بسیاری از بانکها بهمنظور خرید خانه، ماشین، ازدواج و مسائل دیگر وامها و تسهیلاتی را در اختیار مشتریها میگذارند. مشتریها نیز موظف هستند که اقساط وام را در موعد مقرر پرداخت کنند. گاهی تعداد تسهیلات دریافتی توسط مشتری افزایش پیدا میکند یا به هر دلیلی او در جریان میزان و تعداد بدهیها نیست که در این صورت میتواند از سامانه استعلام بدهی بانک کمک بگیرد.
به گزارش بانک اول روشهای مختلفی برای استعلام بدهی بانکی وجود دارد که از جمله آنها میتوان روش حضوری، پیامکی و استفاده از اپلیکیشنها یا شبکههای اینترنتی اشاره کرد. ما در این مقاله میخواهیم درباره صفر تا صد استعلام بدهی بانکی در سال 1403 و نحوه انجام این کار صحبت کنیم.
سامانه استعلام بدهی بانکی چیست؟
افراد میتوانند با دریافت تسهیلات از بانکها یا مؤسسههای معتبر بسیاری از مشکلات خود را برطرف کنند. آنها برای اینکه بتوانند در آینده نیز از بانکها وام بگیرند، باید اقساط خود را به موقع بپردازند. در صورتی که فرآیند پرداخت اقساط به تعویق بیفتد، رتبه اعتباری افراد کاهش پیدا میکند. با کاهش رتبه نمره اعتبار سنجی بانکی، بانکها دیگر تمایلی به ارائه خدماتی از جمله پرداخت تسهیلات به شما نخواهند داشت. در واقع در این زمان شما بهعنوان فردی بدحساب شناخته میشوید؛ بنابراین بانکها تسهیلاتی ارائه نخواهند داد.
شما باید تا جای ممکن اقساط تسهیلات را به موقع پرداخت کنید. درگیریهای شغلی و زندگی یا تعداد زیاد تسهیلات باعث میشود گاهی پرداخت به موقع وامها فراموش شود که در این زمان سامانه استعلام بدهی بانکی به کمکتان میآید. با استفاده از خدمات این سامانه از تمام بدهیهای بانکی خود مطلع شده و در زمان مناسبی برای پرداخت آنها اقدام میکنید.
سامانه استعلام بدهی بانکی زیر نظر بانک مرکزی فعالیت میکند. سامانه استعلام بدهی بانکی در واقع یکی از زیر مجموعههای خدمات الکترونیکی بانک مرکزی است. مشتریها در مرحله اول باید وارد این سامانه شده و فرآیند احراز هویت را انجام دهند تا بتوانند بدهیهای بانکی خود را استعلام بگیرند.
اهمیت استعلام بدهی بانکی چقدر است؟
اهمیت سامانه استعلام بدهی بانکی بانک مرکزی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بسیار زیاد است. این سامانه در تصمیمگیری این افراد بهمنظور دریافت تسهیلات جدید تأثیر زیادی میگذارد. سامانه استعلام در زمینههای مختلفی به کار میآید.
مثلاً فرض کنید قصد دریافت تسهیلات از مرجع غیربانکی را دارید. حالا مرجع غیربانکی از شما درخواست سابقه تسهیلاتی بههمراه وضعیت بازپرداخت آنها را میکند. در این زمان شما میتوانید با مراجعه به سامانه استعلام بدهی بانکی از لیست تمام تسهیلات دریافتی و سابقه بازپرداخت آنها پرینت بگیرید.
روش های استعلام بدهی بانکی 1403
روشهای مختلفی برای استعلام بدهی بانکی وجود دارند که مزیتها و عیبهای هر کدام از آنها را بررسی میکنیم:
-
استعلام بدهی بانکی به صورت حضوری
یکی از متداولترین روشها برای استعلام بدهیهای بانکی مراجعه به شعب بانکها بهصورت حضوری است؛ البته این روش پیچیدگیهای زیادی دارد و با روی کار آمدن روشهای راحتتر، کمتر از آن استقبال میشود.
مهمترین مزیت استعلام بهصورت حضوری انجام تمام فرآیندها توسط کارشناسهای بانک است؛ بنابراین اگر تسلطی به سامانههای آنلاین ندارید، کارشناسها تمام کارها را برایتان انجام میدهند. همچنین شاید برخی دسترسیها برای کاربران عادی امکانپذیر نباشد، برای همین شعب بانکها میتوانند به آنها در دسترسی به این اطلاعات کمک کنند.
از جمله دشواریهای روش حضوری استعلام بانکی میتوان به اتلاف وقت بابت انجام این کار اشاره کرد. در واقع شما مدتی طولانی باید در ترافیک و پشت چراغ قرمز بایستید و در بانکها نیز صفهای طولانی را تحمل کنید تا بالاخره بتوانید استعلام را انجام دهید. با وجود زمانگیربودن این فرآیند، شاید تمایل به استفاده از راهکارهای دیگری داشته باشید که خوشبختانه بانک مرکزی این راهکارها را برای کاربران بهوجود آورده است.
-
استعلام بدهی بانکی به صورت پیامکی
یکی دیگر از روشهای استعلام بانکی از طریق پیامک است که شما را از رفتوآمدهای زیاد و ایستادن در صفهای طولانی راحت میکند. شما با استفاده از این روش بهراحتی میتوانید چکهای برگشتی خود را استعلام بگیرید. در این روش کافیست تا شناسه 16 رقمی مندرج در چکهای صیادی را به سامانه پیامکی 701701 بفرستید. فرمت متن ارسالی باید به این صورت باشد:
۱*۱*شناسه استعلام ۱۶ رقمی
روش استعلام پیامکی بسیار ساده است و در کمترین زمان و با کمترین هزینه انجام میشود.
بهترین روش استعلام بدهی بانکی چیست؟
با ورود اینترنت به جامعه امروزی و نقش تأثیرگذار آن حتماً متوجه شدهاید که بهترین روش استعلام بانکی چیست؟! استعلام بدهی بانکی آنلاین باعث میشود تا نیازی به کاغذبازیهای اداری نداشته باشید. با این خدمات امور وقتگیر استعلام حضوری جای خود را به سامانههای آنلاین دادهاند. این سامانهها در سریعترین زمان خدمات مورد نظر را به مشتریها با کیفیت بالا ارائه میدهند.
نظام بانکی کشور تحت تأثیر اینترنت قرار دارد و این روزها بسیاری از خدمات بانکی فقط از طریق اینترنت ارائه میشوند. شما میتوانید بهمنظور استعلام بدهی بانکی از بانک مرکزی از طریق سامانههای آنلاین اقدام کنید. با این سامانهها شاهد کاهش صفهای طولانی در شعب بانکها هستیم.
با ورود اینترنت به نظام بانکداری کشور، سیستمهای شعب بانکی به یکدیگر بهصورت آنلاین متصل هستند. آنها بهروشهای مختلفی بهصورت اینترنتی با یکدیگر ارتباط دارند. شما میتوانید فقط از طریق ورود به شبکه بانکی استعلام بدهیها را انجام دهید و تمام اطلاعات مربوط به آنها را با جزئیات کامل دریافت کنید.
ورود دنیای اینترنت به نظام بانکداری باعث شد تا بسیاری از فعالان بازار در سریعترین زمان فرآیند بررسی بدهیهای بانکی خود را انجام دهند و به دلایلی مثل اتلاف وقت یا سختیهای مراجعه به شعب بانکی از انجام این کار صرف نظر نکنند. این سامانهها برخلاف شعب بانکی بهصورت 24 ساعته نیز در دسترس هستند، برای همین در هر لحظه از شبانهروز و تنها با چند کلیک ساده اطلاعات موردنیاز را در اختیار شما میگذارند.
اطلاعات سامانه استعلام بدهی بانکی چیست؟
سامانه استعلام بدهی بانکی اطلاعات مختلفی را در اختیار کاربران میگذارد که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد:
اطلاعات کلی تسهیلات:
- شماره ملی
- نام و نام خانوادگی
- بدحساب
- مجموع مبلغ تسهیلات
- مجموع تسهیلات مانده
- مانده سررسید گذشته
- مانده معوق
- مانده مشکوکالوصول
- تعداد وام
اطلاعات جزئی تسهیلات:
- شماره وام
- نام بانک و شعبه
- وضعیت
- اصل مبلغ تسهیلات
- سود مبلغ تسهیلات
- مانده کلی بدهی
- مانده معوقه
- مانده سررسید گذشته
- مانده مشکوک الوصول
- شماره درخواست
- نوع درخواست
- نوع عقد قرارداد تسهیلات
- تاریخ تنظیم قرارداد
- تاریخ سررسید نهایی
- تاریخ اتمام
مدارک لازم برای استعلام بدهی بانکی چیست؟
در صورتی که تمایل به استعلام بدهی بانکی از طریق شعب حضوری بانکها دارید، باید مدارک شناسایی خود از جمله شناسنامه یا کارت ملی را همراه ببرید. در صورت تمایل به استعلام بهصورت اینترنتی، نیازی به مدارک شناسایی نیست و فقط با داشتن کد ملی و شماره تلفن به نام خود امکان استعلام دارید.
سیستمهای بانکی کد ملی هر یک از مشتریها را بهعنوان کد اختصاصی آنها در نظر میگیرند و در بانک اطلاعاتی خود ذخیره میکنند. حالا زمانی که کاربران با کد ملی قصد ورود به سامانه را دارند، سیستم هویت شخص موردنظر را تشخیص میدهد. متأسفانه امکان اعتبارسنجی بدون کد ملی وجود ندارد.
یکی از الزامات سیستمهای استعلام بدهی بانکی تطابق بین شماره ملی واردشده با شماره ملی ثبتشده برای تلفن همراه است. در واقع کد ملی که در سیستم استعلام وارد میکنید، باید از قبل برای شماره تلفن مربوطه ثبت شود، در غیر این صورت سیستم اجازه ورود نمیدهد.
نحوه استعلام بدهی بانکی در سامانه استعلام 1403
برای بررسی سوابق مالی ابتدا باید وارد سامانه استعلام بانک مرکزی به آدرس اینترنتی my. cbi.ir شوید. حالا کاربران حقوقی باید روی گزینه (ورود کاربران حقوقی) و کاربران حقیقی نیز باید روی گزینه (ورود کاربران حقیقی) کلیک کنند. بعد از انجام این فرآیند وارد پنجره خدمات دولت هوشمند میشوید و طی چند مرحله ساده میتوانید فرآیند استعلام را انجام دهید.
بعد از ورود به وبسایت طبق این مراحل پیش بروید تا ثبتنام خود را در سامانه انجام دهید:
- صفحه جدید باید شماره تلفن، کد ملی و کد امنیتی درجشده در تصویر را وارد کنید. بعد از واردکردن اطلاعات موردنیاز، روی گزینه ارسال کد فعالسازی بزنید تا یک کد برایتان ارسال شود.
- کد ارسالی را در باکس مربوطه وارد کنید و روی دکمه فعالسازی بزنید. حالا بهصورت اتوماتیک وارد سامانه استعلام تسهیلات یا درگاه خدمات الکترونیکی بانک مرکزی میشوید.
طی همین فرآیند ساده به تمام اطلاعات، سوابق مالی و بدهیهای خود دسترسی پیدا میکنید.
نحوه استعلام بدهی بانکی در سامانه اعتبارسنجی 1403
در صورت تمایل برای استعلام بدهی بانکی از طریق سامانه اعتبارسنجی میتوانید از وبسایت لندو اقدام کنید. لندو پلتفرم آنلاین برای بررسی سوابق مالی و خرید اقساطی است. برای استعلام بدهی از طریق لندو طبق این مراحل پیش بروید:
- از بخش سربرگ وبسایت لندو روی گزینه اعتبارسنجی کلیک کنید.
- صفحهای برایتان باز میشود که باید به اوسط این صفحه بروید.
- سیستم از شما شماره تلفن با کد ملی درخواست میکند. دوباره تاکید میکنیم که کد ملی باید با کد ملی ثبتشده برای تلفن همراه یکسان باشد.
- حالا روی گزینه پرداخت هزینه اعتبارسنجی کلیک کنید. سیستم شما را وارد درگاه پرداخت اینترنتی میکند.
- بعد از پرداخت هزینه، سیستم لندو مدتی از کاربر میخواهد منتظر بماند تا نتایج را بررسی کند.
- سیستم بعد از گذشت حدود چند دقیقه تمامی سوابق و اطلاعات بانکی موردنیاز را در اختیار کاربر قرار میدهد.
نکته:
- کاربرانی با رتبه اعتباری A یا B میتوانند بهصورت اقساطی از سیستم لندو اقدام به خرید کنند.
- استعلام بدهی بانکی با کد ملی رایگان نیست و نهتنها در سیستم لندو، بلکه در سایر سامانههای استعلام بانکی نیز نیازمند پرداخت هزینه است. این هزینه بهعنوان کارمزد ارائه خدمات دریافت میشود؛ البته این مبلغ خیلی بالا نیست و شما با پرداخت هزینهای اندک میتوانید اقدام به بررسی سوابق مالی خود کنید.
سامانه استعلام تسهیلات یا سامانه اعتبارسنجی، کدام یک بهتر است؟
بهمنظور استعلام بدهی بانکی میتوانید از 2 سامانه اعتبارسنجی و استعلام تسهیلات استفاده کنید. شاید این سوال برایتان پیش بیاید که کدام یک از این سامانهها بهتر است؟ هیچ تفاوتی بین سامانه اعتبارسنجی با استعلام تسهیلات وجود ندارد و هر 2 آنها اطلاعات دقیقی درباره رفتارها و سوابق مالی مشتریها در اختیار آنها میگذارند. خوشبختانه نحوه استفاده از هر یک از این پلتفرمها نیز راحت است و شما با چند کلیک ساده میتوانید از آنها استعلام بگیرید.
توصیه میکنیم که بیشازاندازه از سامانه اعتبارسنجی استعلام نگیرید، چون تکرار مداوم این کار باعث ثبت نمره منفی در رتبه اعتباری میشود. این مسئله میتواند روی نظر بانکها نیز نسبت به پرداخت تسهیلات جدید به شما تأثیر منفی بگذارد.
استعلام بدهی بانکی، راهی برای دریافت تسهیلات جدید
استعلام بدهی بانکی راهی برای دریافت تسهیلات جدید است. در صورتی که بدهی داشته باشید، بانکها تمایلی به پرداخت وام یا تسهیلات برای شما نخواهند داشت. استعلام بدهی بانکی رایگان نیست، اما با صرف هزینهای کم بابت کارمزد انجام میشود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید