وزیر کار با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته مشاغل سخت و زیان آور داریم، گفت: تنها امتیازی که هم اکنون به این افراد داده می شود بازنشستگی پیش از موعد است ولی باید دستمزد آنها هم تغییر کند.
به گزارش بانک اول ، احمد میدری دیشب در جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در ارتباط با اصلاح آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور مصوبه صد و چهارمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی، اظهار کرد: بحث بر سر این است که ما بعضی از مسائل را نمیتوانیم حل کنیم و نوشتن آئین نامه هم مشکلی را حل نمیکند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به جان باختن معدن کاران طبس افزود: این جانباختگان، قربانیان نظام ناکارآمد بودن، این ناکارآمدی را نمیتوان با نوشتن یک آئین نامه حل کرد.
وی بیان کرد: آئین نامه معادن هم بسیار خوب نوشته شده بود اما امکان اجرای آن وجود ندارد. در بحث آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور هم به همین شکل است امکان اجرای آئین نامه وجود ندارد و اگر اجرا نشده به این دلیل است که ما تاکید کردهایم که باید تمام تجهیزات و ماشین آلات معدنی کشور باید استاندارد داشته باشد.
وزیر کار افزود: از سال ۹۶ و بعد حادثه معدن یورت تاکنون ۴ وزیر تعاون مکاتبه کردهاند که این استانداردها تعریف شود. برای اینکه این موضوع تعریف شود دانش محدود است، آزمایشگاههای مرجع در این زمینه وجود ندارد و ماشین آلات و تجهیزاتی که در معادن کشور وجود دارد از نظر ما، سازمان استاندارد و وزارت صمت فاقد ایمنی است.
میدری گفت: اگر در آئین نامه بنویسم که باید استانداردها رعایت شود، اما رعایت نمیشود. به این دلیل که اقتصاد معدن کوچک است. شرکتهایی که باید در زمینه دانش فنی و سایر شرایطی که استاندارد را به وجود آورند نداریم. لذا خیلی مسائل پیچیده است.
وی افزود: در یک هفته گذشته هم در جلسات مختلف بحث شده است که چگونه میتوانیم از این دایره بسته خارج شویم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در مورد آئین نامه مشاغل سخت و زیان آور مساله به همین شکل است اولاً این سخت و زیان آور بودن به ضرر کارگر و کارفرما است و به لحاظ مالی هم هزینههای سنگینی برای سازمان تأمین اجتماعی و دولت دارد.
میدری گفت: بر اساس برآوردی که در سازمان تأمین اجتماعی انجام شده این بار مالی بر دوش سازمان است بنابراین هر جایی که امکان دارد شرایط سخت و زیان آور مشاغل تغییر کند ما همکاری میکنیم.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۸۵۰ هزار بازنشسته از محل مشاغل سخت و زیان آور داریم، بیان کرد: این تعداد رو به افزایش است. اراده وزارت کار این است که کارگران کمتری در شرایط زیان و سخت کار کنند ما تنها امتیازی که میتوانیم به کارگران ارائه کنیم بازنشسته کردن پیش از موعود است. اما سخت و زیان آور به این معناست که باید دستمزد آن تغییر کند و طرح طبقه بندی مشاغل هم باید تغییر کند.
میدری گفت: برای مشاغل سخت و زیان آور باید طبقه بندی مشاغل انجام شود وگرنه مساله حل نمیشود.
مهر
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید