جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

توصیه به بیماران دیابتی برای مبتلا نشدن به کرونا/ویروس کرونا؛ رفتن به دندانپزشکی خطرناک است؟

24 خرداد 1401
توصیه به بیماران دیابتی برای مبتلا نشدن به کرونا/ویروس کرونا؛ رفتن به دندانپزشکی خطرناک است؟

 

به گزارش بانک اول ، مهدی ابراهیمی فوق تخصص غدد و معاون درمان بیمارستان سینا درباره نگرانی افراد مختلف جامعه به خصوص بیماران مبتلا به اندوکرین و دیابت برای ویروس کرونا، گفت: اگرچه میزان بیماری‌زایی این ویروس به شدت بیماری آنفولانزا نیست، اما این ویروس قدرت انتقال قابل توجهی دارد.

این پزشک فوق تخصص غدد با توجه به قدرت شیوع بالای ویروس کرونا، گفت: هرچه جمعیت زیادتری به این ویروس مبتلا شوند، در نتیجه جمعیت بیماران متبلا با علائم شدیدتر بیشتر می‌شود.

ابراهیمی افزود: تقریبا همه جامعه فکر می‌کنند که این ویروس در هر فردی باعث مرگ می‌شود، اما این تصور اشتباه است و شیوع بالای این ویروس موجب مورد توجه قرار گرفتن آمار مرگ و میر این ویروس می‌شود.

او با ارائه توصیه‌هایی به افرادی که مشکل نقص ایمنی دارند، گفت: در حال حاضر بهترین توصیه به همه افراد به ویژه بیماران اندوکرین و دیابتی این است تا حد امکان از رفت و آمد در محیط‌های شلوغ بپرهیزند، سعی کنند که درمان‌شان را در منزل انجام دهند و اگر مشکلی اورژانسی ندارند، همان نسخه‌هایی که از قبل برایشان تجویز شده، ادامه دهند.

این پزشک فوق تخصص غدد افزود: بیماران اندوکرین و دیابتی به مطب پزشکان، به بیمارستان‌ها، به پارک‌ها و جا‌های شلوغ اصلا مراجعه نداشته باشند، بهداشت فردی را تا حد امکان رعایت کنند.

ابراهیمی ادامه داد: این افراد بعد از دست زدن به هر جسم خارجی در محیطی که می‌روند، حتما دست‌هایشان را سریعا با آب و صابون با مقداری الکل تمیز کنند و بشویند.

به گفته این پزشک فوق تخصص غدد اگر افراد دیابتی و اندوکرینی خودشان مبتلا به سرفه یا علائم سرماخوردگی به ویژه تب همراه با سرفه و تنگی نفس هستند، در اولین فرصت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

او افزود: این افراد در صورتی که سرفه دارند برای جلوگیری از انتقال آلودگی و ویروس به سایر افراد حتما از دستمال استفاده کنند.

ابراهیمی ادامه داد: اگر بیماران اندوکرینی و دیابتی خودشان دچار علائم شبیه سرماخوردگی هستند، جهت جلوگیری از اینکه شاید مبتلا به این ویروس باشند از ماسک استفاده کنند.

این پزشک فوق تخصص غدد با بیان توصیه‌های دیگر به بیماران دیابتی و اندوکرینی که مشکوک به کرونا هستند، گفت: تا زمانی که حداقل بیماری برطرف شود یا تشخیص نهایی شود، در داخل منزل بمانند و لوازم بهداشتی خود را جدا کنند، از حوله و لیوان شخصی استفاده کنند.

او یادآوری کرد: این افراد از رفت و آمد غیرضروری به مراکز درمانی پرهیز کنند و بهداشت فردی را تا حد امکان رعایت کنند.

با توجه به این که موثرترین راه برای مقابله با ویروس کرونا پیشگیری از ابتلای به این بیماری است، درمان قطعی و موثری تاکنون برای آن کشف نشده است.

به طورکلی دندانپزشکی ایران با هدف کنترل همه گیری ویروس کرونا در محیط کار و کاهش خطرات احتمالی پیشنهاد می شود :

 

 تمام اعمال دندانپزشکی غیر اورژانس با هدف پیشگیری از انتشار ویروس، در صورت امکان تا زمان اعلام وضعیت عادی با تأخیر انجام شود.

همچنین از انجام اعمال دندانپزشکی غیرضروری و علی الخصوص درمان‌هایی که موجب پخش ویروس در محیط مکان ها می‌شود خودداری کنیم.

اگر مراکز درمانی در مجتمع‌ها و ساختمان‌های پزشکی است، آسانسور‌ها را چندین بار و در طول روز ضد عفونی کنیم و نحوه صحیح کمترین تماس با سطوح درب ورودی به مراجعین و کادر درمانی آموزش داده شود.

به کلیه بیماران پس از ورود به مراکز درمانی توصیه می‌شود از آوردن همراهان غیرضروری خودداری کرده و از تجمع در اتاق انتظار جلوگیری کنند.

 از تجویز دارو‌های کورتیکواستروئید‌ها به بیماران خودداری کنند و اساساً از هرگونه سرکوب سیستم ایمنی اجتناب کنیم.

 سطوح یونیت و سایر موارد ضروری را با پوشش‌های یکبار مصرف بپوشانیم.

 وضعیت تب و تنفس بیماران مشکوک را بررسی کنیم و در صورت برخورد به هرگونه مورد مشکوک، آن‌ها را به مراکز درمانی هدایت کنیم.

از پذیرش مراجعینی که دارای بیماری‌های با زمینه ریسک بالا در ابتلا به ویروس کرونا، مانند: دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، تنفسی، کلیوی، اتوایمیون و بیماری‌های خاص قرار دارد جدی بگیریم.

کلیه کارکنان مراکز درمانی از پوشش کامل محافظتی و ماسک به طور دائم استفاده کرده و در تمام مدت کار از دستکش استفاده وحتی المقدور در مواقع استفاده از کارت بانکی و یا اسکناس، از دستکش یک بار مصرف استفاده شود.

 

همکاران دندانپزشک و دستیاران ایشان در هنگام کار بر روی دندان بیمار، علاوه بر ماسک و پوشش‌های محافظتی دیگر حتماً از شیلد محافظ و کلاه و به عبارتی پوشش کامل استفاده کنند.

تمامی پسماند‌ها را در کیسه‌های مخصوص بسته بندی انجام داده، موارد یکبار مصرف مخصوص بیمار و پوشش‌های مختلف از جمله پوشش‌های یونیت، صندلی، لامپ یونیت و پیش بند، را با دقت کامل  پس از مصرف و با دستکش محافظ و در سیستم پسماند جهت امحاء بسته بندی کنیم.

با این تصور افراد مراجعه کننده می‌توانند یک ناقل فرض شوند، کلیه قوانین و رویه‌ها برای برقراری ارتباط با رعایت ویروس هپاتیت به کار می‌رود.

ضمن دعوت به آرامش عموم مردم، خطر انتشار و جدی نگرفتن این بیماری را به افراد گوشزد کنیم و در بالابردن سطح آگاهی آن‌ها نقش موثری داریم.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها