پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

حواله بدون کارت چیست ؟ + مراحل استفاده از سرویس برداشت وجه بدون کارت

29 مرداد 1403
حواله بدون کارت چیست ؟ + مراحل استفاده از سرویس برداشت وجه بدون کارت

سرویس برداشت بدون کارت‌بانک‌ها برای پاسخگویی به این نیاز تعریف‌شده است تا افراد بتوانند برای دیگران حواله‌های زمان‌داری صادر کنند که به آن‌ها امکان برداشت مبلغی مشخص از حسابشان را بدون همراه داشتن کارت بانکی از طریق خودپردازها می‌دهد.

به گزارش بانک اول تاکنون بانک مسکن، بانک اقتصاد نوین، بانک ملت، بانک صادرات و بانک رفاه کارگران اقدام به راه‌اندازی سرویس حواله بدون کارت کرده‌اند و به نظر می‌رسد باید منتظر ارائه این خدمات از سوی دیگر بانک‌ها هم بود؛ اما خدمات این بانک‌ها چه تفاوت‌هایی باهم دارد و آیا نسبت به هم مزیتی هم دارند؟ 

ابتدا این جدول را مشاهده کنید. شاید لازم باشد اطلاعات آن را به خاطر بسپارید:

منبع: استعلام از مراکز ارتباط با مشتریان بانک‌ها

آیا کاربرد حواله بدون کارت در بانک‌ها صرفا برای برداشت بدون کارت است؟

خیر، برخی از بانک‌ها علاوه بر ایجاد امکان برداشت بدون کارت ، خدمات دیگری در کنار آن به مشتریان خود ارائه می‌دهند. از جمله این خدمات:

  1. پرداخت قبوض با مبلغ حواله
  2. خرید شارژ اپراتور با مبلغ حواله
  3. کمک به خیریه با مبلغ حواله

بانک پارسیان:

صدور حواله بدون کارت در دستگاه خودپرداز:

  • مراجعه دارنده کارت نقدی پارسیان به خودپرداز (همراه با کارت مزبور) یا یکی از سامانه‌های غیر حضوری بانک پارسیان (در حال حاضر: اینترنت بانک)
  • انتخاب گزینه «صدور حواله دریافت خدمات بدون کارت»

در درگاه‌های غیر حضوری: انتخاب شماره حساب، وارد کردن مبلغ حواله، تعیین رمز حواله، ورود شماره تلفن همراه (اختیاری) و رمز انتقال درگاه

در درگاه خودپرداز: وارد کردن مبلغ حواله، تعیین رمز حواله، ورود شماره تلفن همراه (اختیاری)

نکته: برای صدور حواله خدمات بدون کارت از طریق اینترنت بانک ، شماره سپرده و رمز دوم خدمات غیر حضوری (رمز انتقال اینترنت بانک) مورد نیاز است؛ برای صدور حواله از طریق خودپرداز، نیازی به رمز دوم کارت نیست.

نکته: مبلغ حواله باید مضربی از 100.000 ریال باشد؛ روزانه، حداقل مبلغ صدور حواله خدمات بدون کارت 500.000 ریال و حداکثر مجاز آن برای هر مشتری، برابر با 4.000.000 ریال است.

نکته: رمز حواله خدمات بدون کارت، عددی 4 تا 12 رقمی است که دارنده کارت در هنگام صدور حواله آن را تعیین می‌کند.

  • مشاهده اطلاعات حواله (شماره کارت، مبلغ، کارمزد) و تأیید نهایی
  • کسر مبلغ کارمزد (که پیش از تأیید نهایی حواله دریافت خدمات بدون کارت، توسط سیستم نمایش داده میشود) از حساب مشتری

نکته: در حال حاضر خدمات بدون کارت خودپرداز، فاقد کارمزد است.

نکته: اطلاعات حواله دریافت خدمات بدون کارت (به استثنای رمز حواله) به شماره تلفن همراه صادر‌کننده حواله و همچنین به شماره تلفن همراه درج شده در هنگام صدور حواله، پیامک می‌شود.

نکته: مهلت استفاده از حواله دریافت خدمات بدون کارت تا پایان همان روز خواهد بود و پس از اتمام مهلت، حتی اگر مشتری تمام یا بخشی از مبلغ حواله را استفاده نکرده باشد، شماره حواله مذکور به صورت خودکار منقضی شده و غیر قابل استفاده است؛ هنگام صدور حواله، سپرده مشتری به میزان مبلغ حواله مسدود شده و پس از انقضای حواله (پایان روز صدور حواله) مبلغ مصرف نشده آن رفع مسدودی و به حساب مشتری عودت خواهد شد.

لغو حواله بدون کارت :

در صورتی که پس از صدور حواله دریافت خدمات بدون کارت، مشتری از درخواست خود منصرف شود، امکان لغو حواله مطابق مراحل زیر فراهم است:

  • مراجعه به خودپرداز یا یکی از سامانه‌های غیر حضوری بانک پارسیان (مشابه مرحله صدور حواله)
  • انتخاب گزینه «لغو حواله دریافت خدمات بدون کارت»
  • وارد کردن شماره حواله
  • مشاهده اطلاعات و تأیید عملیات لغو حواله

نحوه استفاده از خدمات حواله بدون کارت در دستگاه خودپرداز:

  • مراجعه به یکی از خودپردازهای بانک پارسیان و فشردن دوبار دکمه «ثبت»
  • انتخاب گزینه «خدمات حواله»
  • درج شماره حواله دریافت خدمات بدون کارت
  • درج رمز خدمات بدون کارت
  • مشاهده وضعیت حواله و انتخاب گزینه «ادامه عملیات» به منظور دریافت هر یک از خدمات بدون کارت به شرح زیر:

دریافت وجه

صورتحساب

خدمات قبض و پرداخت (پرداخت قبض، مؤسسات خیریه، شارژ تلفن همراه، شارژ برخط)

بانک اقتصاد نوین:

برای استفاده از سرویس برداشت بدون کارت‌ بانک اقتصاد نوین باید به اینترنت بانک خود مراجعه کنید و امکان صادر کردن حواله برداشت بدون کارت در حال حاضر در خودپردازهای این بانک وجود ندارد.

مراحل استفاده از سرویس برداشت وجه بدون کارت: 

  1. در اینترنت بانک و از منوی انتقال وجه گزینه برداشت بدون کارت را انتخاب کنید و روی ارسال پول کلیک کنید.
  2. شماره‌ حساب مبدأ مبلغ برداشت (حداکثر 200 هزار تومان) شماره تلفن همراه کسی که قصد دارید پول برای او بفرستید و در صورت تمایل یک عنوان اختیاری برای این تراکنش را وارد کنید.
  3. رمز دوم اینترنت بانک خود را وارد کنید و روی دکمه فرستادن پول کلیک کنید.
  4. در صفحه بعد رمزی 4 رقمی به شما نمایش داده می‌شود که باید خودتان به گیرنده بفرستید. یک شناسهٔ برداشت 13 رقمی هم هست که توسط خود بانک برای شماره تلفن همراه وارد شده پیامک می‌شود.

نکته: دریافت وجه هم روشی شبیه به بانک‌های دیگر دارد. مخاطب به خودپرداز بانک مراجعه می‌کند و شناسهٔ برداشت و رمزی را وارد می‌کند و وجه مورد‌نظرش را تا سقف حواله دریافت می‌کند. لازم به ذکر است مهلت دریافت وجه از زمان انتقال آن در سامانه اینترنت بانک حداکثر 2 ساعت است و پس‌ازآن حواله منقضی می‌شود و پول به‌حساب صادرکننده بازمی‌گردد.

بانک صادرات:

بر این اساس در مرحله اول کسی که قصد دادن مجوز برداشت وجه به شخص دیگر را دارد، ضمن همراه داشتن سپهر کارت می‌بایست به دستگاه خودپرداز بانک صادرات ایران مراجعه و نسبت به انتخاب تراکنش برداشت وجه و پس‌ازآن انتخاب تراکنش «مجوز برداشت به شخصی دیگر» اقدام کند. در این مرحله دارنده کارت پس از وارد کردن کد ملی خود و تعیین مبلغ مورد نظر کد 19 رقمی تحت عنوان کد برداشت از دستگاه خودپرداز دریافت می‌کند که می‌بایست کد مذکور را به ذینفع تراکنش یعنی متقاضی دریافت وجه بدون کارت اعلام کند.

در مرحله بعدی متقاضی دریافت وجه بدون کارت باید تا قبل از عملیات batch شبانه (نقل‌وانتقال دسته‌ای تراکنش‌ها) به یکی از خودپردازهای بانک صادرات ایران مراجعه و بدون واردکردن کارت و صرفاً با زدن دکمه «ثبت» وارد منوی تراکنش‌های بدون کارت شود و از طریق گزینه «دریافت وجه» با وارد کردن 19 رقم کد برداشت و 10 رقم کد ملی دارنده کارت و تعیین مبلغ، وجه را به‌صورت کلی یا مرحله‌ای دریافت کند.

بانک مسکن :

کارت را وارد دستگاه خودپرداز کنید و از منوی اصلی به بخش «شارژ و سایر خدمات» بروید و بعد وارد قسمت «خدمات برداشت بدون کارت» شوید. گزینه صدور قبض بدون برداشت بدون کارت را انتخاب کنید و بعد مبلغ مورد نظر را وارد کنید. حداقل مبلغ 5000 تومان حداکثر 200 هزار تومان است. بعد شماره موبایل کسی که قصد دارید برای او پول بفرستید را وارد کنید. بانک به این شماره پیامکی شماره قبض دریافت پول را خواهد فرستاد. در مرحلهٔ بعد باید رمزی برای دریافت وجه تعیین کنید. رمز حداقل باید 5 رقم و حداکثر 12 رقم داشته باشد. این رمز را شما خودتان باید به کسی که می‌خواهید پول ارسال کنید بفرستید. بعد از تأیید کردن رمز انتخابی‌تان منتظر باشید تا پیغام تأیید مبلغ و شماره همراه نمایش داده شود. در صورت صحیح بودن آن را تأیید کنید. یادتان باشد حتماً رسید چاپی دستگاه را نگه‌دارید؛ زیرا یک کد پیگیری در آن هست که برای لغو احتمالی درخواستتان به آن نیاز خواهید داشت.

از آن‌طرف فرد دریافت‌کننده پول بعد از تمام این کارها یک پیامک از طرف بانک به شماره موبایلی او ارسال می‌شود که حاوی شماره قبض است. خودتان هم باید رمزی که انتخاب کردید را به وی اطلاع دهید. حالا آن فرد می‌تواند به سراغ یکی از خودپردازهای بانک مسکن برود و از منوی اصلی خدمات بدون کارت و بعد برداشت بدون کارت را انتخاب کند. باقی مراحل مثل برداشت عادی پول است و باید مبلغ را وارد کنید و پول را از دستگاه بگیرید. بدیهی است مبلغی که وارد می‌کنید باید مساوی یا کمتر از میزان مانده قبض صادر شده باشد. در هر روز حداکثر 3 بار می‌توانید با این روش از خودپردازهای مسکن پول بگیرید و سقف مبلغ دریافتی 200 هزار تومان است.

کسی که قبض دریافت وجه را صادر کرده است تا پیش از استفاده شدن و یا منقضی شدن آن می‌تواند آن درخواست را لغو کند. برای انصراف از درخواست پرداخت مجدداً باید به خودپرداز بانک مسکن مراجعه کنید و از منوی اصلی وارد بخش شارژ و سایر خدمات و سپس خدمات برداشت بدون کارت شوید و بعد انصراف درخواست برداشت بدون کارت را بزنید. در ادامه شماره موبایل و شماره پیگیری درخواست خود را وارد کنید تا درخواست خود را لغو کنید و پول به‌حساب شما بازگردد.

بانک تجارت:

خدمات بدون کارت، این امکان را در دستگاه‌های خودپرداز بانک تجارت فراهم می‌کند تا دارندگان تجارت کارت بتوانند بدون نیاز به کارت، از خدمات قابل ارائه در دستگاه‌های خودپرداز استفاده کنند. این خدمات شامل برداشت وجه نقد، پرداخت قبوض، انتقال وجوه و خرید شارژ بوده که در حال حاضر و در فاز اول، صرفا خدمت برداشت وجه قابل ارائه است.

بر این اساس مشتریان می‌توانند مطابق روال ذیل نسبت به استفاده از خدمات بدون کارت اقدام کنند:

مراحل ثبت درخواست خدمات بدون کارت:

  • ورود به خدمات بانک‌داری الکترونیک شامل:

 همراه بانک تجارت

 خدمات اینترنتی کارت (pg.tejaratbank.ir)

 اینترنت بانک تجارت (ib.tejaratbank.ir)

  • و مراجعه به قسمت خدمات بدون کارت :
  • انتخاب یا ورود شماره کارت مورد نظر جهت دریافت خدمات بدون کارت
  • ورود اطلاعات کارت (رمز دوم پویای کارت، cvv2 و تاریخ انقضا جهت احراز هویت مطابق با ضوابط کارت)
  • تعیین و ثبت رمز چهار رقمی خدمات بدون کارت از سوی مشتری

مراحل ارائه خدمات بدون کارت:

  • مراجعه مشتری به یکی از دستگاه‌های خود پرداز بانک تجارت
  • انتخاب گزینه “خدمات بدون کارت”
  • ورود رمز 8 رقمی پیامک شده به شماره تلفن همراه متقاضی
  • ورود رمز 4 رقمی تعیین شده از سوی مشتری
  • انتخاب مبلغ از منوی برداشت وجه در دستگاه خودپرداز و دریافت مبلغ حواله

ضوابط و الزامات:

  • کارمزد مربوط به خدمات بدون کارت، به ازای هر درخواست مبلغ 15,000 ریال است.
  • در صورت لغو رزرو، کارمزد ماخوذه عودت داده نمی‌شود.
  • حواله بدون کارت، یکبار مصرف بوده و در صورت برداشت بخشی از مبلغ، امکان استفاده از الباقی حواله ثبت شده وجود ندارد.
  • مهلت استفاده از خدمات بدون کارت تا 48 ساعت پس از ثبت درخواست است و در صورت پایان اعتبار، امکان استفاده از آن مقدور نیست.
  • حداقل مبلغ درخواست 100,000 ریال و حداکثر 2,000,000 ریال است و مبلغ حواله باید مضربی از 50,000 ریال باشد.
  • میزان برداشت وجه روزانه تا سقف 2 میلیون ریال، با در نظر گرفتن سقف قابل برداشت از کارت خواهد بود.
  • در صورتی که ثبت درخواست برای یک کارت بلاتکلیف مانده باشد (ثبت موقت/ عدم برداشت/ لغو/ ابطال)، امکان ثبت حواله جدید مقدور نیست.

شرایط ابطال درخواست خدمات بدون کارت‌:

  •  سه بار ورود رمز اشتباه
  •  درخواست لغو خدمت توسط مشتری
  •  پایان زمان اعتبار
  • پس از دریافت وجه و اتمام سرویس

بانک پاسارگاد :

بانک پاسارگاد خدمات حواله بدون کارت را از طریق اینترنت بانک، همراه بانک ارائه می‌دهد

با ورود به سامانه بانکداری مجازی، می‌توانید گزینه «برداشت وجه بدون کارت» را انتخاب کنید و با وارد کردن اطلاعات مورد نیاز، حواله خود را صادر کنید. 

بانک ملت :

به‌منظور استفاده از سرویس برداشت وجه بدون کارت مشتری بایستی به یکی از سامانه‌های غیرحضوری بانک ملت شامل بانکداری اینترنتی، همراه بانک، تلفن‌بانک و کد بانک (# 712*) مراجعه کرده و بر اساس مبلغ مورد نیاز، حواله برداشت وجه بدون کارت صادر کند. سپس با استفاده از شماره حواله ارائه‌شده توسط سیستم و رمز برداشت وجه تعیین‌شده در هنگام صدور حواله، بدون نیاز به کارت‌بانکی از پایانه‌های خودپرداز بانک ملت وجه نقد قابل دریافت است.

درصورتی‌که پس از صدور حواله برداشت وجه بدون کارت، مشتری از درخواست خود منصرف شود امکان لغو حواله برداشت وجه بدون کارت نیز از طریق سامانه‌های غیرحضوری بانک ملت میسر است. پس از طی 2 ساعت از زمان صدور حواله برداشت وجه بدون کارت، درصورتی‌که مشتری از خودپرداز وجه دریافت نکنید، شماره حواله مذکور به‌صورت خودکار منقضی گردیده و غیرقابل استفاده است.

مراحل استفاده از خدمت برداشت وجه بدون کارت:

صدور حواله برداشت وجه بدون کارت

1-  مراجعه به یکی از سامانه‌های غیرحضوری بانک ملت به شرح ذیل:

2-  انتخاب گزینه صدور حواله برداشت وجه بدون کارت

3-  انتخاب شماره کارت، وارد کردن مبلغ درخواستی، رمز اینترنتی کارت (رمز دوم)، رمز برداشت وجه و شماره تلفن همراه

  • مبلغ مورد نظر باید مضربی از 10 هزار تومان بوده و سقف درخواست به ازای هر کارت 200 هزار تومان است.
  • رمز اینترنتی کارت همان رمز مورد استفاده در هنگام خرید اینترنتی است.
  • رمز برداشت وجه عددی 4 رقمی است که توسط مشتری تعیین می‌شود.
  • درج شماره تلفن همراه اختیاری است.
  • اطلاعات حواله برداشت بدون کارت به شماره تلفن همراه صادر‌کننده حواله و همچنین به شماره تلفن همراه درج‌شده در هنگام صدور حواله، پیامک می‌شود.
  1.  مشاهده اطلاعات حواله (شماره کارت، مبلغ و کارمزد) و تائید نهائی
  • پیش از تائید نهائی حواله برداشت وجه بدون کارت، مبلغ کارمزد توسط سیستم نمایش داده می‌شود و در صورت تائید عملیات، کارمزد مذکور از حساب مشتری کسر می‌شود.
  • مهلت استفاده از حواله برداشت وجه بدون کارت 2 ساعت بوده و پس از اتمام مهلت، شماره حواله مذکور منقضی شده و غیرقابل استفاده است.
  • در صورت منقضی شدن حواله برداشت وجه بدون کارت، کارمزد کسر شده قابل بازگشت نیست.

لغو حواله برداشت وجه بدون کارت

1-  مراجعه به یکی از سامانه‌های غیرحضوری (مشابه مرحله نخست صدور حواله)

2-  انتخاب گزینه لغو حواله برداشت وجه بدون کارت

3-  وارد کردن شماره حواله

4– مشاهده اطلاعات و تایید عملیات لغو حواله

توجه : در صورت لغو حواله برداشت وجه بدون کارت، کارمزد کسر شده قابل بازگشت نیست.

دریافت وجه نقد از خودپرداز

1-  مراجعه به یکی از خودپردازهای بانک ملت و فشردن دکمه ثبت

2-  انتخاب گزینه خدمات بدون کارت

3-  انتخاب گزینه برداشت وجه بدون کارت

4-  درج شماره حواله برداشت وجه بدون کارت

5-  درج رمز برداشت وجه (عدد 4 رقمی)

6-  درج مبلغ برداشت وجه

توجه :  مبلغ برداشت وجه بایستی دقیقاً مساوی مبلغ حواله صادر شده باشد، درغیراینصورت عملیات انجام‌نشده و خودپرداز پیغام خطا نمایش می‌دهد.

7-  دریافت وجه نقد

8- انتخاب گزینه دریافت/ عدم دریافت رسید چاپی

بانک دی :

بانک دی خدمات حواله بدون کارت را از طریق همراه بانک ارائه می‌دهد.

شما می‌توانید از طریق اپلیکیشن دی‌جت، می‌توانید به راحتی حواله بدون کارت را انجام دهید. کافی است وارد برنامک شوید و گزینه حواله بدون کارت را انتخاب کنید.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها