ﺳﻪشنبه, 17 مهر 1403 2024,October

هشدار پلیس فتا/ این پیامک ها را ارسال نکنید

17 مهر 1403
هشدار پلیس فتا/ این پیامک ها را ارسال نکنید

به گزارش بانک اول  به نقل از تسنیم، پلیس فتا با هشدار نسبت به افزایش کلاهبرداری‌های اینترنتی، از کاربران خواسته است تا در مورد پیامک‌های حاوی کد‌های تایید هویت هوشیار باشند؛ به اشتراک گذاشتن این کد‌ها با افراد ناشناس می‌تواند به سرقت حساب‌های بانکی و اطلاعات شخصی منجر شود.

 با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از فضای مجازی، کلاهبرداری‌های اینترنتی نیز به طور فزاینده‌ای افزایش یافته و بر اساس آمار پلیس فتا، میزان جرایم سایبری در ایران طی چند سال گذشته به طرز چشم‌گیری افزایش داشته است.

در سال ۱۳۹۹، تعداد پرونده‌های مربوط به کلاهبرداری‌های اینترنتی نسبت به سال قبل آن رشد ۵۰ درصدی را تجربه کرد و این روند همچنان ادامه دارد. این در حالی است که استفاده گسترده از اپلیکیشن‌های بانکی و شبکه‌های اجتماعی، زمینه‌ساز بروز فرصت‌های جدیدی برای کلاهبرداران سایبری شده است.

به طور خاص، یکی از روش‌های متداول کلاهبرداران اینترنتی، ارسال پیامک‌های حاوی کد‌های تایید هویت است. در این روش، کلاهبرداران با بهره‌گیری از ناآگاهی کاربران، آنها را فریب می‌دهند تا این کد‌ها را در اختیارشان قرار دهند و سپس به اطلاعات مالی یا حساب‌های کاربری آنها دسترسی پیدا کنند.

سرهنگ داوود معظمی گودرزی؛ رئیس پلیس فتای تهران بزرگ به بررسی این شیوه کلاهبرداری و توصیه‌هایی برای جلوگیری از آن پرداخت.

وی اظهار کرد: یکی از شیوه‌هایی که کلاهبرداران اینترنتی همواره در صدد هستند به حریم خصوصی شما ورود پیدا کنند، ارسال کد‌های تایید هویت است؛ کد‌هایی که به صورت پیامکی برای شما واصل می‌شود. این پیامک‌ها ممکن است کد فعال‌سازی نرم‌افزار‌های بانکی یا کد تایید هویت شبکه‌های اجتماعی شما باشد. در اختیار قرار دادن این کد باعث می‌شود یا حساب شما خالی شود یا به پلتفرم‌های شما دسترسی پیدا کنند.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: به عنوان مثال، نرم‌افزار شاد، روبیکا، تلگرام و هر نوع پلتفرمی که شما از آن خدمات می‌گیرید، با این کد‌ها می‌توانند شما را احراز هویت کنند. وقتی که این کد‌ها را در اختیار دیگران قرار می‌دهید، قطعاً حریم خصوصی شما نقض خواهد شد.

وی توصیه کرد: کاربران باید هوشیار باشند و به هیچ عنوان کد‌های تایید هویت دریافتی خود را در اختیار افراد ناشناس قرار ندهند.

افزایش آگاهی عمومی؛ مهمترین راه مقابله با کلاهبرداری‌های اینترنتی

به نظر می‌رسد که افزایش آگاهی عمومی و رعایت نکات امنیتی از مهمترین راه‌های جلوگیری از این نوع کلاهبرداری‌ها باشد. پلیس فتا بار‌ها بر لزوم دقت بیشتر کاربران در فضای مجازی و عدم اشتراک اطلاعات حساس با دیگران تأکید کرده است.

اگرچه مقابله با کلاهبرداری‌های اینترنتی نیازمند اقدامات قانونی و فنی است، اما نقش اصلی در این زمینه بر عهده کاربران است که با افزایش دانش خود از روش‌های کلاهبرداری و نحوه حفاظت از اطلاعات شخصی، می‌توانند از این تهدیدات جلوگیری کنند.

اخبار مرتبط
زیر نیرو با تقدیر از عملکرد «عبدالرسول پیشاهنگ» در دوران تصدی‌گری سمت مدیرعاملی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، ادامه‌داد: صنعت نیروگاهی کشور در حوزه برق حرارتی در حال حاضر یکی از صنایع پرافتخار کشور است که به مرحله خودکفایی رسیده و ایران در حال حاضر یکی از کشورهای معدود جهان است که به تکنولوژی ساخت توربین‌های گازی دست‌ یافته است.
با همکاری بانک ملت و شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، امکان ویرایش شماره شبا ثبت شده در سامانه سجام سهامداران از بستر”پیشخوان الکترونیک بانک ملت” فراهم شد.
پیشوایی گفت: حسب ارزیابی‌هایی که می‌شود شرکت‌های دولتی از صفر تا سه ماه حقوق می‌توانند به اعضای هیئت مدیره تخصیص دهند، اما از زمان اجرای قانون برنامه هفتم از ابتدای امسال پاداش هیئت مدیره به یک ماه محدود شده است.
اگر مسافری بلیت چارتری و یا بلیت برنامه‌ای خریده باشد به شرکت‌های هواپیمایی و یا آژانس‌های مسافرتی اعلام کند و آن‌ها هم بدون کسر هیچ هزینه‌ای مبالغ را به مسافران پرداخت کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها