جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

سهام عدالت چقدر است؟ آن را بفروشیم یا نه؟

24 خرداد 1401
سهام عدالت چقدر است؟ آن را بفروشیم یا نه؟

سهام عدالت به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

سامانه سهام عدالت به نشانی samanese.ir می‌تواند شما را راهنمایی کند تا ببینید مشمول سهام عدالت هستید یا نه. کار با آن چندان سخت نیست. کد ملی را وارد می‌کنید و نتیجه در همان لحظه به شما اعلام می‌شود. اگر مشمول باشید، می‌توانید با پاسخ به چند سوال امنیتی مثل تاریخ تولد و نام پدر، به حساب سهام عدالت خود دسترسی پیدا کنید. در این سامانه می‌توانید ارزش سهام عدالت و گزارش پرداخت سود سالانه را مشاهده کنید.

آزادسازی سهام عدالت یعنی چه؟

سهام عدالت از سال ۸۶ به نام مشمولان، اما دراختیار دولت است. پیش از این مشمولان سهام عدالت صرفا می‌توانستند از سود سالانه سهام‌شان استفاده کنند، اما زمانی که آزادسازی سهام عدالت اتفاق بیفتد، مشمولان می‌توانند کل سهام‌شان را در بورس بفروشند تا بتوانند از سرمایه‌شان که سال‌هاست دراختیار دولت است، استفاده کنند.

چگونه سهام عدالت را بفروشیم؟

شما با ورود به این سامانه می‌توانید مدیریت سهام‌تان را برعهده بگیرید. دو روش پیش روی شماست؛ روش اول استفاده از روش سهامداری مستقیم است که براساس آن تعدادی از سهام ۳۵ شرکت بورسی به شما تخصیص پیدا می‌کند و به‌ازای سهام شرکت‌های غیربورسی سرمایه‌پذیر سهام عدالت، سهام شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی را نیز دریافت خواهید کرد. در چنین حالتی سهام عدالت بعد از دو ماه از تاریخ درخواست، در سامانه سجام قابل مشاهده خواهد بود و می‌توانید آن را از طریق کارگزاری‌ها بفروشید یا نزد خودتان نگه دارید. در این مدت می‌توانید برای دریافت کد بورسی اقدام کنید تا امکان فروش سهام‌تان را در بورس داشته باشید.

پاسخ به ۷ سوال درباره سهام‌عدالت و معاملات آن در بورس

روش دوم سهامداری غیرمستقیم است، طوری‌که شما سهام عدالت‌تان را دراختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی قرار می‌دهید. در چنین حالتی امکان انتقال سهام عدالت به شخص دیگری وجود نخواهد داشت و شما همچنان صرفا باید به سود سالانه سهام‌تان اکتفا کنید. باید توجه داشته باشید، آن‌طور که در سامانه سهام عدالت اعلام شده، شما صرفا یک‌بار امکان انتخاب یکی از این دو روش را دارید و در صورتی که روش دوم را انتخاب کنید، دیگر نمی‌توانید سهام‌تان را بفروشید.

سهام عدالت را تحویل بگیریم یا نه؟

اگر کد بورسی دارید و با بازار سرمایه آشنا هستید، به نظر می‌رسد بهتر باشد از روش اول آزادسازی سهام عدالت یعنی سهامداری مستقیم استفاده کنید. در غیر این صورت، اگر کد بورسی ندارید و با خرید و فروش سهام در بورس آشنا نیستید، می‌توانید از روش دوم یعنی سهامداری غیرمستقیم از طریق شرکت‌های سرمایه‌گذاری استفاده کنید. البته در این شرایط باید قید ۹ میلیون تومان سهام عدالت را بزنید و صرفا روی سود سالانه آن حساب باز کنید. همچنین اگر به پول سهام عدالت احتیاج دارید و سود سالانه آن برای‌تان اهمیتی ندارد، می‌توانید درخواست خود را برای سهامداری مستقیم ثبت کنید و در دو ماه آینده برای دریافت کد بورسی اقدام کنید.

سهام عدالت هر نفر چقدر است؟

ارزش سهام عدالت برای اغلب مشمولان ۵۰۰ هزار تومان است. البته این صرفا ارزش اسمی در زمان اجرای طرح سهام عدالت است و حالا این رقم تقریبا ۹ برابر شده و به ۴ میلیون تا ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسیده است.

کسانی که سهام عدالت ندارند چه کنند؟

به گزارش رویداد۲۴،سامانه سهام عدالت سال‌هاست که دیگر از مشمولان جدید ثبت‌نام نمی‌کند. با این حساب حتی اگر در بین اقشار آسیب‌پذیر یا دهک‌های پایین جامعه باشید، نمی‌توانید برای دریافت سهام عدالت ثبت‌نام کنید.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها