به گزارش بانک اول پرداخت های بین مرزی (بین کشورها) در حال تحول و بروز رسانی است در حالیکه بلاکچین در آزمایشگاه ها نگهداری می شود.
بانکهای بزرگی چون سیتی بانک، ولز مارگو و BBVA چشم به پروژه های پرداخت جهانی سوئیفت دوخته اند که با نام اختصاری gpi (global payment innovation ) در ژانویه معرفی گردیده است.
سوال مهم این است که اگر قرار نیست از تکنولوژی «دفتر کل باز» بلاکچین استفاده شود، پس چگونه سایر تکنولوژی ها نظیر API و پردازش ابری می توانند بر روی پرداخت فعلی منطبق گردند؟ جواب این سوال را مدیر عامل سوئیفت داده است: gpi قرار است روی یک پلتفرم پرداخت بین بانکی بین المللی سوار شود.
« جی پی آی» سوئیفت پرداخت بین مرزی را سریعتر، شفاف تر و با امکان ردیابی پایانه به پایانه (end to end) فراهم می سازد. تا این لحظه 12 بانک به صورت زنده در شبکه تبادلات پولی انجام می دهند، از جمله بانک مرکزی چین و UNI CREDITبه علاوه 100 بانک دیگر نظیر سیتی بانک و ولز .
در حال حاضر پرداخت ها به صورت آنی ( Real-time) انجام نمی گیرد. به گفته مدیر عامل سوییفت آنچه برای بیزنس ها مهم است شفافیت و امنیت در تبادلات پولی است نه پرداخت آنی. شاید یکی از دلایل عدم استفاده از تکنولوژی بلاکچین همین موضوع باشد.
استفاده از این روش به این معنی است که سوئیفت سیستم فعلی پرداخت بین مرزی را که به نحو مطلوبی ایجاد و توسعه یافته است را حفظ کرده است به جای آنکه بخواهد کلا به سیستم دیگری سوییچ کند
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید