به گزارش بانک اول رحمتالله پورموسی اظهار داشت: نامههای متعددی به آقای نوبخت و وزیر تعاون در زمینه وضعیت بازنشستگان کارگری ارسال کردهایم و رونوشت این نامهها را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز قرار دادهایم.
نایب رئیس کانون بازنشستگان مشهد بیان کرد: بزرگترین مشکلی که در حال حاضر در زمینه کارگران با آن روبرو هستیم، مشکلات معیشتی و درمانی است؛ در حوزه مشکلات معیشتی میدانید که وضعیت حقوق بازنشستگان بسیار اسفبار است؛ بازنشسته زمانی که بازنشسته میشود به شدت حقوقش کم میشود زیرا میانگین دو سال آخر محاسبه میشود.
پورموسی عنوان کرد: مزایای بازنشستگی نیز از بین میرود؛ یعنی اگر در زمان فعالیت بن کارگری و حق مسکن داشته اینها در زمان بازنشستگی به صفر میرسد؛ برای مثال بن کارگری از 190 تومان برای بازنشسته به 48000 هزار تومان میرسد و یا حق مسکن از 18 هزار تومان میشود و اصلا مزایا قابل بیان نیست که بگوییم کارگر مزایا دارد.
وی با اشاره به اینکه در بحث ماده 41 قانون کار شاهد هستیم که کارگر براساس نرخ تورم و سبد معیشت خانوار باید حقوق دریافت کند ماده 96 تامین اجتماعی برای بازنشسته نیز به این مطلب تصریح دارد افزود: هیچوقت به این واقعیت نگاه نمیشود؛ حقوق در شورای عالی کار برای کارگر باید مشخص شود و سپس هیئت امنای تامین اجتماعی تصمیمگیری کرده و به هیئت وزیران رفته و برای بازنشسته ابلاغ میشود و معمولا هرچه برای کارگر تعیین میشود یا همان و یا کمتر برای بازنشسته دیده میشود و البته مزایا از میان میرود.
نایب رئیس کانون بازنشستگان مشهدمقدس تاکید کرد: بازنشسته زمانی که بازنشسته میشود براساس مصوبه دولت در زمان عید، عیدی دریافت میکنند که رقمش با رقم زمان کارگری بسیار متفاوت است.
پورموسی با اشاره به همسانسازی و متناسبسازی حقوق بازنشستگان تصریح کرد: دولت اکنون برای بازنشستگان کشوری و لشکری علاوه بر افزایش حقوق، برای همسانسازی نیز در درازمدت قرار است اقدام است و حتی شاید در انتهای همین ماه این اقدام رخ دهد و آقای نوبخت نیز عنوان کرد تاثیراتش را بازنشستگان خواهند دید اما علیرغم اینکه 250 هزار میلیارد تومان تامین اجتماعی از دولت مطالبه دارد اما متاسفانه برای بازنشستگان کارگری و تامین اجتماعی کارگری این اقدام صورت نگرفت.
وی گفت: مکاتبات زیادی با آقای شریعتمداری و نوبخت صورت دادیم و آقای نوبخت گفت بنده نیز ناراحت و شرمنده هستم؛ ارزاق عمومی و مسکن و بهداشت برای همه اعم از کارمند و کارگر یکی است؛ کارگران پرچمدار اقتصاد مقاومتیاند و کارگران رکن اقتصاد هستند؛ کارگران دیروز در سنگر جبهه و امروز در سنگر کار و تولیدند و باید توجه بیشتری به این قشر شود اما این گونه نیست.
پورموسی با اشاره به اینکه دولت حداقل بدهی خود را به تامین اجتماعی پرداخت کند اظهار داشت: آقای نوبخت عنوان کرده بودند ما آماده متناسبسازی و همسانسازی بازنشستگان کارگری در قالب ملک و فروش سهام و مستغلات هستیم اما بحث ما این است که زمانی که تامین اجتماعی این مبالغ را به دولت پرداخت کرد ملک و سهام داد؟
وی افزود: مشکلات ما مربوط به اکنون است و عملیاتی شدن این طرح سه تا چهار ماه زمان میبرد؟ مگر افزایش حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری با ملک و سهام بوده است؟ ما طلب خودمان را از دولت میخواهیم اما دولت همواره به بازنشسته تامین اجتماعی به چشم ناتنی نگاه کرده است.
وی ادامه داد: همچنان این مسائل را پیگیر هستیم؛ از طریق دوستان شورای عالی کار پیگیر هستیم اما هنوز وضعیت حقوق کارگران مشخص نیست و جلسه شورای عالی کار نیز زمانش مشخص نیست؛ وضعیت حقوق هم نامشخص است و باید ببینیم چه زمانی برگزار خواهد شد آنجا نیز اوضاع خوب نیست و اختلاف میان کارگر و کارفرما زیاد است و کارفرما دنبال فریز مزد است و این اتفاق رخ نمیدهد.
نایب رئیس کانون بازنشستگان مشهد عنوان کرد: اگر مزد فریز شود باید قیمت همه ارزاق عمومی نیز فریز شود؛ مگر میشود مزد فریز شود و قیمتها بالا برود؛ قدرت خرید کارگر قبلا هم یک پنجم بوده است و با این اقدام بدتر نیز خواهد شد.
پورموسی با اشاره به اینکه در کانون بازنشستگان مشهد بیش از 140 هزار بازنشسته داریم که بیش از 75 هزار نفر عضو کانون بازنشستگان مشهد هستند عنوان کرد: ما بودجهای نداریم؛ دستمان در کانون بسته است و دنبال راهاندازی صندوق قرضالحسنه هستیم، هر سال کلا هزار سهمیه وام داریم و بین هر 140 نفر یک سهمیه است.
وی عنوان کرد: سال گذشته این وام سه میلیون تومانی بود که عمدتا به بیماریها اختصاص پیدا کرد؛ گاها از زمان ثبتنام تا دریافت وام نیز زمان زیادی صورت میگیرد؛ براساس محاسبه ما به هر کارگر بازنشسته هر 120 سال یک بار وام تعلق میگیرد در صورتی که در مورد سایر بازنشستگان این گونه نیست.
نایب رئیس کانون بازنشستگان مشهد افزود: دولت عنوان میکند ما نقشی نداریم در صورتی که این گونه نیست؛ در شورای عالی کار و در سهجانبهگرایی دولت حرف آخر را میزند؛ مگر میشود دولت بگوید نقشی ندارم؟ دولت در هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی حضور دارد و آقای نوبخت یک عضو هیئت امنای سازمان است.
پورموسی بیان کرد: حقوق بازنشسته که مشخص میشود تا زمانی که در هیئت دولت تصویب نشود قابلیت اجرا ندارد پس چطور دولت میگوید نقش ندارد؟ مگر وزیر کار و مدیرعامل تامین اجتماعی از سوی دولت مشخص نمیشوند؟ اما زمانی که زمان پاسخگویی است شانه خالی میکنند./تسنیم
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید