیاری در نظر گرفته می‌شود و هر دو طرف می‌توانند بدون ذکر این شرط، به ازدواج بپردازند.

شرط حق حضانت فرزندان

شرط حق حضانت فرزندان یکی از شروط ضمن عقد نکاح است که به معنای تعیین حقوق و مسئولیت هر یک از والدین در قبال فرزندان مشترک است. این شرط شامل تعیین نحوه تقسیم زمان مراقبت از فرزندان، تعیین هزینه‌های مربوط به تربیت و نگهداری آنها و همچنین تعیین شخصی که حق حضانت برای فرزندان را خواهد داشت، می‌شود.

این شرط باید با توافق دو طرف تعیین شود و در بسیاری از کشورها، قوانین و مراجع قضایی محلی نیز شرایط خاصی را برای حقوق حضانت فرزندان تعیین کرده‌اند. همچنین، این شرط می‌تواند شامل تعیین این باشد که هر یک از والدین چه زمانی و در چه شرایطی حق مراقبت و پرورش فرزندان را خواهند داشت.

از آنجایی که شرایط حق حضانت فرزندان باید بر اساس شرایط خاص هر زوج تعیین شود، در بسیاری از موارد، این شرط ممکن است با توجه به توافقات نامشروع یا قوانین محلی تغییر کند. به همین دلیل، در برخی جوامع، قوانینی برای تعیین حقوق و مسئولیت هر یک از والدین در قبال فرزندان تعیین شده است تا به جلوگیری از این امر کمک کند.

شرط عدم رابطه جنسی

شرط عدم رابطه جنسی یکی از شروط ضمن عقد نکاح است که به معنای تعیین عدم امکان برقراری رابطه جنسی بین همسران می‌باشد. این شرط می‌تواند توسط یک یا هر دوی همسران تعیین شود و در بسیاری از موارد برای حفظ عفت و پاکدامنی در بین زن و مرد مهم است.

این شرط در بسیاری از کشورها به عنوان یکی از شروط ضمن عقد نکاح محسوب می‌شود و اگر همسران با این شرط موافقت کرده باشند، باید آن را رعایت کنند. با این حال، در برخی کشورها، این شرط به عنوان مخالف با قوانین و مقررات آن کشور شناخته شده و نمی‌توان آن را به عنوان شرط ضمن عقد نکاح تعیین کرد.

اگر همسران با این شرط موافقت کرده باشند، در صورت نقض آن، می‌توان به دادگاه مراجعه کرد و از همسر متخلف جریمه دریافت کرد. همچنین، در بعضی از کشورها، نقض این شرط می‌تواند منجر به فسخ قانونی ازدواج شود.

شرط حق تعیین مسکن

شرط حق تعیین مسکن یکی از شروط ضمن عقد نکاح است که به معنای تعیین حق همسران برای تعیین مکان اقامت مشترک و مسکن است. این شرط می‌تواند توسط همسران در قرارداد ازدواج تعیین شود و در صورت توافق بر روی آن، باید به آن پایبند باشند.

با توجه به این شرط، همسران حق دارند تا به صورت مشترک و با توافق همدیگر، مکان اقامت خود را تعیین کنند. این شرط برای حفظ تعامل و همکاری بین همسران در زندگی مشترک و تقویت روابط خانوادگی مفید است.

در صورتی که در قرارداد ازدواج، شرط حق تعیین مسکن تعیین شده باشد و همسران در آینده تصمیم به تغییر مسکن خود داشته باشند، باید به هم توافق کنند و این توافق نیز به صورت رسمی در مدارک مربوط به مسکن ثبت شود.

با این حال، اگر در قرارداد ازدواج شرط حق تعیین مسکن تعیین نشده باشد، همسران باید با توافق همدیگر و با رعایت قوانین و مقررات مربوطه، مکان اقامت خود را تعیین کنند.

شرط خروج از کشور

شرط خروج از کشور یکی از شروط ضمن عقد نکاح است که به معنای تعیین حق همسر یا همسران برای خروج از کشور است. این شرط می‌تواند توسط همسران در قرارداد ازدواج تعیین شود و در صورت توافق بر روی آن، باید به آن پایبند باشند.

با توجه به این شرط، همسران حق دارند تا به صورت مشترک و با توافق همدیگر، از کشور خود خارج شوند و به دیگر کشورها سفر کنند. این شرط می‌تواند برای افرادی که در کشوری زندگی می‌کنند که قوانین سفر به خارج از کشور بسیار سخت است، مفید باشد.

در صورتی که در قرارداد ازدواج، شرط خروج از کشور تعیین شده باشد و همسران در آینده تصمیم به خروج از کشور داشته باشند، باید به هم توافق کنند و این توافق نیز به صورت رسمی در مدارک مربوط به خروج از کشور ثبت شود.

با این حال، برخی کشورها قوانینی دارند که ممکن است در آنها شرایط خاصی برای خروج از کشور وجود داشته باشد. بنابراین، در صورتی که در قرارداد ازدواج شرط خروج از کشور تعیین نشده باشد، همسران باید با رعایت قوانین و مقررات مربوطه و با توافق همدیگر، مسیر خروج از کشور را تعیین کنند.

شروط قابل درج در قسمت توضیحات عقدنامه

در قسمت توضیحات عقدنامه می‌توان شروطی را درج کرد که از نظر قانونی ملزم کننده نیستند، اما با توافق طرفین قابل اجرا هستند. به عنوان مثال:

تعیین محل مشترک سکونت برای زوجین.
تعیین مسئولیت‌های مالی در طول زندگی مشترک، به عنوان مثال تعیین کسی که باید هزینه‌های خانواده را بپردازد.
تعیین حقوق و تعهدات مربوط به نفقه و حضانت فرزندان.
تعیین شرایطی برای انتقال اموال به فرزندان، به عنوان مثال تعیین زمان یا شرایطی که فرزندان می‌توانند به اموال وراثتی دسترسی پیدا کنند.
تعیین شرایط خاصی برای مراسم عروسی، به عنوان مثال تعیین محل و زمان برگزاری مراسم عروسی یا نوع لباس مورد استفاده.

در هر صورت، مهم است که تمامی شروط قابل درج در قسمت توضیحات عقدنامه با رضایت و توافق طرفین اعلام شود و همچنین با قوانین و مقررات مربوطه سازگار باشد.

شرط تحصیل

شرط تحصیل نیز می‌تواند در قسمت توضیحات عقدنامه درج شود. این شرط می‌تواند مشخص کند که هر یک از طرفین باید حداقل یک مدرک تحصیلی خاص را داشته باشند، مثلا مدرک لیسانس یا فوق لیسانس. همچنین می‌توان تعیین کرد که در صورتی که یکی از طرفین در حین زندگی مشترک بدون دلیل موجه از تحصیلات خود صرف نظر کند، باعث شکست عقد خواهد شد.

در هر صورت، شرط تحصیل باید با رضایت و توافق طرفین اعلام شود و همچنین با قوانین و مقررات مربوطه سازگار باشد.

شرط اشتغال

شرط اشتغال نیز می‌تواند در قسمت توضیحات عقدنامه درج شود. این شرط می‌تواند مشخص کند که هر یک از طرفین باید در حال حاضر یا در آینده به شغل خاصی مشغول باشند و یا حداقل درآمد خاصی را داشته باشند. همچنین، می‌توان مشخص کرد که در صورتی که یکی از طرفین از شغل خود صرف نظر کند و بدون دلیل موجهی بیکار شود، باعث شکست عقد خواهد شد.

در هر صورت، شرط اشتغال باید با رضایت و توافق طرفین اعلام شود و همچنین با قوانین و مقررات مربوطه سازگار باشد.

شرط وکالت زوجه در صدور جواز خروج از کشور

شرط وکالت زوجه در صدور جواز خروج از کشور نیز می‌تواند در قسمت توضیحات عقدنامه درج شود. این شرط می‌تواند مشخص کند که زوجه به عنوان وکیل مشترک برای صدور جواز خروج از کشور اعم از تفریحی یا مهاجرتی برای هر دو نفر عمل کند.

در صورتی که قرار باشد یکی از طرفین برای مدتی به دلایلی در خارج از کشور باشد، شرط وکالت زوجه در صدور جواز خروج از کشور، در صورت توافق طرفین، می‌تواند به آن اضافه شود.

در هر صورت، شرط وکالت زوجه برای صدور جواز خروج از کشور باید با رضایت و توافق طرفین اعلام شود و همچنین با قوانین و مقررات مربوطه سازگار باشد.

شرط تقسیم اموال پس از جدایی

شرط تقسیم اموال موجود میان شوهر و زن پس از جدایی نیز می‌تواند در قسمت توضیحات عقدنامه درج شود. این شرط می‌تواند مشخص کند که در صورتی که زوجین از هم جدا شوند، چگونه اموال موجود بین آن‌ها تقسیم خواهد شد.

در این شرط می‌توان مشخص کرد که آیا اموال مشترک مانند مسکن، خودرو و غیره باید بین دو طرف تقسیم شود یا نه و در صورت تقسیم، نسبت تقسیم برای هر کدام از زوجین چگونه است.

اگرچه توافق به‌صورت قانونی و با رعایت شرایط قانونی امکان‌پذیر است، اما تقسیم اموال پس از جدایی با توجه به تعارض منافع و عدم رعایت شرایط حقوقی و قانونی، در برخی شروط قابل درج در قسمت توضیحات عقدنامه حضانت فرزندان پس از طلاق درج شده است.

حضانت فرزندان پس از طلاق

شرط حضانت فرزندان پس از طلاق می‌تواند به عنوان یک شرط قابل درج در قسمت توضیحات عقدنامه در نظر گرفته شود. این شرط ممکن است در قالب یک بند در قسمت توضیحات عقدنامه قرار گیرد.

برای درج این شرط، می‌توان از عباراتی مانند "تعیین حضانت فرزندان پس از طلاق" یا "تعیین شرایط حضانت فرزندان در صورت طلاق" استفاده کرد. در این شرط باید مشخص شود که چه کسی حق حضانت فرزندان را خواهد داشت، چگونه باید برنامه‌ریزی حضانت انجام شود، چه شرایطی برای تغییر حضانت باید فراهم شود و مسئولیت‌های هریک از والدین نسبت به فرزندان مشخص شود.

لازم به ذکر است که به دلیل اهمیت ویژه‌ای که شرایط حضانت پس از طلاق دارد، باید توسط وکیل یا کارشناس حقوقی معتبر تنظیم شود. دراین باره توصیه می‌کنیم صفحه مربوط به «وکیل طلاق» را مشاهده نمایید.

شرط وکالت مطلق زوجه در طلاق

شرط وکالت مطلق زوجه در طلاق می‌تواند به عنوان یک شرط قابل درج در قسمت توضیحات عقدنامه در نظر گرفته شود. این شرط ممکن است در قالب یک بند در قسمت توضیحات عقدنامه قرار گیرد.

برای درج این شرط، می‌توان از عباراتی مانند "تعیین شرایط وکالت مطلق زوجه در صورت طلاق" یا "اختیار وکالت مطلق زوجه در مورد مسائل طلاق" استفاده کرد. در این شرط باید مشخص شود که زوجه در صورت طلاق، چه اختیاراتی برای تعیین شرایط طلاق، تعیین شرایط حضانت فرزندان، تعیین نفقه و دیگر مسائل قانونی دارد. همچنین، باید مشخص شود که آیا این وکالت مطلق در هر شرایطی اعم از موافقت زوج یا عدم موافقت زوج، به کار خواهد رفت.

لازم به ذکر است که به دلیل اهمیت ویژه‌ای که این شرط دارد، باید توسط وکیل یا کارشناس حقوقی معتبر تنظیم شود.

چند نکته در خصوص شروط ضمن عقد نکاح

در خصوص شروط ضمن عقد نکاح، می توان به موارد زیر توجه کرد:

شروط ضمن عقد نکاح باید با رعایت قوانین و مقررات مربوط به ازدواج در کشور مربوطه تعیین شود.

در برخی کشورها، شرایط خاصی ممکن است به عنوان شرط ضمن عقد نکاح قرار داده شود، به عنوان مثال شرط تعهد به ازدواج یک روزه یا شرط خواندن دعایی مشخص در روز عروسی.

شروط ضمن عقد نکاح باید برای هر دو طرف متعهد کننده باشند و تضمین کننده حقوق و تعهدات هر دو طرف باشند.

برخی از شروط ضمن عقد نکاح می‌توانند در آینده به دلیل تغییرات شرایط و موقعیت های زندگی، به مشکلات منجر شوند، بنابراین لازم است برای انتخاب شروط مورد نظر با دقت و تامل عمل شود.

بعضی از شروط ضمن عقد نکاح مانند شرط خروج از کشور و یا تعهدات مالی، ممکن است به دلیل محدودیت های قانونی یا برخی مشکلات دیگر، قابل اجرا نباشند.

شروط ضمن عقدی که برای زوجه حق طلاق ایجاد می کند

شرایطی که در قرارداد ایجاد حق طلاق برای زوجه قرار می‌گیرند، معمولاً به عنوان شروط تعیین حقوق و تعهدات دو طرف در قسمت توضیحات عقدنامه درج می‌شوند. برخی از شروط معمول در این خصوص عبارتند از:

شرط توافق نامه طلاق: این شرط شامل تعیین شرایط و مواردی است که در صورت بروز طلاق باید رعایت شود. مثلاً تعیین شرایط حضانت فرزندان، تقسیم اموال و دارایی ها، مسائل نفقه و مسائلی مانند تعدیل حقوق عبور و مسافرت و ... است.

شرط تعیین مدت زمان حق طلاق: این شرط در صورتی قرار می‌گیرد که زوجه حق داشته باشد که در صورت نیاز، از حق طلاق خود استفاده کند. در این شرط تعیین می‌شود که حق طلاق به چه مدتی محدود خواهد شد. به عنوان مثال، شرط قرار داد شایسته است تا حداقل 5 سال پس از عقدنامه اجرا شود.

شرط تعیین پیش شرط: این شرط شامل تعیین شرایطی است که زوجه باید قبل از اجرای حق طلاق آن‌ها را انجام دهد. مثلاً تعهد به پرداخت نفقه برای فرزندان، تعهد به تقسیم دارایی ها و ... است.

شرط تعیین جریمه: این شرط شامل تعیین مبلغی است که در صورتی که یکی از طرفین عهد و تعهد خود را نقض کند، باید پرداخت شود. این شرط برای ایجاد تحریمی برای پایبندی به تعهدات قرارداد مفید است.

لازم به ذکر است که در تنظیم قراردادهای ایجاد حق طلاق باید به توصیه و نظر کارشناسان مجرب ایجاد گردد.

5 مورد از شرایط مندرج در قباله ازدواج

شرایط مندرج در قباله ازدواج یا همان قرارداد ازدواج، شرایطی هستند که زوجین قبل از ازدواج در مورد حقوق و تعهدات مالی و غیره صحبت می کنند و توافق می کنند. این شرایط برای محافظت از منافع زوجین در طول ازدواج و در صورت جدایی و یا طلاق مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از کاربردهای شرایط مندرج در قباله ازدواج عبارتند از:

1- مشخص کردن حقوق و تعهدات مالی: شرایط مندرج در قباله ازدواج می تواند برای مشخص کردن حقوق و تعهدات مالی زوجین مفید باشد، از جمله تقسیم دارایی ها، تعیین نحوه تقسیم خدمات خانگی و هزینه های زندگی و ...

2- مشخص کردن حقوق و تعهدات فرزندان: شرایط مندرج در قباله ازدواج می تواند شامل تعیین حقوق و تعهدات فرزندان باشد، مانند نحوه تربیت فرزندان و تعهدات مالی مربوط به آنها.

3- مشخص کردن شرایط طلاق: شرایط مندرج در قباله ازدواج می تواند شامل شرایط طلاق باشد، مانند محدودیت های طلاق، شرایط پذیرش طلاق و تعهدات مالی مربوط به طلاق.

4- مشخص کردن شرایط مربوط به وراثت: شرایط مندرج در قباله ازدواج می تواند شامل شرایط مربوط به وراثت باشد، مانند تعیین حقوق وراثت و مشخص کردن طریقه انتقال دارایی ها به وراثت گذاشته شده.

5- مشخص کردن شرایطی برای مدت زندگی: شرایط مندرج در قباله ازدواج می تواند شامل تعیین کردن شرایطی برای زندگی شود.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها