به گزارش بانک اول به نقل از رویترز، پس از مدتها کش و قوس بر سر مسائل تجاری به نظر می رسد که دو اقتصاد نخست جهان به یک توافق جامع تجاری با یکدیگر نزدیک شده اند. پس از آن که چین و آمریکا دست از افزایش متقابل تعرفه بر روی بخشی از کالاهای وارداتی یکدیگر برداشتند، اکنون دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفته است که به زودی به همراه ژی جین پینگ، رئیس جمهور چین فاز نخست توافق تجاری را امضا خواهد کرد. استیون منوچین، وزیر خزانه داری آمریکا نیز با تمجید از کاهش تنش ها گفته است که فاز نخست توافق تجاری به نفع اقتصاد آمریکا، چین و همه جهان خواهد بود.
اقتصاد آمریکا در سه ماهه سوم امسال ۲.۱ درصد رشد کرد تا طولانی ترین دوره رشد متوالی مثبت اقتصاد آمریکا ادامه یابد. از سوی دیگر با تصویب طرح استیضاح در مجلس نمایندگان، اکنون دونالد ترامپ به سومین رئیس جمهور تاریخ این کشور تبدیل میشود که باید در سنا حضور یابد. بند نخست قطعنامه استیضاح با ۲۳۰ رای مثبت در برابر ۱۹۷ رای منفی و بند دوم با ۲۲۹ رای مثبت و ۱۹۸ رای منفی به تصویب نمایندگان کنگره رسید و در صورتی که دو سوم سناتورها نیز به استیضاح رای دهند، ترامپ عزل خواهد شد.
رای گیری در این خصوص احتمالا در ماه ژانویه برگزار خواهد شد. با توجه به اکثریت جمهوری خواهان در مجلس سنا خیلی بعید به نظر می رسد که آرای لازم برای برکناری ترامپ حاصل شود.
شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، با ۰.۰۲ درصد کاهش در مقایسه با روز قبل و در سطح ۹۷.۲۳ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس معادل ۱.۰۱۹۵ دلار اعلام شد.
مارک شندلر، استراتژیست ارزی در موسسه" بانوک برن" گفت: به خاطر تعطیلات سال نو بسیاری از بازار ها تعطیل شده اند و آن ها که باز هستند هم حجم معاملات پایینی دارند. با این حال دلار به نسبت در موقعیت بهتری از سایر ارزها قرار دارد.
از سوی دیگر به نظر می رسد که اروپا به جز برگزیت، اکنون باید نگران مساله دیگری باشد. رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا گفته است که شاید این کشور تعرفه بر واردات محصولات اروپایی را افزایش دهد. در شرایطی که اقتصادهای اروپایی پیش از این نیز با بحران رشد اقتصادی مواجه شده و رشد اقتصادی کشورهای بزرگ مثل آلمان، انگلیس و ایتالیا در محدوده صفر درصد قرار گرفته است، یک جنگ تجاری آن هم در زمان برگزیت می تواند آخرین چیزی باشد که اروپایی خواستار آن هستند.
کوییچی کوبایاشی، استراتژیست ارزی در بانک " میتسوبیشی" گفت: بازار ارز در روزهای اخیر واکنش بسیار محدودی به وقایع جنگ تجاری داشته است و فکر می کنم این رویه تا آغاز سال بعد ادامه خواهد داشت.
در آخرین دور از معاملات، پوند با افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به روز قبل خود و به ازای ۱.۲۹۸۶ دلار مبادله شد. یورو ۰.۰۲ درصد صعود کرد و به ۱.۱۰۸۸ دلار رسید. همچنین هر دلار آمریکا به ۱.۳۱۵۳ دلار کانادا افزایش یافت. در برابر همتای سنگاپوری، هر دلار به ازای ۱.۳۵۴۸ دلار سنگاپور مبادله شد.
همچنین تحولات انگلیس نشان میدهد که احتمالا موضع لندن در برابر بروکسل به دنبال پیروزی تاریخی محافظهکاران در انتخابات سختتر خواهد شد و انگلیس خواهان گرفتن امتیازات بیشتری از اتحادیه اروپا در خصوص توافقات تجاری، بانکی و گمرکی خواهد شد. مجلس جدید انگلیس با اکثریت قاطع آرا به لایحه دولت برای ترک اتحادیه اروپا تا سی و یکم ژانویه سال آینده رای مثبت داد تا برگزیت یک گام بزرگ به سرانجام خود نزدیک شود.
در معاملات بازارهای ارزی جهانی، همچنین هر دلار با ۰.۲ درصد افزایش به ۱۰۹.۵۴۷ ین رسید. در برابر همتای استرالیایی، هر دلار آمریکا به ازای ۱.۴۴۳۳ دلار مبادله شد. همچنین نرخ برابری دلار معادل ۶.۹۹۶۸ یوان چین اعلام شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید