یکشنبه, 27 آبان 1403 2024,November

زن بعد از طلاق چطور می‌تواند جهیزیه‌ اش را پس بگیرد؟

27 آبان 1403
زن بعد از طلاق چطور می‌تواند جهیزیه‌ اش را پس بگیرد؟

یکی از چالش‌های زن و شوهر بعد از طلاق روشن کردن تکلیف مالکیت وسایل خانه و جهیزیه است. در این شرایط زن چطور می‌تواند جهیزیه‌اش را پس بگیرد؟

به گزارش بانک اول هاتف حسین زاده، وکیل پایه یک دادگستری می‌گوید: وسایلی که زن برای زندگی مشترک همراه خود به خانه مرد می‎برد، را در اصطلاح جهیزیه می‌گویند. اما فراموش نکنیم که در نظام حقوقی ایران در ماده های 1106 و 1107 از قانون مدنی وظیفه فراهم کردن وسایل زندگی بر عهده مرد گذاشته شده است.

او می‌افزاید: اما در عرف جامعه ایرانی مرسوم است که عروس جهیزیه را همراه خود به خانه داماد می‌برد و همچنین مرسوم است لیستی کامل و دقیق از وسایل تهیه می‌شود که در اصطلاح به آن سیاهه گفته می‌شود و این لیست به امضاء مرد و چند نفر شاهد می‌رسد.

حسین‌زاده می‌افزاید: این برگه سیاهه دلیل محکمی است که مالکیت زن بر جهیزیه را ثابت می‌کند اما در برخی موارد خانواده عروس از تهیه سیاهه و لیست جهیزیه امتناع می کنند.

او ادامه می‌دهد: تهیه نکردن سیاهه زمانی تبدیل به چالش و مشکل می‌شود که زوجین بخواهند از یکدیگر جدا شده و طلاق بگیرند و هر یک مدعی مالکیت بر اموال هستند. همانطور که ابتدا بیان شد اصل بر تهیه وسایل زندگی توسط مرد است و زن باید خلاف اصل را ثابت کند.

این وکیل می‌گوید: دلایلی که هر شخصی می‌تواند در دادگاه استفاده کند تا ادعای خود را به اثبات رساند اعم است از:

1. اقرار، که معمولا هیچ شخصی به ضرر خود اقرار نمی کند.

2. سند، که در این نوشتار منظور سند عادی می باشد مانند فاکتور خرید و یا رسید پرداخت وجه 3. شهادت، حداقل دو نفر مرد که شاهد ماجرا بودند و در مراجع قضایی شهادت بدهند که جهیزیه توسط زن به خانه داماد برده شده است.

او می‌گوید: در نتیجه اثبات مالکیت زن بر جهیزیه در دادگاه با تهیه فاکتور های خرید جهیزیه و اسناد پرداخت وجه و یا تهیه استشهادیه و شهادت شهود امکان پذیر است و با توجه به عرف کشور ما که اصولا زن جهیزیه را همراه خود به خانه مرد می‌برد. دادگاه ها راحت تر از سایر دعاوی ادعای زن را مورد پذیرش قرار می دهند.

حسین‌زاده می‌گوید: در نهایت با توجه به آنچه بیان شد حتما لیست سیاهه تهیه کرده و در زمان خرید جهیزیه اقلام مهم از نمایندگی‌های مجاز خریداری شود که فاکتور رسمی و معتبر ارائه می‌کنند.

اخبار مرتبط
انحصار وراثت پس از فوت شخص برای انجام امور اداری مرتبط با اموال و دارایی‌های او ضروری است در گواهی حصر وراثت اطلاعات دقیقی در خصوص سهم هر یک از وراث و تعداد آن‌ها درج می‌شود که این امر به شفافیت تقسیم ارث کمک می‌کند این فرآیند نه تنها از بروز اختلافات میان وراث جلوگیری می‌کند بلکه باعث می‌شود که تمامی امور اداری متوفی به‌طور قانونی و بدون هیچ‌گونه مشکلی انجام شود نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که انجام صحیح این مراحل زمینه‌ساز تقسیم عادلانه و قانونی ارث خواهد بود
طرح اصلاح ماده ۴۱ قانون کار با تأکید بر افزایش دستمزد کارگران به‌اندازه تورم در تیرماه سال جاری توسط عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با امضای برخی نمایندگان مطرح شده است.
ساکنان شهرهای مختلف از طریق نشانی bargheman.com/dc-list می‌توانند سامانه شرکت توزیع برق استان خود را جستجو کرده و به آن وارد شوند و از طریق آن از ساعت دقیق خاموشی و رفع خاموشی مطلع شوند. همچنین آنها می‌توانند وارد سایت یا نرم‌افزار برق من شده و از طریق ارائه شناسه قبض ۱۳ رقمی، از زمان خاموشی اطلاع یابند.
سامسونگ در حالی که وعده انتشار نسخه بتای One UI 7 را تا پایان سال جاری داده است، به نظر می‌رسد با چالش‌هایی جدی در این زمینه روبرو باشد. طبق ادعای افشاگران، این نسخه ممکن است با تعداد قابل توجهی باگ همراه باشد. حتی آخرین نسخه بتای در دسترس نیز از مشکلات مربوط به انیمیشن‌ها رنج می‌برد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها