به گزارش بانک اول، اگر بخواهیم زمانی را در طول سال نام ببریم که ایرانی ها ناگهان زیاد خرج می کنند، مسلما عید نوروز رتبه اول را به دست می آورد. در این بازه زمانی ایرانی ها نه تنها در بحث پوشاک، بلکه خوردنی و لوازم خانگی و هر چیزی که مرتبط به زندگی شان می شود، وارد شده و رونق خاصی به بازار می بخشند. در این میان یکی از بدترین اتفاقات که معمولا بعد از عید متوجه آن می شویم، ولخرجی است.
در این مطلب چند تکنیک به شما آموزش داده می شود که به واسطه ی آنها می توانید مانع از زیاده روی در خرج کردن پولهایتان شوید. اگر شما هم از آن دست افراد ولخرج هستید، بهتر است این روش ها را با دقت مطالعه کرده و کمتر پول خود را دور بریزید.
۱- پول زیاد حمل نکنید
اگر ولخرجی معضل زندگی تان شده و هر ماه برای پول های زیادی که هدر می دهید غصه می خورید، اولین و ساده ترین راهکار این است که به اندازه نیاز هر روزتان پول حمل کنید. اینطوری هم دزدان احتمالی کیفتان را ناامید می کنید، هم از خرج های زیادی جلوگیری خواهید کرد.
۲- تهیه دفترچه خرید
لطفا یک دفترچه تهیه نمایید و از همین الان تمام تراکنشهای مالیتان را ثبت نمایید. هر چیزی که میخرید را در این دفترچه ثبت نمایید. فرقی نمیکند کم است یا زیاد، به عبارتی هر چیزی که پولی از جیب یا حساب شما خارج میکند و یا به حساب شما وارد میکند را هم یادداشت کنید.
۳- با ولخرج ها نگردید
تاثیر کمال همنشین را هیچ وقت از یاد نبرید. دوستان ولخرج شما را ولخرج می کنند، از آنها فاصله بگیرید. نه اشتباه نکنید حرف خسیس ها این نیست که دوستان ولخرجتان را رها کنید بلکه با آنها در مکان هایی قرار بگزارید که امکان ولخرجی کم تر است. یک مرکز خرید و یا یک رستوران گران قیمت محل مناسبی برای قرار گذاشتن با ولخرج ها نیست.
۴- برای خرید سقف بگذارید
برای هر نوع خریدی از لباس و تفریح گرفته تا مسافرت رفتن خود قاعده و قانون تعریف کنید. این به معنی خود آزاری نیست دقت کنید این توصیه ها برای کسانی است که از اعتدال خارج شده اند و نیاز به کنترل دقیق دارند. اگر جزء ولخرج ها نیستید و می توانید تعادل را رعایت کنید لازم نیست خیلی سخت بگیرید اما برای ولخرج ها تا باز گشتن به مسیر درست این یک راهکار ضروری است.
۵- مارک ها را دور بریزید
کالاهای مارک دار باکلاس هستند، زندگی بدون مارک غیرممکن است را کلا کنار بگذارید. سراغ کالاهای باکیفیت و با قیمت مناسب بروید لزوما هرکالای گرانی با ارزش و با کیفیت نیست.
۶- دلیل داشته باشید
برای هر خرجی دلیل داشته باشید. یعنی هر وقت می خواهید برای هرکاری پولی خرج کنید اول از خودتان سوال کنید چرا دارم این پول را خرج میکنم و در مقابلش چه چیزی به دست می آورم.
۷- چانه بزنید
هرچیزی را که فروشنده ها می گویند قبول نکنید. حتما تا جایی که راه دارد چانه بزنید در ایران برای هرکالایی امکان چانه زنی وجود دارد. پس از فرصتتان استفاده کنید.
۸- تنبلی را کنار بگذارید
ولخرج ها همیشه منتظرند تا از اول ماه دیگر از ولخرجی دست بردارند و رویه منطقی برای خرج کردنشان در پیش بگیرند اما متاسفانه اول ماهشان هیچ وقت نمی آید. از همین امروز شروع کنید و کار امروز را به فردا نیندازید.
۹- حساب پولتان را داشته باشید
همیشه باید بدانید که موجودی حسابتان چقدر است و جیبتان چقدر پول دارد . خیلی از افراد هستند که از موجودی حسابشان بی اطلاع اند. این امر باعث می شود که کنترل مخارج و درآمد ها دشوار شود.
۱۰- خرید عمده کنید
مواد شوینده گالنی به صرفه تر از ظرف های کوچک است. یک جعبه ۱۰ تایی دستمال کاغذی یک بسته جایزه دارد. علاوه براین هر روز کالاها گران می شود . خرید عمده به معنای خرید زیاد نیست بلکه به این معنی است که کالاهای مصرفی که هر روز به آنها احتیاج دارید را به شکل عمده و مصرف چند ماه بخرید.
۱۱- قانون ۱۰ ثانیه
هر وقت ناخودآگاه چیزی را برداشتید و قصد خرید آن را داشتید حتما قبلش ۱۰ ثانیه به این فکر کنید که آیا واقعا به آن نیاز دارید یا نه. یا این که آیا می توانید پول آن را برای چیز دیگری خرج کنید که مفیدتر باشد. تحقیقات نشان داده همین تفکر کوتاه در افرادی که عادت به خرید بیش از حد دارند تا ۴۰ درصد مانع خرید می شود.
۱۲- تست «پیشنهاد غریبه»
یکی از جالب ترین روش ها برای فهمیدن این که آیا واقعا در حال خرج کردن اضافه هستید یا نه، تست «پیشنهاد غریبه» است. در این تست وقتی شما می خواهید یک وسیله را بخرید، تصور می کنید که یک غریبه آن وسیله و پولی معادل آن را رو به روی شما گرفته و از شما می خواهد یکی را انتخاب کنید. اگر در ذهنتان پول را انتخاب کردید، پس بدانید در حال خرج کردن اضافه هستید.
۱۳- ارزش ساعت کاری خود را حساب کنید
قبل از این که به بازار بروید، حساب کنید که هر ساعت چقدر پول در می آورید. مثلا فرض کنید شما روزانه ۵۰ هزار تومان درآمد دارید. وقتی با این دید به بازار بروید، متوجه می شوید که با خرید هر چیزی چقدر از زندگی خود را وسط می گذارید. مثلا ممکن است یک شلوار به قیمت چند روز از زندگی برای شما تمام شود، پس احتمالا ارزش خرید کمتری با توجه به درآمد شما دارد.
۱۴- تنها خرید کنید
در بسیاری مواقع که بین چند گزینه مردد هستیم و یا به صورت عادی در بازار حرکت می کنیم، ممکن است دوستانمان به ما پیشنهادهای وسوسه انگیزی برای ولخرجی بدهند. مثلا بگویند این لباس مناسب شماست و شما را تحریک به خرید لباسی بکنند که نیاز ندارید. اگر در اطراف خود از این دست آدم ها دارید و نمی توانید در مقابل نظرشان مقاومت کنید، بهتر است برای صرفه جویی بیشتر تنها خرید کنید.
۱۵- کمتر در بازار گردش کنید
احتمالا برای شما پیش آمده که برای خرید یک لباس ساده چند بار به مرکز خرید رفته اید و مسافت های زیادی را طی کرده اید. اگر خودتان یک حساب کوچک بکنید، متوجه می شوید که هر بار رفتن به مرکز خرید چقدر برای شما آب خورده است، در حالی که شما هنوز به لباسی که می خواهید نرسیده اید. از خرج خورد و خوراک گرفته تا خرج خرید چیزهای کوچکی که اگر نمی دیدیمشان اصلا فکر خرید آنها نیز به سرمان نمی زد.
۱۶- از خودتان مالیات بگیرید
یک قانون برای خود بگذارید و به آن پایبند باشید. با خودتان عهد کنید که به ازای مثلا هر هزار تومان، ۱۰۰ تومان به عنوان مالیات در حساب بانکی بگذارید. به این صورت شما قبل از خرج کردن به میزان مالیاتی که از جیبتان می رود فکر می کنید و لازم نیست بعد از خرید تازه ببینید چه چیزی برایتان مانده است. اگر نمی توانید این کار را بکنید، بهتر است کمی پیش دستی کنید. مثلا در نظر بگیرید که برای عید حدودا چقدر خرج خواهید کرد. بعد از محاسبه آن عدد سعی کنید که به تعداد ماه هایی که تا آن زمانی مانده تقسیم کنید و فرضا ماهی ۲۰۰ هزار تومان کنار بگذارید.
24 خرداد 1401
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید