جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تغییر ساعت کاری سامانه‌های بانکی ساتنا، پایا و چکاوک

24 خرداد 1401
تغییر ساعت کاری سامانه‌های بانکی ساتنا، پایا و چکاوک

به گزارش بانک اول به نقل از ایرنا، بر اساس ابلاغ بانک مرکزی به شبکه بانکی کشور، ساعات پایانی سامانه ساتنا تا اطلاع ثانوی برای دستور پرداخت بین مشتری ساعت 14 و دستور پرداخت بین بانکی ساعت 14 و 30 دقیقه است.

ساتنا سامانه ای الکترونیکی به شمار می‌رود که پردازش و تسویه تراکنش های بین بانکی و دستور پرداخت های فوری را به صورت انفرادی و آنی انجام می‌دهد.

با این سامانه و استفاده از حواله ساتنا مشتریان بانکی با انواع حساب‌ها از جمله جاری، پس انداز و کوتاه مدت می‌توانند نسبت به انتقال وجوه با مبلغ بیشتر از 150  میلیون ریال در حساب خود یا سایر افراد در سایر بانک‌ها اقدام کنند.

از مزایای این سامانه باید به امنیت، سرعت، سادگی انجام عملیات، بدون محدودیت جغرافیایی و هزینه رایگان اشاره داشت که همچون پایا بر اساس شماره حساب بانکی ایران (شبا) فعالیت می‌کند.

سقف انتقال وجه پایا در شعب بانکی محدودیتی ندارد و حداکثر انتقال وجه در این سامانه 500 میلیون ریال در بانک‌ها تعیین شده است.

تغییر ساعت کاری سامانه پایا

ساعت کاری سامانه پایا در چرخه اول همانند روزهای عادی بوده  و  زمان شروع پردازش چرخه سوم پایا ساعت 13 و 45 دقیقه تعیین شده و تسویه بین بانکی چرخه سوم نیز در ساتنا انجام خواهد شد.

همچنین ساعت شروع پردازش چرخه پایا (شاپرکی) در روزهای تعطیل رسمی ساعت 13 و 45 دقیقه خواهد بود.

سامانه پایاپای الکترونیکی به گونه ای طراحی شده که قادر است شبانه روز و در تمامی روزها از بانک ها دستور پرداخت دریافت کند و این ویژگی به بانک ها امکان می‌دهد تا بتوانند این خدمت را از طریق اینترنت، تلفن همراه و نظایر آن به مشتریان ارائه کنند.

در این سامانه دو هسته جداگانه «انتقال اعتبار» و «برداشت مستقیم» قرار گرفته که خدمات متنوعی از جمله برداشت از حساب مبدا و واریز به حساب مقصد و پرداخت انواع قبوض را برای مشتریان سیستم بانکی در دسترس مشتریان قرار داده است.

سقف انتقال وجه با این سامانه در شعب  500 میلیون ریال، اینترنت بانک حداکثر انتقال وجه 600 میلیون ریال (طی چهار تراکنش 150 میلیون ریالی) و موبایل بانک حداکثر انتقال وجه 150 میلیون ریال در سیستم بانکی تعیین شده است.

تغییر ساعت کاری سامانه چکاوک

ساعت کاری سامانه چکاوک با توجه به کاهش پساعت اداری بانک‌ها کاهش پیدا کرده و همانند روزهای پنج‌شنبه (ساعت 10) است که تا اطلاع ثانوی در تمامی روزهای هفته اجرایی می‌شود.

چک‌های رمزدار تا ساعت 11 امکان واگذاری جهت وصول دارد و ساعت واگذاری چک‌های عادی تا اطلاع ثانوی ساعت 10 است.

سامانه چکاوک ابزاری برای پذیرش و پردازش الکترونیکی چک‌های کاغذی بین‌بانکی و انجام تراکنش‌های مبتنی بر آنها به صورت کاملاً الکترونیکی است که به جای فیزیک چک، تصویر آن برای پردازش نهایی محتوا به بانک مربوطه ارسال شده و نتیجه پردازش به صورت الکترونیکی به شعبه پذیرنده چک بازگردانده ‌می‌شود.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها