یکشنبه, 2 دی 1403 2024,December

تشریح جزئیات طرح بیمه‌ زنان خانه‌دار و دختران

02 دی 1403
تشریح جزئیات طرح بیمه‌ زنان خانه‌دار و دختران

سازمان تأمین‌اجتماعی به‌ مناسبت ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر ضمن تبریک این روز به همه زنان و دختران کشورمان، با تشریح جزئیات طرح بیمه بیمه‌ زنان خانه‌دار و دختران از آمادگی این سازمان برای ارائه خدمات بیمه‌ای به زنان و دختران کشورمان خبر داد.

به گزارش  بانک اول  در اجرای مأموریت و مسئولیت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی براساس اسناد بالادستی مانند اصل ۲۹ قانون اساسی، ماده یک قانون تأمین‌اجتماعی و نیز سیاست‌های کلی تأمین‌اجتماعی، توسعه پوشش بیمه‌ای به همه اقشار جامعه از راهبردهای دارای اولویت سازمان تأمین اجتماعی است.

در همین راستا زنان خانه دار و دختران، می‌توانند با پرداخت حق‌بیمه مقرر از خدمات سازمان تأمین‌اجتماعی بهره‌مند شوند و به این ترتیب سوابق بیمه‌پردازی آنان در استفاده از خدمات بلندمدت سازمان لحاظ خواهد شد. همه بانوان می‌توانند با مراجعه به سامانه خدمات غیرحضوری سازمان تأمین‌اجتماعی یا صفحه اختصاصی زنان خانه‌دار و دختران سایت سازمان تأمین اجتماعی به نشانی women.tamin.ir در این طرح ثبت‌نام و حق‌بیمه ماهانه را از طریق همین سامانه و یا موبایل اپلیکیشن «تأمین من» در نشانی hamrah.tamin.ir، بدون نیاز به مراجعه حضوری پرداخت کنند.

براساس این گزارش، طرح بیمه زنان خانه دار و دختران این سازمان در قالب مقررات بیمه صاحبان حِرف و مشاغل آزاد و به‌صورت خویش‌فرمایی تعریف و طراحی شده و زنان خانه دار و دختران در سنین بین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند در این طرح ثبت‌نام و بیمه‌پردازی کنند. همچنین در صورتی‌که بانوان و دختران با سن بیش از ۵۰ سال، معادل سال‌های بیش از ۵۰ سال، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشد هم می‌تواند در این طرح ثبت‌نام کند.

پس از انتخاب درآمد یا دستمزد مبنای کسر حق‌بیمه در قالب مقررات و قوانین، بیمه‌پرداز می‌تواند به انتخاب خود یکی از سه نرخ ۱۲ یا ۱۴ یا ۱۸ درصد درآمد مبنای کسر حق‌بیمه را برای بیمه‌پردازی انتخاب کند. افرادی که نرخ ۱۲ درصد را انتخاب کنند از خدمات بلند مدت بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی بهره‌مند خواهند بود. افرادی که نرخ ۱۴ درصد را انتخاب کنند از خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهره‌مند می‌شوند و در نهایت افرادی که نرخ ۱۸ درصد را انتخاب می‌کنند از کامل‌ترین بسته خدمات یعنی بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی بهره‌مند خواهند شد.

بـا پرداخت حق‌بیمه از سوی زنان و یا دختران، سوابق بیمه‌ای برای آنها ایجاد و محاسبه می‌شود که این سوابق در احراز شرایط بهره‌مندی از تعهدات بلندمدت سازمان تأمین‌اجتماعی (بازنشسـتگی، فـوت و ازکارافتادگی) مؤثـر خواهد بود.

به‌گزارش روابط‌ عمومی سازمان تأمین‌اجتماعی؛ زنان خانه‌دار و دختران تحت پوشش خدمات درمانی به تبع بیمه‌پردازی همسر یا والدین، می‌توانند کماکان از خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی نیز استفاده کنند و دریافت مستمری همسر مرحوم، مانع بیمه‌پردازی جداگانه زنان خانه‌دار نیست. این افراد پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی، هم مستمری قبلی به‌عنوان فرد بازمانده و هم مستمری بازنشستگی خود را دریافت می‌کنند.

اخبار مرتبط
برای محاسبه آخرین مزد یا حقوق بیمه‌ شده می‌بایست کل مبالغ مشمول کسر حق‌ بیمه که بیمه‌ شده در آخرین ۹۰ روز قبل از استراحت دریافت کرده است را با هم جمع و بر تعداد روزهای کارکرد بیمه‌ شده در این مدت تقسیم کرد. پرداخت مرخصی زایمان به صورت ماهانه انجام و تا پایان مدت مرخصی زایمان ادامه دارد و موکول کردن پرداخت تعهد مذکور به اتمام دوره مرخصی زایمان تخلف است.
رئیس اداره بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد همچنین گفت: سوابق ناشی از قرارداد بیمه دانشجویی، در سوابق بیمه‌شدگان به‌منظور بهره‌مندی از تعهدات بلندمدت بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت در سازمان تأمین اجتماعی حساب می‌شود. همچنین امکان ادامه بیمه‌پردازی پس از اتمام دوران تحصیل در قالب بیمه اختیاری یا بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد میسر است و سوابق بیمه دانشجویی با سوابق بیمه‌پردازی بعد از دوران دانشجویی تجمیع می‌شود.
بازنشستگان تأمین اجتماعی می‌توانند تا پایان بهمن سال‌جاری با مراجعه به کانون‌های بازنشستگی در سراسر کشور برای ثبت‌نام بیمه تکمیلی و حذف یا اضافه‌کردن افراد تحت تکفل خود، اقدام کنند.
در حال حاضر مدت زمان دریافت مقرری بیمه بیکاری جزو سوابق پرداخت حق بیمه فرد بیمه‌شده محسوب می‌شود.افرادی که به طور غیر ارادی از کار بیکار شده‌اند، موظفند مراتب بیکاری خود را از طریق ثبت درخواست در سامانه جامع روابط کار به نشانی https://prkar.mcls.gov.ir اعلام کنند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها