پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

الزام به ارائه سند برای انتقال پول در کشورهای خارجی

24 خرداد 1401
الزام به ارائه سند برای انتقال پول در کشورهای خارجی

به گزارش بانک اول اخیرا بر اساس مصوبه بانک مرکزی ایران، مشتریان باید برای تراکنش‌های بالای یک میلیارد تومن شامل واریز و یا انتقال به حساب دیگر، اسناد مربوط به منبع این حجم مالی را برای بانک افشا کنند. اما این مسئله نخستین بار نیست که در نظام‌های بانکی انجام می‌شود چرا که این روند سال‌هاست که نظام بانکی بین المللی و سیستم بانکی داخلی بسیاری از کشورها در جریان است و دولت ها با هدف به حداقل رساندن پولشویی، کلاهبرداری و فرار مالیاتی مشتریان را ملزم به ارائه اسناد مربوط به فعالیت‌های مالی خود کرده‌اند.

افشای اطلاعات مربوط به تراکنش‌های مالی و منابع پول واریزی یا منتقل شده بین حساب‌ها از جمله ابعاد لاینفک در فعالیت‌های بانکی در سطح بین الملل است.

قوانین مربوط به آمریکا

به نقل از فایندر، شهروندان آمریکایی و تمام اتباع خارجی که می‌خواهند در آمریکا فعالیت مالی کرده و یا پول خود را از کشوری دیگر به آمریکا منتقل کنند در صورتی که این حجم پول بالای 10 هزار دلار باشد باید اسناد مربوط به نحوه به دست آوردن آن و شاید دلیل انتقال این مبلغ به داخل آمریکا را به طور کامل برای دولت این کشور ارائه داده و افشا کنند.

اصلا مهم نیست که شما اهل کجایید یا اینکه پول شما بیشتر از 10 هزار دلار است یا خیر، شما باید از قوانین مربوط به الزامات واریز یا انتقال بین بانکی پول به داخل آمریکا تبعیت کرده تا نه تنها از پول خود محافظت کنید بلکه منافع دولت در این زمینه نیز تامین گردد.

بر اساس قوانین داخلی آمریکا انتقال  پول بیش از 10 هزار دلار یا هر میزان دیگری که شک سازمان‌های نظارتی آمریکا را برانگیزد نیازمند ارائه اسناد مربوط به نحوه به دست آوردن پول و منابع آن است.

ممکن است شما برای انتقال حتی هزار دلار هم مجبور باشید اسناد مربوط به منبع این پول را ارائه دهید.

بر اساس این الزامات قانونی، بانک‌ها یا مؤسسات پولی و اعتباری باید:

1-نام و شماره تماس مشتری

2-نام و شماره تماس کسی که این پول را به حساب مشتری واریز کرده

3- جزییات کامل تراکنش شامل کد سویفت

4- جزییات حساب بانکی مشتری شامل شماره حساب

5- میزان پولی که مشتری دریافت کرده است را به دولت آمریکا گزارش دهند.

 اسناد مورد نیاز برای انتقال پول بالای  100 هزار دلار

در صورتی که شما ساکن آمریکا باشید و پولی از خارج از این کشور با عنوان هدیه یا هر عنوان دیگری به حساب شما واریز شود باید فرم “گزارش درآمد سالانه مربوط به تراکنش‌ با شرکت خارجی و یا هدیه‌های خارجی” موسوم به فرم3520 را پر کنید.

شهروندان آمریکایی و یا افراد مقیم این کشور ملزم هستند که از فرم شماره 3520 برای گزارش دریافت پول و هدیه به مبالغ بیش از 100 هزار دلار از اشخاص و دولت‌های خارجی و همچنین هدایای با ارزش بالای 15600 دلار از شرکت‌ها و مؤسسات خارجی استفاده کنند.

این فرم در واقع گزارش اطلاعات مربوط به پولی که شما دریافت می‌کنید را در اختیار دولت آمریکا قرار می‌دهد.

با توجه به اینکه هدایای خارجی مشمول پرداخت مالیات نمی‌شوند در واقع پر کردن این فرم به بالا رفتن مالیات اشخاص منجر نمی‌شود اما در صورتی که مقامات خواستار این گزارش باشند و مشتری این فرم را ارائه نداده باشد عواقب سختی در انتظار مشتری خواهد بود.

چه کسانی مسئول دادن گزارش تراکنش‌های بانکی بالا هستند

مشتری باید به عنوان صاحب حساب میزان پول دریافتی خود را در اظهار نامه درآمد سالیانه خود ذکر کند و این در حالی است که شخص حقیقی یا حقوقی واریز کننده نیز در زمان واریز یک اظهارنامه دیگر ارائه کرده و باتوجه به وجود دو اظهارنامه برای یک تراکنش، احتمال هرگونه تخلف در این زمینه به حداقل می‌رسد.

در صورتی که فرم‌های مربوط به اطلاعات تراکنش‌های مالی برای مبالغ بالای 10 هزار دلار پر نشده باشد مشتری ممکن است به پرداخت 35 درصد از پول دریافت شده از شرکت خارجی، 5 درصد از پولی که به دست مشتری رسیده است، به علاوه 5 درصد دیگر به دلیل عدم ارائه اطلاعات تراکنش به عنوان جریمه محکوم شود.

 چرا دولت‌ها نسبت به میزان پولی که مشتریان دریافت می‌کنند کنجکاو هستند؟

قوانین با هدف حمایت از مشتریان و دولت‌ها در برابر فعالیت‌های غیرقانونی، فرار مالیاتی و کلاهبرداری وضع شده‌اند.

با نظارت بر تراکنش‌های مالی با مبدا و یا مقصد کشورها، مراجع نظارتی و مقامات می‌توانند:

1-اطلاعات حساس مشتریان را حفظ کرده

2- میزان فعالیت‌های غیرقانونی و کلاهبرداری را کاهش داده

3- پولشویی را به شکلی ساده‌تر تشخیص داده

4- و میزان فرارهای مالیاتی در حساب‌های خارجی را کاهش دهند.

از زمان حادثه 11 سپتامبر دولت آمریکا قوانین نقل و انتقال پول با مبدا و مقصد این کشور را سخت‌تر کرده است.

چه نوع مدارکی برای نقل و انتقال پول و اثبات قانونی بودن منبع پول نیاز است؟

به گزارش مانی‌سوپرمارکت، برای انتقال پول در بانک‌ها با مبدا یا مقصد بسیاری از کشورها از جمله آمریکا و حتی در داخل این کشورها مشتری باید در قدم اول مدرک شناسایی شامل کارت شناسایی، پاسپورت، و یا گواهینامه به بانک ارائه دهد.

برای اثبات قانونی بودن منبع پول که به حساب مشتری واریز شده نیز باید اسنادی نظیر اظهار نامه یک بانک دیگر، رسید بانکی، فیش حقوقی، قرارداد کاری، گواهی سرمایه‌گذاری و یا پس‌انداز از سوی مشتری به بانک ارائه گردد.

به گزارش رمیت ایندیا، اسنادی که در این زمینه از سوی مشتری و برای اثبات قانونی بودن انتقال پول ارائه می‌شود در ابتدا در اختیار بانک قرار گرفته و در قدم بعد این اطلاعات در اختیار سازمان‌های نظارتی و یا مالیاتی کشورها قرار می‌گیرد.

ممکن است یک نفر بخواهد یک میزان قابل توجه پول را بدون پرداخت مالیات بین دو بانک و حتی دو کشور منتقل کند.

با توجه به آنکه ارائه سند برای انتقال این پول الزامی است اسناد ارائه شده از سوی مشتری درباره منبع این پول می‌تواند به بانک و سازمان‌های نظارتی برای ردیابی تراکنش‌های غیرقانونی، فرارهای مالیاتی،‌ و تراکنش‌های کلاهبرداری و پولشویی استفاده کند.

بنابراین بانک‌ها و دیگر شرکت‌های مالی در سراسر جهان باید از مشتری اسناد مربوط به پول را در زمان ارائه خدمت دریافت کند./ فارس

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها