پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

احتمال تغییر قیمت املاک چند صد میلیاردی اموال تملیکی

28 آبان 1403
احتمال تغییر قیمت املاک چند صد میلیاردی اموال تملیکی

در چندین مزایده املاک سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی که طی ماه‌های اخیر برگزار شده است، برخی املاک گران قیمت تاکنون خریداری نداشته‌اند و به گفته معاون سازمان اموال تملیکی پس از پایان اعتبار شش ماهه ارزش کارشناسی ممکن است قیمت پایه تغییر کند.

به گزارش بانک اول محمد فرخی مدیرکل بازاریابی و فروش اموال غیرمنقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی  در پاسخ به سوالی در مورد مزایده اخیر این سازمان برای فروش املاک در اختیار دولت، گفت: مزایده 1158 اموال غیرمنقول سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی از چهارشنبه 23 آبان ماه آغاز شده است. روز شنبه 3 آذر ماه نیز زمان پایان ارائه پیشنهادات است. روز یکشنبه 4 آذر ماه ساعت 14 نیز زمان رمز گشایی پیشنهادات است.

وی افزود: تعداد 366 ردیف کالایی با ارزش کارشناسی بالغ بر 4 هزار و 450 میلیارد تومان در این مزایده قرار گرفته است. این املاک شامل مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی و زمین و باغ نیز می‌شود. املاک مهمی که در این مزایده قرار گرفته است در استان‌های تهران و مازندران قرار دارند.

در استان مازندران یک باغ شهرداری و انبار شهرداری در مزایده قرار گرفته که این انبار 85 هزار متر مربع وسعت دارد و ارزش کارشناسی آن نیز 820 میلیارد تومان است. در استان تهران نیز در منطقه شمال تهران و خیابان زعفرانیه ملکی در مزایده قرار گرفته است که ارزش آن 960 میلیارد تومان است.

شرایط فروش اقساطی املاک مزایده‌ای

فرخی در پاسخ به تسهیلاتی که سازمان اموال تملیکی برای فروش املاک در نظر گرفته است، گفت: تعدادی از اموال به صورت نقد و اقساط به فروش خواهد رسید. افرادی که در مزایده شرکت می‌کنند، 5 درصد قیمت پایه کارشناسی را به عنوان سپرده می‌گذارند. راهنمای حضور در مزایده نیز در سامانه ستاد ایران و سامانه سازمان اموال تملیکی وجود دارد.

در روز رمزگشایی هر کسی که برنده شده باشد، اگر به صورت نقدی بود، ظرف 7 روز اداری 100 درصد رقم مزایده را می‌پردازد و در صورت پرداخت قسطی، چک و سفته را به عنوان ضمانت ارائه می‌دهد. در قراردادهای اقساطی، 20 درصد رقم به صورت نقدی و ما بقی در قالب اقساط حدود 6 تا 7 ماهه پرداخت می‌شود. البته امکان افزایش یا کاهش تعداد اقساط وجود دارد.

ترجیح فروش نقدی املاک به جای اقساط برای حفظ حقوق وثیقه‌گذار

وی در پاسخ به سوالی در مورد املاکی که در چند مزایده اخیر سازمان اموال تملیکی به فروش نرسیده‌اند و احتمال تغییر در شرایط فروش آنها گفت: سیاست سازمان براین است که تا حد ممکن املاک را به صورت نقدی به فروش برساند هرچند که مشکل قانونی برای تقسیط وجود ندارد. 

شرایط فروش توسط شورای سازمان مصوب می‌شود و سپس توسط ریاست سازمان تایید می‌شود. در بحث فروش اموال حقوق وثیقه گذاران نیز باید رعایت شود. به طور مثال وثیقه به علت بدهی 100 میلیون تومانی توقیف شده است اما ارزش ملک 2 میلیارد تومان است. اگر این ملک با اقساط دو ساله به فروش برود تا زمان اتمام اقساط و بازشگت اضافه رقم به وثیقه‌گذار، وی دچار زیان خواهد شد. به همین دلیل ترجیح ما در این موارد فروش نقدی است.

احتمال تغییر قیمت فروش املاک گران قیمت؛ پس از پایان اعتبار گزارش کارشناسی

مدیرکل بازاریابی و فروش اموال غیرمنقول سازمان اموال تملیکی با اشاره به اینکه در حوزه املاک مصادره‌ای که بعضاً ارزش بالایی مانند 400 تا 800 میلیارد تومان دارند، متناسب با شرایط باید تصمیم‌گیری شود، گفت: ارزش کارشناسی و قیمت پایه تعیین شده 6 ماه معتبر است، پس از شش ماه که از گزارش کارشناسی سپری شد؛ متناسب با شرایط بازار و تورم، قیمت ممکن است افزایش پیدا کند و یا در صورت رکود قیمت چند درصد کاهش پیدا می‌کند./تسنیم

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها