اگر بهدنبال راههای گرفتن استعلام قبض برق هستید و میخواهید از روشهای پرداخت آن مطلع شوید، این مطلب را بخوانید.
به گزارش بانک اول مدتی است که دیگر کمتر قبض برق کاغذی صادر میشود و افراد برای پرداخت آن نیازمند مراجعه حضوری به بانکها نیستند. با افزایش هرچه بیشتر خدمات آنلاین و الکترونیک هم استعلام و دریافت قبض برق به انواع روشهای غیرحضوری ممکن شده و هم پرداخت آن به شکل غیرحضوری و ظرف مدتی کمتر از یک دقیقه امکانپذیر است.
رویت قبض برق
شما برای اینکه بدون دردسر بتوانید بفهمید مبلغ قبض برق واحد مسکونی یا تجاریتان چقدر است و چه مبلغی را باید برای آن بپردازید راههای مختلفی دارید. با استفاده از این روشها با صرف مدت زمان خیلی کمی میتوانید قبض برق مورد نظرتان را استعلام بگیرید. این روشها عبارتند از:
استعلام قبض برق از طریق پیامک
استعلام قبض برق از طریق تلفن
استعلام قبض برق از طریق اپلیکیشن
استعلام قبض برق از طریق سایت برق استان
استعلام قبض برق از طریق پیامک
یکی از راههایی که میتوانید بدون نیاز به مراجعه حضوری به اداره برق محل زندگیتان و حتی بدون نیاز به دسترسی به اینترنت قبض برق را استعلام بگیرید این است که از روش پیامکی استفاده کنید.
تنها اطلاعاتی که برای این کار لازم دارید شناسه قبض است که روی قبض کاغذی برق درج شده است. اگر هیچ قبض برقی کاغذی و فیزیکیای ندارید لازم است به اداره برق محل زندگیتان بهصورت حضوری مراجعه و این شناسه را دریافت کنید.
اگر شناسه قبض را در اختیار دارید در بخش پیامکهای گوشی موبایلی که میخواهید قبض برق را با آن پرداخت کنید، این شناسه را بههمراه کد 1* بهصورت پیامک به سرشماره ۱۰۰۰۱۵۲۱ ارسال کنید. یعنی ابتدا شناسه قبض را وارد کرده، در ادامه بدون فاصله از شناسه، کد 1* را وارد کنید و پیامک را بفرستید.
بعد از ارسال این پیامک، از همین سرشماره، پیامی حاوی مشخصات قبض برق شما همراه با مبلغی که لازم است بپردازید دریافت خواهید کرد. به این ترتیب، فقط با ارسال پیامک میتوانید قبض برق محل مورد نظرتان را استعلام بگیرید و از مبلغ آن مطلع شوید.
استعلام قبض برق از طریق تلفن
اگر نمیخواهید برای استعلام قبض برق مراجعهی حضوری داشته باشید و به هر دلیلی امکان استفاده از روشهای اینترنتی را هم ندارید میتوانید از تلفن استفاده کنید.
برای این کار باید از طریق تلفن همراه یا تلفن ثابت، با شماره تلفن ثابت ۱۵۲۱ تماس بگیرید. پس از برقراری تماس به تلفن گویا وصل میشوید و طبق راهنماییهای آن میتوانید پیش بروید. برای دریافت این استعلام باید شناسه قبض خود را وارد کنید و در انتها کلید مربع را وارد کنید. به این ترتیب، مبلغ قبض برق در همان تماس به شما اعلام میشود.
استعلام قبض برق از طریق سایت برق استان
اداره برق تمام استانها سامانهای برای استفاده از خدماتشان طراحی و راهاندازی کردهاند. استعلام قبض برق به روش اینترنتی یکی از خدماتی است که در این سامانهها وجود دارد و مشترکان میتوانند از آن استفاده کنند.
برای اینکار کافی است به سایت اداره برق استان خود مراجعه کنید، به بخش «پرداخت اینترنتی قبض» بروید و شناسه قبض خود را وارد کنید. چند ثانیه بعد از وارد کردن این شناسه قبض برق به شما نمایش داده میشود. اگر مایل باشید میتوانید با انتخاب گزینهی پرداخت به درگاه پرداخت الکترونیکی بروید و از طریق کارت بانکی خود به شیوهی اینترنتی مبلغ قبض برق را پرداخت کنید.
استعلام قبض برق از طریق اپلیکیشن
علاوهبر مراجعه به سایت اداره برق استان محل زندگیتان یک روش آنلاین دیگر هم وجود دارد که از طریق آن میتوانید از مبلغ قابل پرداخت قبض خود مطلع شوید. اپلیکیشن برق من که توسط دولت طراحی شده است خدمات مختلفی را به شما ارائه میکند که یکی از آنها استعلام و مشاهدهی قبض برق است.
برای دریافت قبض برق از طریق اپلیکیشن قبض برق هم باید پساز دانلود و نصب این اپلیکیشن، وارد آن شوید. در ادامه به بخش پرداخت قبض بروید، شناسه قبض را وارد کنید و مبلغ قابل پرداخت را ببینید. طبیعتاً اگر مایل باشید میتوانید در مرحله بعد اقدام به پرداخت قبض با استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی کنید.
بهجز اپلیکیشن برق من، اپلیکیشنهای دیگری که در حوزهی پرداخت فعال هستند نیز امکان مشاهدهی قبض برق و پرداخت آنلاین قبوض را فراهم کردهاند.
روشهای پرداخت قبض برق
برای اینکه بتوانید قبض برق را پرداخت کنید راههای حضوری و غیر حضوری متعددی دارید. وزارت نیرو، استفاده از اینترنت، همراه بانک، تلفن بانک، پیامک بانک و… را بهعنوان راههای پرداخت قبض پیشنهاد کرده است. البته در خصوص استفاده از خدمات بانکی در حوزهی پرداخت قبوض در سایت وزارت نیرو آمده است:
«ابتدا مشتريان گرامی بايد در يكی از بانکهای ارائهدهندهی خدمات غير حضوری پرداخت قبوض، با در دست داشتن مدارک لازم، حساب افتتاح نموده و سرويس پرداخت غيرحضوری قبوض را در كليهی محيطهای مجازی (تلفن بانک، پيامک بانک، همراه بانک، اينترنت و …) در شعبه افتتاحكنندهی حساب، فعال نمايند. سپس با تكميل فرم استفاده از خدمات مذكور در بانک مذكور (اين فرم برای برخی بانکها روی پايگاه اينترنتی بانک مذكور قرار دارد) پاكتی حاوی شناسهی كاربری و رمز عبور جهت پرداخت الكترونيكی قبوض دريافت نمايند.»
پرداخت قبض با استفاده از اینترنت
سامانهها: در روش اینترنتی پرداخت قبض شما راههای مختلفی دارید. هم میتوانید از سایت بانک استفاده کنید، هم این امکان را دارید که از سامانه اداره برق استان خود اقدام به پرداخت قبض کنید و هم میتوانید از اپلیکیشنهای مختلف موبایلی استفاده کنید.
اپلیکیشنها: اپلیکیشن برق من، اپلیکیشن متعلق به هر بانک و اپلیکیشنهای پرداختی همگی این امکان را به شما میدهند که با وارد کردن شناسه قبض، شناسه پرداخت و وارد کردن شماره کارت بانکی قبض برق خود را پرداخت کنید.
پرداخت قبض با تلفن ثابت
برای این که بتوانید بدون نیاز به اینترنت قبض برق خود را پرداخت کنید هم میتوانید از تلفن گویایی که برای پرداخت قبوض در نظر گرفته شده است استفاده کنید و هم از تلفن بانک که بانکها راهاندازی کردهاند استفاده کنید.
برای استفاده از تلفن گویای استعلام و پرداخت قبض برق باید با شماره تلفن ثابت ۱۵۲۱ تماس بگیرید و پس از وارد کردن شناسه قبض و شناسه پرداخت شماره و رمز دوم کارت بانکی خود را وارد و صورتحساب را پرداخت کنید.
اگر هم مایل به استفاده از سرویس تلفن بانک برای پرداخت قبوض هستید باید ابتدا از طریق بانک مورد نظرتان استفاده از سرویس تلفن بانک را فعال کنید، در ادامه با شماره تلفن بانک مورد نظرتان تماس بگیرید و با وارد کردن شناسه قبض، شناسه پرداخت، شماره کارت بانکی و رمز کارت بانکی قبض برق را پرداخت کنید.
پرداخت قبض با استفاده از پیامک
بانکها امکان پرداخت قبوض از طریق پيام كوتاه را هم فراهم کردهاند. برای استفاده از این روش، ابتدا باید بدانید بانک مورد نظر شما چه فرمتی را برای پرداخت قبض اعلام کرده است تا پیامک را به همان فرمت برای شمارهای که بانکتان اعلام کرده است ارسال کنید.
برای مثال فرمت پيام کوتاه برای پرداخت قبض در بانک تجارت به این صورت است که باید رمز پرداخت كننده + شناسه پرداخت + شناسه قبض + شماره حساب + ۳ را در یک پیامک بدون هیچ فاصلهای پشت سر هم وارد کنید و پیامک را ارسال کنید تا قبض شما پرداخت شود.
پرداخت قبض از طریق خودپرداز
علاوهبر روشهایی که نیاز به مراجعهی حضوری به جای دیگری ندارند، روشهای دیگری هم برای پرداخت قبض وجود دارد. یکی از این روشها که برای استفاده از آن باید از منزل خارج شوید پرداخت از طریق دستگاههای خودپرداز (ATM) است.
برای استفاده از این روش باید پس از وارد کردن کارت و رمز عبور آن در دستگاه ATM، در میان خدمات مختلف بخش «پرداخت قبض» را انتخاب کنید. در ادامه، شناسه پرداخت قبض برق خود را وارد كنيد و دكمهی ثبت را فشار دهيد.
با انتخاب این گزینه مشخصات قبض و مبلغ قابل پرداخت را مشاهده میکنید. در صورت صحت اطلاعات نمایش داده شده، برای برداشت از حساب و پرداخت قبض دكمهی «بله» را بزنید. اگر پرداخت شما با موفقیت انجام شده باشد شماره پيگيری به شما نمایش داده میشود و دستگاه خودپرداز هم رسيد پرداخت را به شما میدهد.
پرداخت قبض از طریق دستگاه POS
دستگاههای پایانههای فروشگاهی یا همان دستگاه POS هم امکان پرداخت قبوض را به شما میدهند. برای این کار کافی است كارت را در دستگاه POS قرار دهيد، گزينهی پرداخت قبض را انتخاب کنيد و سپس، شناسه قبض و شناسه پرداخت را وارد كنيد. به این ترتیب دستگاه مبلغ قابل پرداخت قبض را به شما نمايش خواهد داد. برای پرداخت، این مبلغ را تأیید کنید و در ادامه رمز کارت را وارد کنید تا دستگاه رسید پرداخت را به شما بدهد و فرایند پرداخت به پایان برسد.
پرداخت قبض برق با شماره اشتراک
اگر به شناسهی قبض دسترسی ندارید، سامانهی «برق من» یک راه پیش روی شما گذاشته که شناسهی قبض خود را دریافت کنید. شما با رفتن به سامانه برق ایران با وارد کردن اطلاعات زیر شناسه قبض خود را پیدا میکنید.
شماره تلفن همراه (ضروری)
نام شرکت توزیع (ضروری)
نام شهر
فاز (تکفاز یا سهفاز)
شماره بدنه کنتور
رمز رایانه
شماره اشتراک
برای اینکار در صفحه اصلی سامانهی برق من روی «استعلام بدون شناسه» کلیک کنید و کادرهایی که در تصویر زیر آمده را پر کنید. از میان این موارد وارد کردن شماره تلفن همراه و نام شرکت توزیع برق ضروری است. سپس روی گزینهی استعلام کلیک کنید.
با انجام اینکار یک شمارهی ۶ رقمی به تلفن همراه شما پیامک میشود. این کد را در کادری که در صفحهی جدید آمده وارد کنید و روی گزینهی «ثبت» کلیک کنید. اگر شماره را بهدرستی وارد کرده باشید، شناسهی قبض برای شما نمایش داده میشود. با استفاده از این شناسه میتوانید استعلام و پرداخت قبض برق را همانطور که پیشتر توضیح دادیم، انجام دهید.
دریافت شناسه قبض برق با کد ملی
همانطور که در مراحل بالا توضیح دادیم، تقریباً در همهی روشهای مختلف استعلام قبض برق داشتن شناسه قبض برق یک ضرورت است. شما نمیتوانید فقط با استفاده از کد ملی خود شناسه قبض را بهدست آورید. اگر میخواهید شناسه قبض برق را با کد ملی به دست آورید، تنها راه شما این است که با در دست داشتن سند مالکیت یا اجاره ملک بهصورت حضوری به یکی از شعبههای اداره برق بروید تا وضعیت مالکیت مقطعی یا دائمی خود را نسبتبه ملک اثبات کنید.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید