به گزارش بانک اول سیدمحمد پژمان شامگاه امروز در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان زنجان اظهار کرد: امروز شاهد این هستیم که بافتهای فرسوده از محدوده خود فراتر رفته و خیلی از مناطق را فرا گرفته، ساختمانهای آن غیرمقاوم و بیکیفیت است و این بافتها با مشکلات فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، کالبدی، زیرساختی و روبنایی نیز مواجه است.
وی تصریح کرد: سیاست دولت بر این است که موضوع بازآفرینی شهری جدی گرفته شود و لازم نیست برای حل همه موضوعات، نگاه ملی داشته باشیم؛ چراکه برخی مسائل در مقیاس محلی گنجانده میشوند و راهکارهای محلی برای آن کارسازتر است.
معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: باید به این باور برسیم که همه چیز را از دولت نخواهیم؛ چراکه شاهد اجرای پروژههای چند هزار میلیاردی بدون کمک دولت بودیم و این اصلی است که ما به آن اصرار داریم.
وی با تاکید بر ایجاد مشوقهایی برای مشارکت مردم در بهسازی بافتهای فرسوده، عنوان کرد: مردم اگر بدانند نوسازی بافتهای فرسوده برای آنها ارزشافزوده ایجاد میکند، برای مشارکت در این کار انگیزه بیشتری پیدا میکنند.
این مسئول با اشاره به اینکه باید وجه غالب اقتصادی هر منطقه شناسایی شود تا با تقویت مولفههای آن بافتهای فرسوده رونق گیرد، ابراز کرد: رونق اقتصادی فقط به معنای احداث مغازه نیست و باید بار درآمدی شهر مشخص شود.
پژمان با بیان اینکه دولت تنها باید به عنوان پایلوت و محرک توسعه در بافتهای فرسوده ورود پیدا کند، تصریح کرد: طرحها باید خودکفا و خودگردان باشد و کار در این بافتها اقدامی پیچیده و بالینی است و نیاز به بازنگری، بهروزرسانی و بومیسازی طرحها و محلهمحوری دارد.
وی یادآور شد: میتوانیم ۱۰۰ هزار فقره وام ارزانقیمت برای نوسازی واحدها به ساکنان بافتهای فرسوده بدهیم و صد درصد اعتبار آن موجود است. حتی تا سقف ۹۰ و ۱۰۰ میلیون تومان هم تسهیلات ارائه میشود که در استانی مانند زنجان ۴۰ میلیون تومان آن یارانهای و باقی به روش معمول تسهیلات اعطا میشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: به آینده کشور مطمئن هستیم و از بانکها نیز تقاضا داریم در ارائه تسهیلات همکاری لازم را داشته باشند و انعقاد قرارداد را در ابتدای پروژهها انجام دهند./ ایسنا
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید