پیش از شیوع ویروس کرونا انتقال وجه کارتبهکارت از طریق خودپرداز، کیوسک، اینترنت بانک و همراه بانک سه میلیون تومان بود که با توجه به شیوع این ویروس، سقف انتقال وجه کارتبهکارت در ابتدا به پنج میلیون تومان و پس از آن به ۱۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرد.
زمانیکه سقف انتقال به پنج میلیون تومان افزایش یافت روابط عمومی بانک مرکزی اعلام کرد که میزان کارمزد انتقال وجه بیش از سی میلیون ریال برابر با کارمزد انتقال وجه سی میلیون ریالی است. اما پس از اینکه این انتقال وجه به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافت به افزایش کارمزد اشارهای نکرد. با این حال طی پرسوجویی که از بانکها داشتیم، متوجه شدیم که بانکها بهصورت پلکانی افزایش کارمزد را در نظر داشتهاند.
در این گزارش به این موضوع پرداختیم که آیا میزان کارمزد انتقال وجه کارتبهکارت هم با توجه به این میزان افزایش، تغییر کرده است؟ همچنین از طریق چه ابزاری میتوان با رقم ۱۰ میلیون تومان کارتبهکارت کرد؟
سقف انتقال در اپلیکیشنهای پرداختی همان سه میلیون تومان است
طبق گفته داود محمدبیگی، مدیر اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی سقف کارتبهکارت در ابزارهای خودپرداز، کیوسک، اینترنت بانک و همراه بانک به ۱۰ میلیون تومان افزایش یافته است، اما در اپلیکیشنهای پرداختی همان سه میلیون تومان است. این را باید در نظر داشت که سقف انتقال وجه، توسط بانک مبدا و صرف نظر از بانک مقصد تعیین میشود و مربوط به اپلیکیشنها نیست.
البته قبل از انجام تراکنش کارتبهکارت از انطباق شماره ملی دارنده کارت و شماره ملی دارنده سیمکارت انجامدهنده تراکنش اطمینان حاصل کنید. زیرا با توجه به خطرات احتمالی ناشی از سو استفادههای احتمالی در صورت عدم کنترل مورد گفته شده، افزایش سقف انتقال وجه مجاز نیست.
میزان کارمزد کارتبهکارت هر تراکنش، به مبلغ انتقالی بستگی دارد و با توجه به آن تغییر میکند. کمترین کارمزد، مربوط به جابهجایی مبالغ تا ۱ میلیون تومان است که برابر ۵۰۰ تومان است. بین یک تا دو میلیون تومان مبلغ کارمزد ۷۰۰ تومان و برای مبالغ بین دو تا سه میلون تومان کارمزد کارتبهکارت ۹۰۰ تومان است. درواقع بهازی هر یک میلیون تومان، کارمزد ۲۰۰ تومان افزایش مییابد. برای مثال کارمزد انتقال وجه کارتبهکارت ۱۰ میلیون تومانی ۲۳۰۰ تومان است.
دول زیر نشاندهنده کارمزد مبلغ مورد انتقال از طریق کارتهای بانکی است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید